VERSLAGEN - September 2016

 ZVC united wellen - MFC SI 6 - 1 (Beloften 5 - 3)

Tegen een routinerijk Wellen hebben wij met een noodploeg met 6-1 verloren. Een zeer goedkepende Sacchini heeft meermaals de meubelen gered. Maar toch is de groep met een goed gevoel huiswaarts gekeerd. In onze wedstrijdkern zaten 4, 16 -jarigen en 1, 17- jarige die allen voor de eerste maal speelminuten hebben gekregen op het hoogste niveau. Het was zelfs de 16-jarige Thomas Fuchs die de eerredder tegen de touwen deed belanden. Ook een welverdiende pluim voor onze overgebleven A-kernspelers die in moeilijke omstandigheden tot het uiterste zijn gegaan. We hopen zo snel mogelijk dat onze ziekenboeg leeg loopt.

6-1 Thomas Fuch.

Onze piepjonge beloften verloren onverdiend met 5-3.


 MFC SI - zvk auto5 genk 5 - 4 (Beloften 5 - 2)

In een gelijkopgaande eerste helft stond het bij de rust 1-3. Na de rust liep een efficiënt Genk uit tot een 3-4. De laatste 6 minuten heeft Si eindelijk laten zien waarvoor het gekend is. Inzet, kameraadschap en de drive om te willen winnen. Uiteindelijk won Si nog met 5-4.

De eerste overwinning was een feit.

Castelana : geel

1-2 Vanpol, 2-3 Achadoud, 3-4 Bikkembergs, 4-4 Wijgaerts, 4-5 Wijgaerts

Marco D'Ignazio gaat met onmiddellijk ingang stoppen met zaalvoetballen wegens teveel  problemen met de enkels. Als club betreuren we  deze beslissing maar begrijpen we zijn beslissing wel. We wensen hem nog veel succes op het veld.

Volgende week ontbreken er weer 2 spelers van de A-kern en Marco door omstandigheden zodat we weer met een spelerstekort te kampen hebben. Dus we zijn nu dringend op zoek naar versterking.

Na het verlies vorige week 5-2 (niet voltallig) met doelpunten van Jonathan en Mikagil, speelden we nu thuis en voor de eerste maal met een voltallige nieuwe ploeg ( buiten Jonathan en Bilal).
De eerste helft liep het nog wat stroef en kwamen we 0-2 achter. We misten enkele grote kansen. Het is duidelijk dat deze nieuwe en jonge ploeg nog moet leren samenspelen.
Iin de tweede helft kregen we al een ander team op veld met inzet en spirit. Dat resulteerde in mooie doelpunten via 1-2 Jonathan, 2-2 Mikagil, 3-2 Bilal, 4-2 mikagil,en 5-2 Bilal. Zo was de eerste van ons nieuwe team binnen.
Nu vooruit kijken en als ploeg blijven werken,
Volgende week naar Wellen, supporters op post!!!!!


 pibo hoeselt - MFC SI 6 - 2 (Beloften 5 - 3)

Een zeer gehavend si Heusden-Zolder heeft verdiend verloren van een gedreven Pibo. Zonder D'Ignazio (werk), Vanpol (gekwetst) en Achadoud (uitgevallen in de 1ste minuut) had si nog 5 veldspelers over aangevuld met 2 beloften welke voor de eerste maal hun opwachting maakten bij de grote jongens. Bij de rust stond het al 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Ondanks een sterke doelman Sacchini werd het 5-0. Uiteindelijk werd het nog 6-2 met 2 doelpunten gescoord door Bikkembergs en Nejjar. Si is nu dringend op zoek naar versterking aangezien de kern nu plots heel smal is geworden.
Gele kaart: Martino Castellana
Ppluspunt: het optreden voor de eerste keer van 17-jarige Sozer Bilal bij de grote jongens

Ook de beloften verloren hun wedstrijd met 5 - 3. Hierover later meer.