Verslagen Augustus 2017

Vijverhof Erpe-Mere - MFC SI   3 - 6

Verslag; Andy Dams

Een nog niet op volle sterkte zijnde SIHZ moest voor de eerste ronde van de beker van België naar het verre Herzele, waar ze het moesten opnemen tegen de ambitieuze eersteprovincialer ZVC Vijverhof Erpe-Mere. Dit team werd vorig seizoen met negen punten voorsprong kampioen in tweede en hopen dit jaar weer mee te kunnen dingen naar de hoofdprijs.
Dat dit geen makkie zou worden was dus duidelijk, al was ook onze tegenstander ook nog niet compleet (twee afwezigen). Door de vele afwezigen in de voorbereiding (vakantie, werk, blessures, veldvoetbal) is ons team, dat dan nog eens voor tachtig procent uit nieuwe spelers bestaat, nog niet op mekaar ingespeeld. Dat was in de eerste periode van de wedstrijd dan ook duidelijk merkbaar.
Ook werden we een beetje uit concentratie gebracht door de scheidsrechter. Niet dat er echt foute beslissingen genomen werden, maar hij floot bij het minste lichaamscontact. Dit was even wennen voor onze jongens, die wel wat anders gewend zijn in de nationale reeksen.
Toch namen we de wedstrijd van in het begin in handen maar scoren lukte niet meteen. Het was daarentegen Erpe-Mere dat de score kon openen door één van hun scherpe counters. We scoorden snel tegen maar konden pas in de tweede helft bij een 3-3 stand de lakens naar ons toe trekken. Door enkele mooie acties en combinaties ging het plots snel van 3-3 naar 3-6.
Nog heel veel werkpunten maar de jongens hebben zeker ook al hele mooie dingen laten zien. Gezien de situatie en omstandigheden een hoopvol resultaat. En sinds lang eindelijk weer eens de eerste ronde overleefd!
En wie weet valt er zelfs nog wat versterking uit één of andere boom?

Opstelling: Maarten Silkens, Dieter Conard, Enes El Ghamarti, Jorg Schildermans, Mikagil Kislali, Rachid Kherouach, Imad Kaddouri en Simon Vanheeswijck.