Verslagen september 2017

MFC SI - zvk meeuwen   2 - 7   (U21 6 - 5)

Verslag Andy Dams

Scoreverloop: 0-1 Lahcen Aabbou, 0-2 Nelis, 0-3 Lahcen Aabbou , 1-3 R. Kherouach, 1-4 Karafiloski, 1-5 Bosmans, 1-6 Lehoussine Aabbou, 2-6 Vanheeswijck, 2-7 Knevels

Opstelling: Dieter Conard, Maarten Silkens, Rachid Kherouach, Heutmen Kherouach, Imad Kaddouri, Enes El Ghamarti, Jorg Schildermans, Mikagil Kislali en Simon Vanheeswijck.

Verdiende nederlaag tegen een ervaren en geroutineerde tegenstander. Enkele jongens presteerden ondermaats en konden dit helaas ook niet compenseren met strijdlust. Verdedigend gaat het elke week beter maar tegen enkele ingestudeerde nummertjes op stilstaande fases van onze geroutineerde tegenstander had men geen verhaal. Aanvallend had Sport-Inn zeer weinig in de pap te brokken. Welgeteld één doelrijpe kans werd er voor rust bijeengesprokkeld.
De tweede helft werd aangevat met heel wat meer inzet en mentaliteit toch bleek ook nu weer dat enkele jongens fysiek nog niet helemaal in orde zijn. Werk aan de winkel dus voor de coach in het vooruitzicht van de derby van volgende week in Koersel.

Alessio Del Freo is verlost van zijn blessure en speelde mee met de beloften. Niels Vanpol is fit maar de combinatie veld/zaal is momenteel nog te zwaar. De revalidatie van Michael Maggen verloopt vlot. De 15-jarige Matteo Lemmens debuteerde vorige week bij de beloften en scoorde meteen een hattrick. Ook deze week vond het pijlsnelle talent de weg weer naar de netten.


Lindenhof zutendaal - MFC SI    6 - 4 (U21 2 - 6)

Verslag Andy Dams

Door twee ongelukkige tegengoals waren we al snel op achtervolgen aangewezen. Het defensieve blok werd wat bijgestuurd en vanaf dan kwamen we weer beter in de match. Dit resulteerde al vrij vlug in de aansluitingstreffer van Enes. Op tegenaanval kon Simon de gelijkmaker prikken. Kort voor de rust klommen we zelfs op voorsprong door een 10 meter van Simon.
De tweede helft kon niet beter beginnen dan met een verre worp van Maarten op Simon die de bal eerst controleerde en daarna de bal over de doelman in doel werkte. Een 2-4 voorsprong, dat zou met een goede organisatie moeten resulteren in een driepunter. Een afstandsschot en twee afgeweken ballen zorgden echter voor een 5-4 achterstand. Met nog enkele minuten op de klok werd er gekozen om te gaan spelen met vliegende keeper. Dit werd echter een maat voor niks zodat de 6-4 vanop afstand tegen de netten belandde.
Het geluk zat niet mee vandaag, al moet gezegd dat we in de tweede helft een beetje ondermaats presteerden. Op naar de volgende thuismatch tegen ex-eerstenationaler ZVK Meeuwen. Hopelijk blijven de individuele foutjes en unlucky tegengoals dit keer wel achterwege.

Opstelling: Maarten Silkens, Dieter Conard, Simon Vanheeswijck, Imad Kaddouri, Enes El Ghamarti, Jorg Schildermans, Mo Bouazil, Thomas Doumkos en Rachid Kherouach.

Alessio De Freo en Niels Vanpol waren nog niet wedstrijdfit terwijl Heutmen Kherouach verstek moest laten gaan wegens werkverplichtingen. De jonge talenten Mikagil Kislali en Thommy Fuchs speelden hun wedstrijd bij de U21. Michael Maggen werkt na een enkeloperatie verder aan zijn herstel.

De U21 wonnen voor de tweede keer op rij. Dit keer werd het 2-6. De coach van de eerste ploeg beloofde een tractie als er gewonnen werd met maximaal 2 tegendoelpunten en als er minimaal 2 keer gescoord werd uit een stilstaande fase. En zo geschiedde, het werden er zelfs drie. De andere doelpunten werden gescoord na mooie combinaties en samenspel.


MFC SI - heracles alken 6 - 5 (U21 6 - 3)

Verslag Andy Dams

Eindstand: 6-5 (rust: 3-3)
Scoreverloop: 1-0 Vanheeswijck, 1-1 Schepmans ,1-2 Lowies, 2-2 El Ghamarti, 2-3 Franssens, 3-3 Vanheeswijck, 3-4 Franssens, 3-5 Franssens 4-5 El Ghamarti, 5-5 El Ghamarti, 6-5 Schildermans

Een wegens blessure hoogst onzekere Enes El Ghamarti kreeg net voor de wedstrijd het licht op groen van de kiné en bedankte met een hattrick.
Jorg Schildermans raakte net voor de wedstrijd zijn portefeuille kwijt met daarin zijn paspoort. Zijn ouders zorgden met een retourtje Lommel voor een oplossing zodat Jorg opgelucht en bevrijd de tweede helft kon aanvatten. Jorg bedankte zijn ouders door het scoren van de winning goal.
Een moeizame en felbevochten overwinning in een match die alle kanten op kon. Al moet gezegd dat we het ons onnodig moeilijk gemaakt hebben door enkele individuele foutjes. Aanvallend werden er vlotjes kansen gecreëerd doch scoren lukte moeilijk, mede door een sterk keepende Heracles doelman.
Met een 3-5 achterstand en vijf fouten tegen, slaagden we er toch nog in de achterstand om te buigen in een overwinning. Zowel aanvallend als verdedigend nog werkpunten maar dat er mogelijkheden in dit team zitten is duidelijk.

Opstelling: Maarten Silkens, Dieter Conard, Simon Vanheeswijck, Imad Kaddouri, , Enes El Ghamarti, Jorg Schildermans, Thommy Fuchs, Thomas Doumkos, Heutmen Kherouach en Rachid Kherouach.

Alessio De Freo, Niels Vanpol en Mo Bouazil ontbraken op het wedstrijdblad. De eerste twee zijn herstellende van een blessure terwijl Mo nog niet speelgerechtigd was. Mikagil Kislali verliet ziek de wedstrijd bij de U21 en liet verstek gaan voor de eerste ploeg. Michael Maggen werkt na een enkeloperatie verder aan zijn herstel.