Verslagen november 2017

MFC SI - ZVK terkoest 4 - 3 (U21 - ZVK terkoest 3 - 4)

Verslag Andy Dams

Eindstand 4-3 (rust: 4-1)

Scoreverloop: 1-0 Vanheeswijck, 2-0 Fuchs, 3-0 Doumkos, 3-1 Vanholst, 4-1 Vanheeswijck, 4-2 Jeuris, 4-3 T. Punie.

Opstelling: Dieter Conard, Niels Gabriëls, Alessio Del Freo, Thomas Doumkos, Imad Kaddouri, Thommy Fuchs, Simon Vanheeswijck, Mikagil Kislali en Nicholas Panis.

SIHZ startte sterk waardoor het na 9 minuten al naar een 3-0 voorsprong kon klimmen. Een kleine onoplettendheid resulteerde in de 3-1. Vanheeswijck rondde een knappe combinatie af en zorgde zo voor een 4-1 ruststand.
De tweede helft startte tumultueus. Na nog geen vijf minuten stond de thuisploeg al op vijf fouten. Terkoest drukte Sport-Inn even weg en kon naderen tot 4-3. SIHZ hield echter het hoofd koel zodat de zesde fout uitbleef. Er vielen nog enkele mooie kansen te noteren langs beide kanten maar scoren lukte niet meer. De drie punten blijven zo in Heusden-Zolder waardoor men terug naar boven kan kijken in de rangschikking.

Jorg Schildermans was geschorst na zijn dubbele gele kaart van vorige week. Rachid Kherouach meldde in laatste instantie af vanwege werkverplichtingen. Matteo Lemmens moet het enkele dagen rustiger aan doen om overbelasting te vermijden. Heutmen Kherouach werkt niet meer in posten en is vanaf volgende wedstrijd weer selecteerbaar.
Met Niels Gabriëls werd een nieuwe U21 doelman aangetrokken. Door de vele afwezigen zat de vijftienjarige Nicholas Panis voor het eerst op de bank bij de eerste ploeg.
De schouder van Mikagil Kislali ging in de beloftenwedstrijd even uit de kom.


Pibo Hoeselt - MFC SI   8 - 6 (U21 16 - 3)

Verslag Pibo Hoeselt

In de slotminuten pakte PIBO Hoeselt de volle buit tegen Heusden-Zolder. Een 5-6 achterstand werd omgebogen in een deugddoende 8-6 overwinning.
Coach Raf Verjans moet het al het hele seizoen doen zonder aanwinst Zohra Eloyan en ook andere nieuwkomer Eloy Otero Perez is al weken onbeschikbaar. Vrijdagavond werd Arne Lambeets toegevoegd aan het lijstje afwezigen, hij is door een enkelblessure drie à vier weken buiten strijd.
PIBO trad opnieuw aan met een piepjonge kern: Joris Jans, Nicolas Robeyns, Arne Libotte, Glenn Vaelen, Dimitri Wagemans, Stijn Lambrix, Brecht Cosemans, Yassin Halim en Thibo Hawinkel. Wagemans en Halim speelden de volle veertig minuten.
Na een doelpuntrijke eerste helft was de ruststand 4-4. Halim (1-0), Cosemans (2-1), Halim (3-2) en Libotte (4-4) waren de doelpuntenmakers.
Na een doelpunt van de bezoekers bracht Hawinkel PIBO in de tweede helft weer langszij: 5-5. Die gelijke stand bleef amper een minuut op het bord staan, Heusden-Zolder klom na vijf minuten in de tweede helft naar 5-6.
Er waren kansen aan beide zijden en de tijd begon stelselmatig te korten. Met nog vijf minuten op de klok zorgde Hawinkel opnieuw voor de gelijkmaker: 6-6. Een bezoeker kreeg een minuut later een rode kaart en Vaelen verzilverde de overtalsituatie: 7-6 en PIBO op voorsprong. Twee minuten voor het einde legde Hawinkel met zijn derde van de avond de 8-6 eindcijfers vast.