Verslagen december 2017

MFC SI - FT Charleroi  3 - 13 (U21 4 - 6)

Verslag Andy Dams

Eindstand: 3-13 (rust: 1-5)

Opstelling: Dieter Conard, Niels Gabriëls, Alessio Del Freo, Jorg Schildermans, Imad Kaddouri, Thommy Fuchs, Valère Garcia-Vaca, Nicholas Panis en Jonathan Claes.

Na Thommy Fuchs en Jorg Schildermans vorige week, was het deze keer Simon Vanheeswijck (geelgeschorst) en Thomas Doumkos (vakantie) die verstek moesten laten gaan. Nota bene onze twee topscorers. Daardoor was de kern weer zeer beperkt en moesten drie beloften de kern aanvullen.

Het klassenverschil was meteen voelbaar. Niet dat Heusden-Zolder werd weggespeeld - wat ook niet echt verwacht werd want Charleroi is vooral defensief zeer sterk (het scoorde in de competitie in eerste nationale zelfs minder doelpunten dan Heusden-Zolder in tweede nationale, terwijl zij vierde staan en H-Z tiende) - maar vooral op stilstaande fases, met name de hoekschoppen, kon de ploeg uit Henegouwen het verschil maken. Toch kon Sport-Inn sporadisch gevaarlijk tegenprikken. Eén van die scherpe counters leidde zelfs tot een doelpunt waardoor het 1-3 werd. Charleroi startte de tweede helft weer met hun beste opstelling terwijl de jongens van Heusden-Zolder dan al door hun beste krachten heen zaten. Dit leidde op korte termijn tot een aantal tegendoelpunten. Toch bleef de thuisploeg strijden voor wat ze waard waren zodat het na enkele mooie acties en combinaties toch konden milderen. Met een zware 3-13 nederlaag maar met opgeheven hoofd eindigt zo het bekeravontuur voor Heusden-Zolder

De blessure van Michael Maggen sleept langer aan dan verwacht. De speler is nog zeker uit tot begin februari.

MFC SI - UNITED BEVERLO  1 - 16 (U21 4 - 6)

Verslag Andy Dams

Een fel gehavend Sport-Inn (slechts vier A-kern spelers) moest een ongelijke strijd aangaan met het ongenaakbare Beverlo dat voor het eerst dit seizoen kon rekenen op een voltallige kern. Al moet gezegd dat de eerste grote kansen voor de thuisclub waren. Het dynamische spel van Beverlo zorgde voor een wedstrijd met een hoge intensiteit. Met vier basisspelers, aangevuld met beloften die hun eerste minuten maakten in de eerste ploeg krijg je het dan natuurlijk heel moeilijk. De veer brak na minuut acht, waardoor de bezoekers snel uitliepen tot 0-5. Bij enkele doelpunten was wel wat geluk gemoeid maar dat hoort dan ook bij een ploeg die in de kampioenenflow zit. Na een time-out stond de verdedigende organisatie van Heusden-Zolder weer op punt zodat er in de tweede helft niet meer gescoord werd.
De thuisploeg startte gedreven aan de tweede helft maar als er na enkele minuten spelen een penalty gefloten wordt na handspel staat de 0-6 op het scorebord. Iets later valt dan nog eens de enige overgebleven verdediger weg bij Sport-Inn waardoor de leider de score vlot kan opdrijven. De vier debutanten bij Heusden-Zolder (die eerst een volledige wedstrijd speelden bij de U21) speelden voor wat ze waard waren maar het gebrek aan ervaring en frisheid was vanzelfsprekend duidelijk merkbaar.

Jorg Schildermans was geelgeschorst.

Mikagil Kislali wordt de 20e geopereerd aan zijn schouder en is twee maand uit.

Rachid Kherouach liet verstek gaan wegens familiale omstandigheden.

Thommy Fuchs werd opgenomen in de beloftenkern van KSK Heist (1e amateurliga). Deze spelen hun wedstrijden ook op vrijdagavond zodat de combinatie veld-zaal een moeilijk verhaal wordt.

Nicholas Panis, Niels Gabriëls en Valère Garcia-Vaca maakten hun eerste minuten bij de eerste ploeg rond.

De blessure van Michael Maggen sleept langer aan dan verwacht. De speler is nog zeker uit tot begin februari.

Door de langdurige onbeschikbaarheid van enkele basisspelers is men bij Heusden-Zolder dringend op zoek naar versterking.

united wellen - MFC SI   11 - 5 (U21 5 - 0)

Verslag Andy Dams

Verslag volgt

MFC SI - united 76 schoten   6 - 7 (U21 - schoten 5 - 7)

Verslag Andy Dams

Eindstand 6-7 (rust: 3-1)

Scoreverloop: 0-1 Akrich, 1-1 Doumkos, 2-1 Doumkos, 3-1 Vanheeswijck, Vanheeswijck, 4-2 Amin, 4-3 Akrich, 5-3 Vanheeswijck, 5-4 Boutahar, 5-5 El Hannafi, 6-5 Doumkos, 6-6 Akrich, 6-7 Akrich

Opstelling: Dieter Conard, Niels Gabriëls, Alessio Del Freo, Thomas Doumkos, Imad Kaddouri, Thommy Fuchs, Simon Vanheeswijck, Jorg Schildermans, Matteo Lemmens en Jonathan Claes.

wedstrijd waarin beide ploegen volop voor de winst gingen. Akrich zette de enige niet-Limburgse club uit de reeks met een magistraal schot op voorsprong. Daarna was het aan SIHZ dat op de counter de achterstand omboog in een 4-1 voorsprong.
Het technisch sterke Schoten met Akrich als exponent en doelman Tsabounti die met zijn verrassende infiltraties zeer gevaarlijk uit de hoek kwam, maakten het Sport-Inn bij momenten bijzonder moeilijk. Een penaltygoal en enkele individuele fouten of onoplettendheden zorgden ervoor dat de Antwerpse ploeg uiteindelijk toch nog aan het langste eind trok.
Zeer jammer voor de jongens van Heusden-Zolder die alweer niet beloond worden voor hun zeer goede teamprestatie.

Imad Kaddouri is de volgende wedstrijd tegen Wellen geelgeschorst.
Mikagil Kislali moet waarschijnlijk geopereerd worden aan zijn schouder.
Beloftenspelers Jonathan Claes en Valère Garcia-Vaca maakten na een afwezigheid van bijna drie maanden hun rentree.
Rachid Kherouach moest helaas weer afhaken vanwege werkverplichtingen.

SIHZ wacht nog een interessant jaareinde met volgende thuismatchen: Op 15 december de derby tegen de ongeslagen leider United Beverlo en op 22 december de 1/8e finale van de beker van België tegen topploeg FT Charleroi.