NIEUWS FEBRUARI 2018

winst a-team gelijkspel U21

Gisteren kregen we het bezoek van ZVC Geleeg Leopoldsburg voor een duel in de kelder van de rangschikking. De eventuele winnaar liet de voorlaatste plaats achter zich. Beide ploegen gingen er volle bak tegen aan en het werd een spannende thriller gekruid met maar liefst 16 doelpunten. Uiteindelijk was MFC net iets beter in de afwerking. Na een lange periode zonder winst wist MFC SI de 3 punten thuis te houden. In de rangschikking springen we over Leopoldsburg naar de 11e plaats.
En dat het spannend was bewijst het score verloop. Geleeg liep 0 - 2 uit, MFC herstelde dit en kwam terug gelijk. Dan liep het geleeg terug uit tot 2 - 4 maar weer scoorde SI snel de 3 - 4. Via 3 - 5, 4 - 5 en 5 - 5 werd de rust bereikt.
Na de pauze liepen de bezoekers uit tot 5 - 7. Sommigen dachten dat de veer nu wel zou gebroken zijn bij SI maar niets was minder waar. Het was de thuisploeg die zich mentaal en fysiek de betere toonde en trok zo met nog 4 doelpunten de 9 - 7 winst naar zich toe.
Achteraf was er dus niet alleen de verjaardag van Ludo alias Cyril alias Louis Diliƫn om te vieren.


VERLIES VOOR beide ploegen

Gisteren moest SI de verplaatsing maken naar de sporthal van Beverlo waar we het moesten opnemen tegen Los Leones, onze fusiepartner voor volgend seizoen. Het A-Team, zonder Vanheeswijck en met flink wat jongeren, moest de meerdere erkennen in Los Leones. De scheidsrechter blies de wedstrijd af bij een 8 - 2 eindstand.
Onze piepjonge U21 ploeg hield lang stand maar moest net voor het rustsignaal toch een doelpunt slikken. Ook in de 2e helft speelden onze youngster vlot mee. Weer hielden ze lang stand en hadden enkele kansen op de gelijkmaker. Maar ook dit keer zat het verschil weer op het einde. Vijf minuten voor affluiten slikten we toch de 2 - 0. Si probeerde nog maar in de slotminuut werd het nog 3 - 0.


beide ploegen verliezen


Gisteren moest MFC SI het thuis opnemen tegen ZVK Auto5 Genk. Het werd een wedstrijd met een bizar verloop voor het A-Team. Aan de rust was de stand 5 - 0. Thomas Doumkos scoorde 4 maal en het 5e doelpunt kwam van de voeten van Jorg Schildermans.
De 2e helft kantelde de wedstrijd volledig. Nu waren het de bezoekers die vlot scoorden. Ze vonden 8 keer de weg naar de touwen en zo werd de einduitslag uiteindelijk 5 - 8.
De piepjonge U21 waren kansloos en verloren hun wedstrijd met 1 - 9.


fusie mfc si en los leones - versie HBVL

Bron; Het Belang van Limburg van 9 februari 2018
Verslag Jo TREKELS

Klik op het artikel om te vergroten
fusie mfc si en los leonesDe laatste weken deden de wildste geruchten de ronde in verband met het voortbestaan van MF SI. De club zou na 42 jaar stoppen, er zou een nieuwe start zijn in provinciale, er werd gesproken over fusies, ... enz. Onder impuls van jeugdvoorzitter Vladi Manganiello werden er inderdaad achter de schermen gesprekken gevoerd met een club uit onze reeks. Ondertussen wist Vladi enkele leden van het hoofdbestuur te overtuigen van zijn plannen. Ook enkele ex-bestuursleden kon hij over de streep trekken. Het gevolg was dt er al vlug een akkoord was voor de fusie van onze club met de club Los leones Lummen voor het volgende seizoen.
De gevolgen voor SI zijn niet groot. We blijven dus spelen in 2e nationale en dit met ambitie. De Jeugsectie blijft bestaan o.l.v.Vladi en er wordt een oproep gedaan om nog meer jeugd aan te trekken met het oog op eventuele doorstroming naar de A-ploeg.
Ook onze damesploeg blijft gewoon verder doen.
Ook blijven we spelen in onze sporthal Olympia te Heusden. Wat er wel verandert is de clubnaam. Die wordt vanaf het volgende seizoen Futsal Los Leones Sport-Inn Heusden-Zolder, afgekort FS LL SI Heusden-Zolder. Ook de clubkleuren zullen er iets ander uitzien maar dat wordt nog verder bekeken.
De komende weken en maanden zal er nog veel geregeld moeten worden om in september met de nieuwe ploeg van start te gaan.
De initiatiefnemers, zowel die van SI als die van Los Leones, stonden er op om Ludo Vanpol te bedanken voor de jarenlange inzet binnen de club. Ludo heeft al een tijdje aangegeven dat hij op het einde van dit seizoen stopt. Er zullen de nodige gesprekken volgen met Ludo, Brecht en Niels wat betreft de overdracht van de eventuele bestuursfuncties, het uitspelen van het huidige seizoen, ...
Vermoedelijk zullen ook Brecht en Niels Vanpol hun bestuursfuncties neerleggen. Ook zij zijn dan ook van harte bedankt voor hun inzet voor de club.
Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van het verdere verloop va de fusie. Je kan alles volgen op onze website die uiteraard ook vernieuwd zal worden.


verlies voor beide teams

MFC SI was gisteren gastheer voor de klassieker der derby's MFC SI - RSC Koersel. De tribunes waren goed gevuld en de sfeer was aanwezig.
De Coach had nu wel, al was het met veel moeite, genoeg spelers