MFC SI Zolder

HET EINDE

et laatste seizoen 2017-2018 was waarschijnlijk het moeilijkste seizoen in de geschiedenis van MFC SI. Enkele bestuursleden haakten af en ook enkele sponsors stopten hun samenwerking.

Al vroeg tijdens dat seizoen werd dit allemaal al meer en meer duidelijk. Zou dit het einde betekenen van MFC SI. Enkele over gebleven bestuursleden, met als grootste bezieler de jeugdvoorzitter Vladi Manganiello, hadden ondertussen de vraag gekregen van reeksgenoot Los Leones Lummen, om eventueel een fusie tussen de 2 clubs aan te gaan. Los Leones had nog geen jeugdwerking en aangezien dit een punt is om een licentie voor 2e nationale te verkrijgen. De wedstrijden zouden in de sporthal Olympia Heusden gespeeld worden. Ook de damesploeg zou mee opgenomen worden in de Fusie. De gesprekken verliepen zeer vlot en de het duurde dan ook niet lang of de fusie was rond. Dat had wel het gevolg dat na 42 jaar deze mooie club, die MFC SI toch zeker wel was, ophield te bestaan. Een van de oudste clubnamen in het Belgische Zaalvoetbal verdween aldus van de tabellen.

MFC SI was een club waar het altijd mooi was om lid van te zijn. Vanaf het beginjaar was het 1 grote familie. Vriendschap stond steeds hoog in het vaandel. Zeker in de beginjaren dat is wel duidelijk! Dat een club van caféploegje het geschopt heeft tot een stevige 2e nationaler is toch een prachtige prestatie.  Dat gebeurde tot en met het seizoen 2009-2010 met een clubleiding waarin nog het overtal bestond uit nog steeds dezelfde personen. Denken we maar aan Diliën Ludo, Vlaminck Rudi, Stockmans Eddy,  gesteund door vele andere sympathisanten zoals  onder andere Hoydonckx Danny, Mangelschots Robert, Stockmans Ronny, Stockmans Danny, Dekeyser Benny,  De Plekker Johny, Driesen Dirk, en nog vele meer. Wat later in 1998 had ik de eer om het bestuur te vervoegen als secretaris en nog enkel seizoenen later als fiere Voorzitter.  Als secretaris werd ik toen vervangen door Leys Ralph. Ook Vanhove Johan, Evens Kristof, Manganiello Vladi en Sas Luc hebben een tijd in het bestuur gezeten. Misschien vergeet ik er nog enkele waarvoor mijn excuses.

Het was een mooie tijd met vele prachtige herinneringen. MFC SI was heinde en ver gekend en geliefd voor hun inzet en organisaties. Maar vooral was MFC SI gekend voor de apres-match waar, bij de nodige liters bier, vrolijk nagekaart werd over de voorbije activiteiten en dit meestal tot in de late uurtjes. 

Vanaf het seizoen 2010-2011 werd het bestuur grondig hervormd. Er kwam een beheerraad en een dagelijks bestuur onder leiding van  Vanpol Ludo. Het was in deze periode dat MFC SI de grootste successen boekte met mooie ere-plaatsen. Ook werd er in deze periode met een verplichte jeugdwerking gestart. Wat later werd er ook een dames ploeg in kompetitie gebracht.

Het Seizoen 2017-2018 kwam er spijtig genoeg een einde aan MFC SI Heusden-Zolder. Na 42 jaar was het sprookje ten einde. Er kwam nog wel een fusie met Los Leones maar daar hield het ook mee op.  De naam van de club verdween en ook de ziel was weg en zo kwam er na 42 mooie jaren een einde aan deze uitzonderlijke zaalvoetbalclub. Jammer maar helaas. Ik wil toch eindigen met iedereen te bedanken voor hun inzet als clublid, leiding, sponsor,, speler of supporter gedurende al die jaren.