MFC SI Zolder

SEIZOEN 2013-2014
Wedstrijdverslagen

18 augustus 2013: MFC SI – ZG LEUVEN  1 – 3

Si heeft vrijdag met 1-3 zijn thuiswedstrijd tegen de sterke eersteklasser verloren. Leuven, met onze ex-coach Daniël Vanhamel, had wel wat meerdere ’trainingsuren’ achter de kiezen dan het fel verzwakte Si (zonder Vanpol, Claes Kim, Rochdi, Vanbeuren, Giel Jooken, Olivier Pauwels en Sven S’Jongers). Een ‘verjongd’ Si (met veldspelers Wijgaerts, Delfreo, Hoste, Castellana, Vaes Diego, Roosen Gert-Jan en Ian Fory) had met doelman Vaes Maxim een zeer sterk sluitstuk tussen de palen staan.

21 september 2013: USM CILE GRACE-HOLOGNE – MFC SI   9 – 6  (BELOFTEN   6 – 1)

Voor de openingsmatch van het nieuwe seizoen kon SI in extremis ook geen beroep doen op Rochdi (kneuzing dij). Verder miste het ook nog Vanpol, ’S Jongers en Diego Vaes. De bezoekers stonden gedurende het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong. Bij 3-5 had het meermaals de mogelijkheid om het genadeschot te geven maar zoals zo vaak in het voetbal valt dan het doelpuntje aan de overzijde waardoor er onzekerheid in de gelederen van SI sloop. De slotfase was er uiteindelijk te veel aan want maar liefst 6 van de 9 tegendoelpunten werden geslikt in de laatste 5 minuten.

Volgende week wacht met Eisden-Dorp de eerste Limburgse derby. Voor aanvang van deze wedstrijd zullen de 2 jeugdploegen die SI rijk is voorgesteld worden.

Ook de beloften konden hun wedstrijd niet winnend afsluiten. Na een matige partij zaalvoetbal stond een zware 6-1 einduitslag op het scorebord.
Het enige doelpunt komt op naam van Kevin Fillée die een 10m wist te verzilveren

28 september 2013: MFC SI – ZVK EISDEN DORP  4 – 1 (BELOFTEN 4 – 0)

11 oktober 2013: MFC SI – ZVC UNITED WELLEN  6 – 3 (BELOFTEN 8 – 0)

SI wist gisterenavond, na een vooral sterke 2 de helft, zijn 2 thuisoverwinning te behalen. De thuisploeg had het voor de koffie knap lastig met de beweeglijke bezoekers. Dankzij de sterk spelende Vanbeuren, die 4 treffers voor zijn rekening nam en ook nog eens een voet had in de 2 andere doelpunten, werd halverwege de 2 de helft toch de definitieve kloof geslagen. Vanpol, Vaes, Fillee, Kortzorg en ’S Jongers waren nog steeds afwezig.

Scoreverloop: 1-0 Vanbeuren, 1-1 Nelissen, 2-1 Vanbeuren, 2-2 Ory, 3-2 Vanbeuren, 4-2 Fory, 5-2 Claes, 6-2 Vanbeuren, 6-3 Vautmans

De beloften, van hun zijde, speelden een sterke wedstrijd. De bezoekers raakten kant nog wal en werden simpel puntenloos naar huis gestuurd. Delfreo (3x), Vanvelk (2x), Mechelmans, Claes en Jooken waren de doelpuntenmakers van dienst

11 oktoberber 2013: MFC SI – ZVC UNITED WELLEN  6 – 3 (BELOFTEN 8 – 0)

18 oktober 2013: ZVK MEEUWEN – MFC SI   5 – 2 (BELOFTEN 4 – 2)

SI is er gisterenavond niet in geslaagd om een verlengstuk te breien aan de 2 mooie thuiszeges. Thuisploeg Meeuwen bleek net te sterk te zijn. SI opende aardig en kreeg meteen 3 dotten van kansen aangeboden. De eerste helft stond trouwens bol van kansen langs beide zijden en de 2-1 ruststand in het voordeel van de thuisploeg had dan ook net zo goed omgekeerd kunnen zijn.
Ook vlak na rust krijgen de bezoekers kansen om de bordjes gelijk te hangen, maar telkens is het net niet. Meeuwen , dat met de broertjes Abbou een gevaarlijk duo in huis heeft, kan wel scoren en naar mate de wedstrijd vordert, dooft het kaarsje bij de SI stil aan uit.
Ook nog even vermelden is het jammerlijke uitvallen van Ian Fory, die in een duel zijn enkel omsloeg en vermoedelijk enkele weken out zal zijn.
Verdiende overwinning uiteindelijk voor Meeuwen tegen SI, dat meer dan kranig weerwerk bood.

Scoreverloop: 1-0 Nelis, 1-1 Vanbeuren, 2-1 Peeters, 3-1 Abbou Lahcen, 3-2 Vanbeuren, 4-2 Abbou Lehoussine, 5-2 Abbou Lahcen

Een uurtje voordien hadden onze beloften mooie wedstrijd weten af te leveren. Ook hier bleek Meeuwen net iets sterker, sluwer te zijn. Een mooi resultaat had er nogthans zeker en vast ingezeten, zeker toen 2 min voor tijd de thuisploeg verder moest met een veldspeler minder. SI wist dit mannetje meer niet te verzilveren en liep knullig tegen 2 dodelijk counters aan. Eindstand 4-2.

25 oktober 2013: MFC SI – UNITED 76 SCHOTEN  9 – 3 (BELOFTEN 8 – 3)

Logische en uiteindelijk simpele overwinning voor SI, die pas in de 2 de helft gestalte krijgt. Een matig SI voor en een degelijke thuisploeg na de rust had het enkel tijdens de 1 ste helft niet onder de markt tegen de hekkensluiter. Schoten kwam trouwens aan met nauwelijks 10 spelers voor 2 ploegen. Het grootste deel dat bij het A-team aan de bak kwam had dus even voordien reeds een volledige match in de benen tegen de jonge garde van coach Marco Castelli. Ian Fory (enkelblessure opgelopen in de wedstrijd tegen Meeuwen) werd wel bijgezet op het lijstje van de reeds gekende afwezigen.

Scoreverloop: 1-0 en 2-0 Wijgaerts, 3-1 Castellana, 4-1 Vanbeuren, 5-2 Castellana, 6-2 Vanbeuren, 7-2 Castellana, 8-3 en 9-3 Vanbeuren

Onze beloften spoelden het zure verlies van vorige week. Schoten werd met 8-3 verdiend puntenloos naar huis gestuurd. Doelpunten kwamen van de voet van Vanvelk(3x), Schuyten R(2x), Claes, Mechelmans en Schuyten L.