MFC SI Zolder

SEIZOEN 2014-2015
Wedstrijdverslagen

12 september 2014: MFC SI – RSC KOERSEL  4 – 3     (BELOFTEN  6 – 1)

In een reeds goed gevulde sporthal hebben de jonge Beloften van Si de burenuit Koersel verslagen met 6-1 na een ruststand van 4-0. De ‘clash’ tussen beide A-teams in een volle zaal werd in de laatste minuten beslecht in een thuisoverwinning met 4-3. Na een lange studieronde werd er een 1-0 ruststand op het bord gebracht door Ian Fory. Na de pauze werd de partij evenwichtig met een sterk Koersel. Spits Mo bracht de stand verdiend in evenwicht. Een drukkend Koersel werd koud gepakt door wederom Ian Fory. Na een dekkingsfoutje in de verdediging, dat werd afgestraft door Maarten Thoelen werd Koersel sterker wat uitte in een 2-3 door Nederlander El Makrani. Si werd hierdoor wakkergeschud en de derbytemperatuur steeg naar zijn hoogtepunt. Vijf minuten voor tijd werd een al dan niet terechte strafschopfout gefloten, waarbij Heusdenaar in dienst bij Koersel, Tom Mignolet, een rode kaart opliep.  Deze werd omgezet door Lennert Thoelen. Met een 3-3 in het vooruitzicht werd de partij een beetje bitsiger, wat resulteerde in een mooi afgeronde aanval door wederom Lennert Thoelen. Met nog een 3-tal minuten in het vooruitzicht, speelde Koersel alles of niets met een vliegende doelman.  Met toch wel veel moeite werd de duur bevochte zege thuisgehouden door thuisdoelman Carlo Sacchini. De thuisaanhang in zijn nopjes maar het dient zeker vermeld dat een gelijkspel een misschien juistere weergave was van deze spektakelwedstrijd en dat dit Koersel in deze toch wel sterke competitie nog hoge ogen zal gooien. Si zal volgende week wederom een derby spelen in de sporthal van Beverlo tegen United Beverlo, promovendus uit 3e nationale. Si zal nog enkele weken de diensten moeten missen van topschutter Vanbeuren door een hardnekkige spierblessure.

19 september 2014: ZVC UNITED BEVERLO – MFC SI  1 – 3  (BELOFTEN  2 – 7)

De A-ploeg heeft na een 0-1 ruststand (Putzeys) de tanden stuk gebeten op een zeer sterke thuisgoalie Conte. Na een mooi uitgespeelde aanval, afgerond door Thoelen, werd eerst nog 0-2. Maar daarna kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd via Heusdenaar Luts. Na een slotoffensief van de thuisploeg met vliegende doelman, was het doelman Carlo sacchini die met een uittrap de verdiende punten mee richting Heusden nam. Eindstand: 1-3

De beloften van SI hebben de derby in United Beverlo met 2-7 gewonnen. De doelpunten kwamen van Loenders, Wijgaerts, Roosen(2) en Verhuizen(3).

3 oktober 2014: UNITED 76 SCHOTEN – MFC SI  0 – 14 (BELOFTEN  5 – 7)

Nadat de A-ploeg in de eerste minuut op voorsprong kwam via een listig doorsteekpasje van Bob, afgerond door Martino, werden we tot 3x toe overeind geholpen door de immer secure Carlo Sacchini. De thuisploeg, technisch zeker niet de mindere van Si, werd nog voor de rust ‘koud’ gepakt op counters, afgewerkt door Vanbeuren, Putzeys, Thoelen en youngster Doumkos. Tijdens de rust predikten de coaches op de nodige ‘defensieve’ discipline, wat al vlug op 3 doelpunten kwam van Vanbeuren, Putzeys en Doumkos. Op vrijschop verhoogde topschutter Vanbeuren de stand naar 0-9. Voor de sportieve thuisploeg was dit het sein om de armen te laten hangen, wat resulteerde in doelpunten van Vanbeuren (2x), Putzeys (1x) en Dumkos (2x). Enige smet op deze zeer sportieve wedstrijd was het uitvallen, na een 0-8 tussentand, van doelman Carlo Sacchini met een bilkwetsuur, met het debuut van Yasin Can als gevolg, die tot 3x toe zijn netten wist gaaf te houden. Het weekje rust zal nodig zijn om onze toch al niet zo ruime kern met de blessures van Carlo, Niels en Ian Fory wat rust te gunnen en onze kiné Rob de nodige tijd te geven om enkele spelers te kunnen recupereren voor de volgende wedstrijd in en tegen titelkandidaat Celtic Houthalen, dat met 12 op 12 de dans leidt in 2e nationale. Al bij al mogen wij toch ook spreken van een geslaagd seizoenbegin voor onze beide trainers met hun respectievelijk A en B team. Nog te vermelden van de mooie ontvangst van de thuisploeg na de wedstrijd door onze spelers te voorzien van warme hapjes. Dit verdient zeker de nodige lof aan Freddy en zijn medebestuursleden. Chapeau !

De Beloften hebben na een moeizame wedstrijd en een 4-4 ruststand, de wedstrijd gewonnen met 5-7. Doelpuntenmakers waren Roosen (x2), Doumkos (x2), Joris Toon (x1), Schuyten Roy (x1) en Ruben Wijgaerts (x1). Nog te vermelden van een sterk debuut van de pas aangesloten doelman Yasin Can.

17 oktober 2014: ZVK CELTIC HOUTHALEN 94 – MFC SI  8 – 3 (BELOFTEN  1 – 6)

Onze A-ploeg heeft zich niets te verwijten voor de 8-3 nederlaag tegen een subliem Celtic. Iedere aandachtige toeschouwer zal het er over eens zijn dat de buren uit Houthalen een (zaalvoetbal)maatje te groot waren voor een moedig Si. Na een wervelende start stond er na 5 minuten reeds een 4-0 op het scorebord. Door de steeds lopende mensen was er geen houden aan de thuisploeg en hield onze doelman Carlo de score nog enigszins te overzien. Nadat de thuisploeg, steeds gestuurd door het verlengstuk van trainer (en tevens) vader Nico Papanicolau op het terrein, Petrus, de voet wat van het gaspedaal hield, kon Si door toedoen van Bob Putzeys milderen tot 4-1 ruststand. Na de pauze liet Celtic bewust het spel wat over aan Si en counterde perfect naar een 6-1 tussenstand. Na een tegendoelpunt van wederom Bob Putzeys, werd een overigens zeer sportieve wedstrijd, een andere wending gegeven door het scheidsrechtersduo. Nadat Bob Putzeys een 7-3 op het bord had gezet, kreeg Bob een onnodige 2e gele kaart onder de neus geduwd, waardoor hij de volgende (thuis) wedstrijd tegen ZVK Meeuwen, de ex-ploeg van Davy Luys, zal moeten missen. Met een vliegende doelman werd de 8-3 op het scorebord geplaatst door Di Marco. Met een 9 op 12 mogen/kunnen wij zeer tevreden zijn over onze seizoensstart en concluderen dat het verschil tussen eerste nationale (en eerlijkheidshalve werd toch wel bewezen dat Celtic daar thuishoort) en tweede nationale er toch nog een redelijk groot verschil ligt. Maar nogmaals geen schande tegen zulks een oppermachtig Celtic het onderspit te moeten delven voor onze jongens van coach Bart en deze leerrijke avond indachtig, richting de komende wedstrijd tegen Meeuwen.

Nog te vermelden dat tussen de wedstrijd van de Beloften en het A-team een voorstelling zal zijn van onze jeugdspelers, o.l.v. voorzitter Vladi en coördinator Rudi Pauwels.

De Beloften hebben na een vroege 1-0 achterstand, na de rust de wedstrijd naar zich toe getrokken met een 1-6 einduitslag. De doelpunten werden gescoord door Karel Verhuizen (3x), Roosen Gert-Jan (1x), Joris Toon (1x) en Vanvelk Lei (1x). Spijtig voorval was de vingerbreuk die debuterend doelman Benjamin Remans heeft opgelopen, waardoor Si terug op zoek kan naar een doelman. Proficiat voor de collectieve overwinning van de jongens van coach Marco en toch wel een speciale vermelding voor de terug uit vakantiekerende Karel Verhuizen, die de overstap van 4e provinciale moeiteloos laat verlopen.

24 oktober 2014: MFC SI – ZVK MEEUWEN  5 – 7    (BELOFTEN  1 – 2)

Na de realiteit afgelopen weekend, opgelopen bij de buren uit Houthalen, was het motto en tevens de afgelopen jaren ons zaalvoetbalkenmerk: “allen voor een”. Onder het toeziend oog van onze toch weer trouwe aanhang, startte si sterk en na een uitbraak castellana-Vanbeuren, gunde Martino onze topschutter de 1-0. Na een spijtig misverstand in onze defensie benutte de klaarkijkende Bosmans deze weggever. Na de 2-1 van , nooit-opgever, Martino was het de beurt aan een gedreven en sterk spelende Davy Luys, die zijn ex-ploeg het genadeschot dacht te geven. Dit was buiten de kwieke Abou gerekend die vrij aan de 2e paal de 3-2 ruststand mocht inleggen. De eerste 10 minuten van de 2e helft, lieten beide doelmannen Sacchini en overbuur Meyers zien waarom zij tot de betere en secure sluitstukken behoren van 2e nationale. Vanaf dan lieten de bezoekers onder het motto “allen voor een” WEL zien waarom zij reeds enkele jaren, overigens zeer terecht, meedingen voor een promotieplaats. Bij ons werd tot grote ergenis van onze coach Bart enkele malen vergeten te verdedigen en dat werd vakkundig afgemaakt door de bezoekers. Nadat Lennert 2 minuten voor het einde de score terug op 5-6 bracht, geloofde de thuusaanhang nog in een onverhoopte stunt. Wederom werd er nonchalant verdedigd en kwam de 5-7 einduitslag op het bord.
Alle credits aan de buren uit Meeuwen die nuchter en volwassen verdiend de punten mee huiswaarts nemen. Ontgoocheling bij de thuisploeg en na 2 verloren partijen zullen onze coaches op training werk genoeg hebben om terug de sterkte van SI “allen voor een” te bewerkstelligen. Wij als bestuur kennen onze plaats en zijn realistisch tevreden over onze seizoensstart. Dit tot tegenstelling van collega-clubs, die SI bombarderen tot kandidaat koploper, maar dat maakt het spelletje toch mooi, niet? Willen wij onze beoogde top 5 plaats bewerkstelligen, zullen wij met de komende uitwedstrijd in Borgerhout te beginnen en met de voor ons toch ook belangrijke Bob Putzeys terug beschikbaar, ALLEN terug met de spirit van de eerste speeldag dienen aan te treden en onthouden dat zaalvoetbal een teamsport is en blijft. Samen uit, samen thuis en met die gedachte in het achterhoofd van de spelers, kunnen jullie steeds rekenen op onze supporters en bestuur. Kom op gasten !!! Het toch wel erg jonge beloftenteam van coach Marco, heeft zich kranig verweerd tegen een sterker Meeuwen.

Na een 1-2 ruststand, doelpunt enig mooi afgewerkt door de 19-jarige , routinier Ruben wijgaerts, moesten onze jongeren toch het onderspit delven tegen een ervarener en uitgekookter Meeuwen. Toch een pluim voor onze jongeren die ook nog dienden aan te treden zonder Niels Loenders (privé) , Domkos (overgeheveld naar A-team) en de eveneens 2e helft overgehevelde Ruben naar het A-team. Vermelden ook nog het sterke wederoptreden van doelman Dieter conard.

31 oktober 2014: SPORTING BORGERHOUT – MFC SI  8 – 4 (BELOFTEN  6 – 1)

Met een 8-4 einduitslag hadden de supporters en spelers geen rekening gehouden, na 15 minuten spelen, tegen een jonge en tevens snelle thuisploeg. Na twee mooie uitgespeelde counters, afgewerkt door Thomas Doumkos en Lennert Thoelen, kregen de bezoekers tot 3 maal toe de kans om de score op te drijven, oog in oog met de doelman. Nadat Carlo Si enkele keren diende recht te houden, moest hij zich uiteindelijk gewonnen geven na een atoomschot. Nadat de thuisploeg na een dekkingsfout de stand op 2-2 bracht, kreeg de thuisploeg opeens, toegejuicht door een sportief maar hevig thuispubliek, de bovenhand. Twee minuten voor de pauze stond de deur wagenwijd open na een verloren bal bij een hoekschop voor Si en was het een koud kunstje voor El Makrini om Sacchini te verschalken. Ruststand 3-2 en tijd om ons op te maken voor de 2e helft. Nadat de thuisploeg , door wederom balverlies de stand op 4-2 bracht, kreeg Si verschillende kansen die ofwel gestopt werden door de thuisgoalie ofwel minder goed uitgespeeld. De thuisploeg verdedigde nu kort en gedisciplineerd op eigen helft en loerde op een fout van Si, om hun geliefkoosd counterspelletje te spelen en lukte daar perfect in na 2x wederom balverlies en liep zo uit tot 6-2. Tijd voor Bart om met vliegende doelman te spelen maar het was helaas de thuisploeg die nog 2 maal scoorde, met tussendoor een gestopte 10-meter van Lennert, gevolgd door een doelpunt van Martino en Lennert hemzelf. Conclusie is een te vermijden nederlaag, echter verdiend gewonnen door Borgerhout, dat telkemale gebruik maakte van onze ,defensieve’ probleempjes, die de vorige twee verlieswedstrijden reeds te boven kwamen. Een probleempje waarin de sportieve staf samen met de spelers toch dienen een oplossing te vinden om in de nabije toekomst niet in de problemen te geraken als Si-zijnde. Dat wij momenteel wat moeilijker scoren, is iets van korte tijd, maar ons ‘blokverdedigen, zal beter moeten want met een keeper die top staat te keepen, nog zovele en vermijdbare goals tegenkrijgen, mag en kan niet met onze selectie. Daarvoor hebben wij teveel kwaliteit in onze selectie. Met volgende week vrijdag de verre bekerwedstrijd naar koploper Tertre (150 km enkel) voor de boeg, de ideale gelegenheid om allen tesamen (trainers, spelers, bestuur) uit dit dalletje te kruipen en zo een nieuwe start te nemen thuis tegen Pibo Tongeren. Wij gaan mekaar steunen in Tertre, Komop Si! Onze Beloften leedden gisteren een 2e opeenvolgende nederlaag met 6-1 cijfers tegen een piepjong (gemiddeld 17jaar) Borgerhout. Na een geslaagde 12 op 15 hadden de jongens van Marco gisteren een collectieve off-day.

Na een 2-0 ruststand, kwamen onze Beloften onmiddellijk na rust terug tot 2-1 via Gert-Jan Roosen. Er lukte weinig en de kwieke jongeren van de thuisploeg maakten daar gretig gebruik van. Met veel goede moed trachtten wij nog een hoge score te vermijden, maar tevergeefs moesten onze Beloften het onderspit delven. Ook uit een nederlaag kunnen onze jongeren leren en met een vrij weekendje voor de deur, kan Marco woensdag (18u30-20u00) op training eventjes bekomen van ons dipje en stilletjesaan de batterijtjes terug opladen naar de volgende thuiswedstrijd op 14-11 tegen Pibo Tongeren. Kom op jongens, dat maken wij terug goed!

7 november 2014: MFC AURIVERDE TERTRE – MFC SI  4 – 4 (PEN.  2 – 1)

Met de verre bustrip richting Tertre, waar Si koploper Auriverde uit 3e nationale, diende partij te geven voor de Beker van België, hoopte Si de neerwaartse spiraal (3 verlieswedstrijden op rij) om te buigen. Zonder Davy Luys, die de opwarming diende te staken met een blessure, liet Si het spel in handen van de geduldige thuisploeg. Na een 10-tal minuten studieronde, opende de thuisploeg de score. Nog voor de pauze speelden de bezoekers hun geliefkoosd counterspel uit met een doelpunt van Niels Vanpol en legde Vanbeuren de bal panklaar voor Thomas, die goed gevolgd, maar diende in te leggen. In de tweede helft éénzelfde spelbeeld met de kans voor Christof en Bob om de score te verhogen maar het was de thuisploeg dat langszij kwam. Met nog 4 minuten op het bord, was het tijd voor de ref om de thuisploeg een vervroegd eindejaarscadeau toe te reiken door een penalty te fluiten voor een zuivere ,borstbal, als ,hands, te verwissen. Strafschop als gevolg die binnengepoeierd werd door de spits van Tertre. Het luidruchtige thuispubliek zag de overwinning binnen bereik, doch Ian Fory dacht er anders over. Met nog 2 minuten voor de boeg werd er balverlies geleden bij een counter en de 4-3 stond op het bord. Doch nu was het de beurt aan Vanbeuren om via een individuele actie de 4-4 eindstand op het bord te zetten en op naar de penalties. De thuisploeg miste en Ian bracht de stand op 1-1. Na de 2 missers van Lennert en Christof, was de ontgoocheling enorm bij de bezoekers. Aan de inzet van de spelers en de staff is er zeer zeker niets op aan te merken, maar dat ‘iets’ dat er blijkbaar toch ontbreekt bij deze toch door vele buitenstanders (inclusief bestuurlijke sportieve cel + staff) geachtte ,goede’ selectie, zal toch dringend dienen , ontdekt’ te worden, willen WIJ onze beoogde top 5-plaats niet vroegtijdig dienen op te bergen. Begrijpelijkerwijze is er momenteel wat ontgoocheling en treurnis, mede alsook door de wederom vroege bekeruitschakeling, waar het toch wel hardwerkende bestuur dit jaar eens graag een ronde verder wou met eerstenationaler Malle-Beerse, tevens de ex-ploeg van Lennert, als thuisaffiche in het verschiet maar a.s. vrijdag hopen wij allen op een nieuwe start tegen ons ,zwart beest, Pibo Tongeren. Dit zal sowieso zonder de geschorste Bob Putzeys dienen te gebeuren. Hopelijk geeft onze jeugdvoorstelling tussen de wedstrijd van de Beloften en A-team in, onze jongens een extra stimulans! Onze nieuwe doelman Maarten Walbers (ex Relemko Koersel)zal tevens zijn debuut maken bij de Beloften.

14 november 2014: MFC SI – PIBO TONGEREN  7 – 3    (BELOFTEN  2 – 3)

Onze Beloften zitten momenteel in een mindere periode. Met Vito als coach, nu Marco de coaching van het A-Team onder zijn hoede heeft na het plotselinge ontslag van Bart, werd er van een zeer jeugdig, maar talentvol Pibo met 2-3 verloren. Aan de rest stond het 0 – 2. Na de 1-2 van Gert-Jan werden betere acties op de vloer gebracht. Doch na een ”onnodige” 2e gele kaart voor youngster Angelo, scoorde Pibo de 1-3. SI begon aan een slotoffensief en met een doelpunt van wederom Gert-Jan kwam er terug wat spanning in de wedstrijd. Uiteindelijk moesten onze jongens toch de meerdere erkennen in dit Pibo.

Onze A-ploeg, met Marco als coach en Ludo Vanpol naast zich op de bank, liet zich in het begin van de wedstrijd koud pakken door een gehandicapt bezoekersteam. Na enkele minuten kwam er een beetje meer schwung in onze ploeg met een doelpunt van Thomas Doumkos als gevolg. Na opnieuw minder verdedigen, was het Weeghmans die de bezoekers terug op voorsprong bracht. Het sein voor Si om wat alerter en gedrevener te voetballen. Dat resulteerde in 2 tienmeters maar Lennert kon ze niet benutten Na een individuele actie was het toch Lennert die de 2-2 op het bord bracht. Even later kregen we een derde 10 meter weer na een fout op “slimme” Lennert. Ditmaal zette Davy Luys zich achter de bal en hij mistte niet. Met een 3-2 stand gingen we rusten. Na de pauze liep Si verder uit door 2 doelpunten van Lennert, telkens na een mooie combinatie. Met een individuele actie van ,woelwater Ahmidouche, kwam Pibo terug in de wedstrijd, 5-3. Gelukkig stond Carlo weer sterk te keepen en verijdelde telkens na balverlies in het midden van het terrein, gelijkmaker. De steeds beter spelende Davy Luys gaf Pibo het genadeschot. Lennert zorgde met een individuele actie voor de 7-3 eindstand. We kunnen concluderen dat deze overwinning, na 4 nederlagen (bekerwedstrijd inclu-sief), deugd deed voor de trainers, spelers, bestuur en entourage van Si.

Vrijdag maken we de zware verplaatsing naar Zutendaal, dat fel onder zijn waarde gerangschikt staat. SI recupereerd Bob Putzeys. We gaan onze 4e plaats trachten te verdedigen en de punten mee huiswaarts te nemen. We vermelden nog dat Bob, Lennert, Martino en Christof ieder met 2 gele kaarten achter hun naam staan.

21 november 2014:

FORTUNA LINDENHOF ZUTENDAAL – MFC SI  3 – 4 (BELOFTEN  3 – 4)

De Beloften, zonder de geschorste Leocata en de gekwetsten Jooken en Schuyten, kwamen eerst 2-0 achter.Enkele seconden voor het rustsignaal bracht Gert-Jan Roosen terug wat spanning in de wedstrijd. De thuisploeg, die na de rust geen wissels meer deed, liep uit tot 3-1. Het sein om met Maarten als 5e man mee te laten spelen. Na een mooie combinatie Loenders-Roosen was het laatstgenoemde die de stand op 3-2 bracht. Met nog een 5-tal minuten te spelen bracht Thomas Doumkos de stand in evenwicht. De bezoekers roken dat er meer te halen viel en het was wederom Gert-Jan die met zijn 3e doelpunt Si over de meet trok.

De kijkers van de wedstrijd tussen beide A-teams zijn qua spektakel niet op hun honger blijven zitten. Qua ‘zaalvoetbal was het in tegenstelling geen hoogststaande partij met enorm veel balverlies langs beide zijden. Zutendaal, zonder de doorgestuurde Nelson Dekok, nam het beginoffensief. Nadat onze doelman Carlo, Si toch een 3-tal keren overeind hield, was het Vanbeuren, die met een steal Lennert de 0-1 op een presenteerblaadje aanbood. De thuisploeg drukte de bezoekers tegen eigen doel en het was Isaam die met een gekruist schot Carlo te grazen nam. Met nog een 5-tal minuten voor de boeg was het Hesz, die op eigen helft de bal ontfutselde van een Si-speler. Na een 25-meter run, trapte hij de bal in de verste hoek, met een 2-1 ruststand als gevolg. De 2e helft begon goed voor SI. Na een geharrewar voor het doel van Bonné, was het Ian Fory die met een frommelgoal de stand op 2-2 bracht. De thuisploeg, met foutenlast achter hun naam, vond via uitblinker Corthouts de opening. Met nog 5 minuten voor de boeg bracht hij de thuisploeg op 3-2. Na een 10-meter, omgezet door Davy Luys, miste Davy luttele seconden later de kans op 3-4 via een volgende 10-meter. Na wederom balverlies stormde Putzeys alleen op thuisgoalie Bonné af. Nico pareerde het schot buiten de cirkel……via de hand volgens de hoofdref, met een rode kaart als gevolg. Consternatie bij de thuisaanhang en de doelman zelf. Het spel lag een 8-tal minuten stil. Beide refs verschilden duidelijk van mening. Nadat de hoofdref aanvankelijk voet bij stuk hield, was het de 2e ref die opeens de bovenhand, kreeg. De hoofdref kwam terug op zijn beslissing en trok de rode kaart terug in. In de plaats gaf hij een onrechtstreekse vrije trap in het voordeel van de thuisdoelman… Nooit geziene taferelen ! Inmiddels was het reeds 23u30 met nog 3 minuten te spelen. Carlo hield Si wederom recht. Met nog enkele seconden te spelen leed de thuisploeg balverlies en Bob Putzeys ging met de bal aan de haal. Met nog 2 seconden te spelen gaf hij Nico Bonné het nakijken. Van een hold-up gesproken, want eerlijkheidshalve verdiende de thuisploeg deze nederlaag niet.
 

5 december 2014: ZVC UNITED WELLEN – MFC SI  5 – 4     (BELOFTEN  3 – 9)

 

De uitslag doet het misschien niet vermoeden, maar onze beloften speelden een van hun mindere wedstrijden tegen een sportief en kranig jong wellen. Met doelpunten van roosen (2×), vanzelf (2×), doumkos (4×) en verhuizen werd met 3-9 gewonnen. Si speelden zonder jooken, schuyten en leocata.

Onze eerste ploeg moest in een , slim, wellen de meerdere erkennen. Een kopie als in Houthalen leek zich te herhalen. Na 4 minuten stond een goed verdedigend georganiseerd wellen met evenveel snelle uitbraken via de snelle youngsters Polling, Bojanovic en Weeghmans op een comfortabele 3-0. Balverlies en/of , minder, verdedigen werd genadeloos afgestraft. Een minuut voor de rust, werd er door een goedleidend duo een strafschop gefloten, welke werd gestopt door een rustige en secure thuisdoelman Opdebeeck. Na de pauze trachtten de bezoekers wat hoger te spelen maar een goed defensief blok van de thuisploeg, wist daar wel raad mee. Si had veel goede wil maar de enkele kansjes die we kregen werden niet verzilverd en de kwieke aanvallers van de thuisploeg maakten telkenmale oog in oog met Carlo, het koelbloedig af. Met nog 8 minuten voor de boeg, en een 5-0 op hrt bord vocht SI toch nog terug. Via doelpunten van Fory, Vanpol, Putzeys en de goed met de juiste mentaliteit spelende Ruben Wijgaerts strandde SI op een 5-4 einduitslag. Met een thuiswedstrijd op 19 december voor de boeg, zullen wij met zijn allen het verdedigend compartiment, waar toch alles mee begint in het huidige zaalvoetbal, moeten verbeteren, willen wij onze ex-speler en voorlopig topschutter in 2e nationale Simon geen vrijgeleide geven. Als wij met zijn allen als een hecht blok spelen moet dit lukken. De realiteit is dat wij op 2 ploegen na het meeste aantal doelpunten tegen krijgen in 2e nationale en dat verdient Carlo, die zeer zeker tot de betere doelmannen in 2e behoort, niet. We mogen Carlo volgende wedstrijd (en) niet telkenmale aan zijn lot overlaten. Dat mag toch wel verwacht worden van deze, voor het seizoen door vriend en vijand bewierookte , gans Si incluis, samengestelde groep. De lijfspreuk , samen staan we sterk, zal ons motto moeten zijn en met de terugkeer van Christof Vanbeuren, gaan we de moeilijke wedstrijd tegen Zvk eisden proberen tot een goed einde te brengen, zodat wij eindejaar toch met een beter gevoel kunnen ingaan.

19 december 2014: MFC SI – ZVK EISDEN DORP 6 – 6  (BELOFTEN  3 – 4)

De beloften hebben hun laatste wedstrijd in de heenronde verloren met 3-4. De eerste helft (1-3), met een doelpunt van Toon Joris, had Eisden het overwicht. De tweede helft, met doelpunten van Lei Vanvelk en Giel Jooken, werd een beetje ontsierd door de 5 gele kaarten, gegeven door de uit (jawel) Denderleeuw komende ref. Die vond het dan ook nog eens nodig om een aantal keren nodig de opmerking mee te geven dat hij al 40 jaar arbitreerde, waarvan 20 jaar in eerste nationale !!!!! Dit tot herhaaldelijke ergernis van de 2 tafelcommissarissen van beide ploegen in deze zeer sportieve wedstrijd. Misschien toch eens een punt voor de mensen van de Bond om jongere refs (waarom geen Limburgse refs tussen 2 Limburgse teams) een kans te geven wat ervaring op te doen en onze hobby-sport wat geloofwaardiger te laten overkomen naar de (betalende) toeschouwers toe. Met alle respect, maar ‘ ervaren’ refs maken heus ook wel (menselijke) foutjes hoor ! Roosen Gert-Jan en Vanvelk Lei kregen geel. Voor Roosen is dit zijn 3e en hij mist dus de volgende wedstrijd thuis tegen Wellen.

Ons A-team heeft zich op het einde van deze (zo dacht toch menig Si-supporter) gewonnen wedstrijd, de punten moeten delen met de bezoekers uit Eisden. In een zeer sportieve wedstrijd, was het Eisden, dat via ex-si speler Vanheeswijck, de score opende. Voorheen kwam de thuisploeg tot 3x toe, oog in oog met doelman Calsius. Na eenn mooie combinatie Bob-Lennert, was het deze laatste, die de 1-1 op het bord bracht. Kansen aan de lopende band, maar het was wederom Lennert die de 1-2 van Ciarlo in evenwicht bracht en alzo de ruststand op het bord bracht. Na de rust hetzelfde beeld met Vanbeuren die de stand op 3-2 bracht. Dom balverlies bij de thuisploeg en een minuutje later stond de stand weer in evenwicht. Tijd voor Lennert om via een individuele actie si terug op voorsprong 4-3 te brengen. Si, in foutenlast, moest toeziend dat Simon Vanheeswijck in zijn gekende stijl, met de rug naar doel, de 4-4 aantekende. Nadat Vanbeuren, met een atoomschot in het dak van het doel, en een inleggert je van Bob op aangeven van Christof, de stand op 3 minuten van het einde op 6-4 stond, dacht Si dat de match gespeeld was. Met de derde treffer van Vanheeswijck, op tienmeter, was het Slechten, die iets voor tijd Eisden met de 6-6 huiswaarts voerde. Met nog 30 seconden voor de boeg, was het de bezoekende doelman Calsius, die ZVK nog 2x overeind hield. Een gele kaart (zijn 3e) was er voor Catellana.Hij id dus geschorst.Na de wedstrijd werd de ontgoocheling van de uit handen gegeven thuisoverwinning, weggespoeld, tesamen met de toffe bezoekers bij sponsor HEZO. Die had voor beide clubs lekkere warme hapjes voorzien, waarvoor onze dank aan Danny.
Si wenst ieder een fijn eindejaar en hopen iedereen te mogen verwelkomen op de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Wellen, na een (te) lange rustpauze van 4 weken.)..

23 januari 2015: MFC SI – ZVC UNITED WELLEN  5 – 3  (BELOFTEN  12 – 0)

De beloften, zonder topschutter Roosen, behaalde een monsterscore van 12-0 tegen een moedig en sportief Wellen. Met doelpunten van nieuwkomer Verbeeck 2x, doumkos 2x, verhuizen 2x en leocata 2x gingen we rusten met 8-0. Na de pauze werd er met 2 doelpunten van doumkos, eentje van kapitein Lei Vanvelk en nog eentje van verbeeck een 12-0 eindstand bereikt.

De A-ploeg, zonder de geschorste castellana, begon sterk met een doelpunt van topschutter Vanbeuren. Na mooi samenspel was het Ruben Wijgaerts, die wekelijks zijn overstap van de beloften rechtvaardigd, de 2-0 scoorde. Enkele minuten voor de rust, werd een onoplettendheid in de verdediging, afgestraft door de bezoekers. De bezoekers kwamen fel uit de kleedkamers met een verdiende 2-2 als gevolg. Si kreeg het moeilijk nu en het was Ian Fory, door coach Marco omgetoverd tot verdediger, die met een individuele actie Si terug wat ademruimte gaf (3-2) als gevolg. Het sein voor de bezoekers om hoog te pressen, waardoor Si met hun snelheid, op counter zich meerdere keren zag botsen op een uitstekende Opdebeeck. Christof Vanbeuren vond het dan welletjes en presenteerde BOB Putzeys de niet te missen 4-2. Met nog 3 minuten voor de boeg opteerde Wellen voor een vliegende doelman, wat resulteerde in 4-3. Nog 13 seconden op het bord, werd balverlies bij de bezoekers afgestraft met de 5-3 van jeugdprodukt Ruben wijgaerts. Toch nog te vermelden dat de bezoekers aantreden zonder 3 basisspelers Polling, Weeghmans en Ory. Met een weekje rust voor de boeg, moet Si op woensdag 04 februari de verplaatsing maken naar provincialer Kortessem en vrijdag 06 februari de korte verplaatsing naar Koersel. Dit zal wel moeten gebeuren zonder topschutter Vanbeuren, welke geel geschorst is..

4 februari 2015: ZVC Moendezz kortessem – MFC Si  1 – 9

Si heeft de bekerwedstrijd in en tegen 4e provincialen Kortessem tot een goed einde gebracht. De eerste helft werd afgesloten met 0-5 door doelpunten van Thoelen , Putzeys (2) en Wijgaerts (2). Na de pauze was het door toedoen van Maarten, welke Carlo was komen vervangen, die met enkele sublieme reddingen, de moedige en enthousiaste thuisploeg, telkens van n verdiende treffer hield. Het bewijs dat Si echt wel over 2 klassedoelmannen beschikt. Na treffers van Bob, Martino, Ruben en Christof Vanbeuren, moest Maarten zich uiteindelijk gewonnen geven met de 1-9 als einduitslag. Vermelden we nog dat de gekwetste spelers Luis en Vanpol, vervangen werden door de Beloften Roosen Gert-Jan en Karel Verhuizen. De volgende ronde zal plaats hebben in de eerste week van maart tegen een nog niet gekende tegenstander.

6 februari 2015: RSC Koersel – MFC SI  6 – 6 (beloften  4 – 8)

De Beloften, door enkele afwezigen met schoolverplichtingen, hebben na een moeizaam begin, de wedstrijd slim uitgespeeld met uiteindelijk een 4-8 eindscore. Na een vlugge 1-0 achterstand, werd de rust bereikt met een 3-4 voorsprong. Doelschutters van dienst waren Giel Jooken, Karel Verhuizen, Gert-Jan Roosen en Thomas Doumkos. Na de pauze, met maar één wissel meer op de bank, werd met één doelpunt van Thomas Doumkos en 3 doelpunten van stormram Bjordy Verbeeck, toch nog een verdienstelijke en ruime zege behaald. Dit met enkele mooi uitgespeelde doelpunten. Proficiat aan coach Vito en zijn metgezellen.

De A-ploeg wachtte, met de zeer intensief gehouden opwarming, van een supergemotiveerd thuisploeg indachtig, een moeilijk avond te beurt. Een zeer goed georganiseerd Heusden, met een zeer soliede Ian Fory als sluitstuk, wachtte de thuisploeg op en kon zo hun geliefkoosd spelletje, met de snelle lichtgewichten, uitvoeren. Er werden weinig of geen kansen weggegeven aan de enthousiaste thuisploeg en het was Castellana die met een overhoeks schot de thuisgoalie versloeg. Na een inleggertje van Niels Vanpol, was het Makrani, die na een mindere dekking, Carlo te grazen nam. Op counter besliste Lennert en Bob de 1-4 rustpauze. Geen enkele toeschouwer verwachtte nog een moeilijke 2e helft voor Si want nu konden zij achterover leunen en alzo hun snelheid uitbuiten. Dit was buiten de lusteloosheid van de bezoekers uit Heusden rekening gehouden. Nadat coach T2 van Koersel, na herhaaldelijke opmerkingen, naar de ref toe uit de hal werd gezet, gaf dit gegeven de thuisploeg blijkbaar vleugels. Bij Heusden waren het enkele spelers blijkbaar die het verdedigend aspect in de wind sloegen en Koersel benutte achtereenvolgens 3x de ,geboden, ruimte in de rug. Dit tot wanhoop van de bezoekende doelman, die telkemale de spelers in kwestie erop attent maakte met de geboden ruimte in de rug. De thuisploeg rook bloed, maar toch kwam Si via 2 counterdoelpunten van Bob op een geruststellende zege in het verschiet. Blijft de vraag waarom de eerste 15 minuten van de 2e helft niet gewoon verder al loerend op de counter zo aangevat werd ? De coach van Koersel zette alles op alles en met nog 1 minuut en 13 seconden op het scorebord, was het ex-Si speler Kristof Meykens, die als vliegende doelman fungeerde, alle tijd kreeg om iemand aan de 2e paal een inleggertje te gunnen. Tijd voor een time-out bij de bezoekers met nog 59 seconden voor de boeg. Verwacht werd dat de bezoekers ,slim, in balbezit bleven om alzo de tijd uit te spelen. Verkeerd gedacht. In plaats hiervan werd een diepe bal gegeven, welke rustig afgebroken werd door de thuisploeg. Met een Kristof Meykens wederom als 5e man, wetende dat als je Kristof NIET onder druk zet, om problemen vraagt (en dat zouden wij toch moeten weten in Heusden), presenteerde Kristof een thuisspeler op een presenteerblaadje de 6-6 op het scorebord als eindresultaat te zetten. Frustraties bij de bezoekers dat de hand zeker in eigen boezem mag steken, met toch ook wel alle credits aan de thuisploeg die toch nog in een verloren gewaande wedstrijd de moed en inzet toonde voor deze einduitslag. Alsook een week de tijd voor onze mensen om het woordje ‘zelfkritiek’ te gebruiken en naar de volgende thuiswedstrijd toe tegen Beverlo alle neuzen intern dezelfde richting te laten wijzen om onze toch wel teleurgestelde supporters recht van antwoord te geven met een thuiszege als gevolg. Naar hen toe het minste wat zij verdienen !!! Volgende week zal topschutter Vanbeuren, die geschorst langs de zijlijn zat, terug zijn opwachting maken. Kom op gasten, een positieve instelling van iedereen, alleen zo kunnen wij vele ploegen aan in onze reeks. Zoniet, kan en zal het nog een lang en onaangename 2e ronde worden.

13 februari 2015: MFC S – ZVC United beverlo  4 – 4 (beloften  4 – 3)

 

Alsof vrijdag de 13e ermee gemoeid was, was deze futsalavond eentje waarop er (zeer) veel misging. Ten eerste was er de wedstrijd tussen de beloften die tot 4x toe diende stilgelegd te worden wegens stroompanne in de speelhal zelf en ten tweede een tumultueus slot bij de wedstrijd tussen beide A-teams. De beloften speelden een van hun mindere wedstrijden maar konden door toedoen van Verhuizen 2x, Doumkos en Jooken, een 1-3 achterstand, ombuigen tot een 4-3 eindstand. Vermelden we nog de afwezigheid van de gekwetste Verbeeck.

De wedstrijd van de A-ploeg werd opgang gefloten in een ditmaal karig gevulde sporthal. De eerste helft waren beide ploegen aan mekaar gewaagd met 2 sterke doelmannen. Het was Niels Vanpol die slim aan de 2e paal, op aanbrengen van Lennert, de 1-1 ruststand, hoog in het dak van het doel deponneerde. Rusten geblazen en het waren de bezoekers die duidelijk gemotiveerder uit de kleedkamer kwamen met een 1-2 als gevolg. Na een individuele actie van man in vorm Ian Fory, die ondanks zijn toch wel jonge leeftijd een voorbeeld qua spel + ingesteldheid mag zijn voor velen. Hij bediende Niels die aan de 2e paal de 2-2 op het bord bracht. Vanaf dan waren het de bezoekers die met enkele balverliezen bij de thuisploeg de kans kregen Si monddood te maken. Doch, 3x het doelhout en klasse doelwerk van Carlo, verhinderden de verdiende voorsprong van Beverlo. Op een duidelijk merkbaar, ingestudeerd nummertje, wat op enkele minuten tijd tot 3x toe op identieke wijze werd opgevoerd, liet gans Si zich toch nog ringeloren met een 2-3 tot gevolg. Erop en erover dachten de bezoekers met 2-4 tot op 26 seconden van het eindsignaal. Een fout van een thuisspeler op doelman Conte, werd NIET bestraft door het scheidsrechterlijke duo en Vanpol trapte de bal over de doellijn. Dan begon het tumult. Door “probleempjes” aan de klok, die blijkbaar NIET tijdig kon stilgezet worden bij “dode” momenten, beslisten de refs luttele seconden door te spelen met een 4-4 tot gevolg in de laatste seconde van Ian Fory. Tijd om af te fluiten voor de refs en het sein voor enkele bezoekers om de refs hun mening te komen verkondigen op het terrein. Tumult alom. Ergens begripvol, aangezien de bezoekers meer verdienden dan een punt, maar anderzijds is het terrein nog steeds VERBODEN terrein voor omstaanders, dit voor bescherming van spelers en refs. Vermelden nog dat coach Marco niet aanwezig was door de geboorte van zijn dochtertje. Proficiat aan Marco en zijn partner. Tevens is het misschien ook hoogtijd dat gans Si de koppen eens bijeensteekt van A tot Z, want de lusteloosheid en ontevredenheid van verschillenden is merkbaar tot in de tribunes en aangezien er voor alles een reden is en bijgevolg ook een oplossing, want dit euvel hypotikeert effenaf de toekomst van Si. Harde, maar realistische woorden. Er is in de loop der jaren VEEL opgebouwd door verschillende vrijwilligers en sympathisanten en dat mag zeker NIET verloren gaan. Hogelijk wordt er nu wakkergeschoten door gans Si want de klok tikt richting 12uur en is de spreekwoordelijke 5 voor 12 voorbij, mensen ! De “happy friday’ is dringend aan een nieuwe invulling toe en als ieder zijn “verantwoordelijkheid” opneemt MOET dit lukken want verantwoordelijkheidsgevoel is primair in een vereniging.

20 februari 2015: MFC SI – Sporting Borgerhout  5 – 3    (Beloften  0 – 4)

 

De beloften, de tweede helft zonder wissels, hebben na een 0-1 ruststand, hun meerdere moeten erkennen tegen een piepjong en technisch sterkere bezoekers met een 0-4 eindstand als gevolg.

De A-ploeg, zonder de geschorste spelers Putzeys en Thoelen, kwamen goed uit de startblokken tegen een kwiek en technisch sterk bezoekend team. Het waren twee dekkingsfoutjes die de voorsprong van Martino teniet deden. Een goed georganiseerd Si liet Borgerhout de bal hebben en Roosen op de counter maakte de 2-2 . Een afstandsschot belemmerde het zicht van Carlo, met de 2-3 als gevolg. Tijd voor Vanbeuren om rond zijn tegenstrever te draaien en krachtig de 3-3 als ruststand op het bord brengen. Na de pauze eenzelfde thuisploeg met een goede organisatie en een drukkend Borgerhout. In tegenstelling tot de eerste time kreeg Si. een resem counterkansen, waarmee Vanpol en Castellana de bezoekers de genadeslag gaven. Sein om de bezoekers de laatste 8 minuten met vliegende doelman te spelen. In tegenstelling tot de wedstrijd in Koersel, werd er nu wel perfect verdedigend waardoor Borgerhout zich stugliep op de goede organisatie. Si kreeg meerdere kansen zelfs de voorsprong uit te diepen, maar hield de spanning er in. Enkele heethoofden uit het bezoekersvak vonden spijtig genoeg na het eindsignaal het moment om agressief uit de hoek te komen en enkele thuissupporters te belagen. Technisch is Borgerhout de betere van Si maar de zege is zeker niet gestolen voor een kranige en goed counterende thuisploeg. Alleen moeten de bezoekers toch eens gaan beseffen dat het tumult na een (verloren) wedstrijd bij onze buren uit Meeuwen en wederom het tumult na een (verloren) wedstrijd, nu in Heusden ECHT niet nodig is voor hen. Er was controle en deze mensen zullen in Brussel wel hun verslag hopelijk , sterk, maken. Na het verlies van Meeuwen, en met een fel versterkt Schoten volgende week op bezoek, start Si op de tweede plaats in de rangschikking. De buren uit Houthalen staan zoals verwacht ruim aan de leiding met een welgenoeg onoverbrugbare voorsprong. Binnen een maandje mogen wij Celtic verwelkomen in onze thuishaven

27 februari 2015: MFC SI – United 76 Schoten  3 – 2 (Beloften  8 – 3)

De beloften hadden het de eerste helft moeilijk tegen de jonge beloftenploeg van Schoten. Met 2 doelpunten van Verbeeck en eentje van Leocata, gingen we rusten met een 3-1 voorsprong. Na de pauze waren we een maatje sterker dan onze tegenstrever met doelpunten van Verbeeck op strafschop en 2 doelpunten van Verhuizen en Leocata ieder, werd een 8-3 eindstand bereikt.

Het A-team had weinig in te brengen tegen een zeer sterk, en volledig vernieuwd Schoten. Met een 0-2 ruststand kwam Si, door sterk optreden van Sacchini, nog goed weg. De tweede helft eenzelfde beeld met een 0-3 tot gevolg, doch deze treffer werd, volgens de bezoekers, onbegrijpelijk afgekeurd. Een technisch zeer sterk Schoten werd wat overmoedig en het was Vanbeuren die terug wat , schwung, en geloof bracht bij de thuisploeg een 8 minuten voor het einde. Schoten met veelvuldig balbezit, en constant met vliegende doelman dreigend, moest toch toezien op 3 minuten van het einde, een NOOIT afgevende en enthousiaste thuisploeg, langszij te laten komen, na geharrewar voor doel, met een intikkertje van Vanpol. De thuisploeg, content met deze onverwachte eindstand, liet toe de bezoekers met hun geliefkoosde vliegende doelman hun spel op te dringen. Schoten voluit voor de overwinning. De verdediging, met Ian Fory wedrom als sterk sluitstuk, loerde op dat ene foutje. Wat niemand meer verwachtte, gebeurde 46 seconden voor affluiten. Een haarscherpe counter via Vanbeuren werd, jawel, met het hoofd, mooi afgerond door de nooit afgevende Ruben Wijgaerts. Chapeau wederom voor dit niet meer weg te denken jeugdprodukt. Een laatste slotoffensief strandde op een sterke thuisdoelman met een welgemeende OEF bij het eindsignaal. De bezoekers ontgoocheld na een zeer sterke prestatie, wat eerlijkheidshalve zeker mag/moet gezegd worden tegen een Si, dat zonder Putzeys en met een op halve krachten acterende Lennert, op wilskracht en karaktervol toch de overwinning thuishield. Volgende week naar Meeuwen, met een 2e plaats in dit duel als inzet, om dan met twee weekjes rust in zicht de eerstvolgende thuiswedstrijd kampioen in spe, Houthalen, te mogen verwelkomen. Nu woensdag, 04 maart, is er om 21u00 de thuiswedstrijd tegen de buren, en volgend jaar naar derde nationale promoverend, Los Leones, uit Lummen. Dit voor de 1/8 finale voor de beker van Limburg. Supporters op post !!!

4 maart 2015:

MFC Si – ZVK Los Leones Lummen S  4 – 2

 

SI heeft gedaan wat het moest doen en dat was een ronde verderkomen tegen derdeprovincialer satellietclub Los Leones. Si ging rusten met een 3-0 voorsprong via doelpunten van Vanbeuren, Wijgaerts en Fory. De tweede speelhelft waren het toch de bezoekers die 2x strandden op Sacchini met twee 10-meters. Het was Vanbeuren met zijn tweede van de avond, die de moedige bezoekers het genadeschot gaf. Door en een counter en een mistasten voor het doel van Carlo, milderden de bezoekers toch nog verdiend tot een matige 4-2 eindstand voor Si. de 1/4 finale dient gespeeld te worden tussen 23 en 27 maart. Wachten dus op de lottrekking ! Te vermelden nog dat Si vrijdag in Meeuwen zowel de gekwetsten Putzeys en Castellana dienen te missen.

6 maart 2015: ZVK Meeuwen – MFC SI  2 – 1 (beloften  5 – 2)

De Beloften, zonder doelman Walbers, die Carlo Sacchini diende te vervangen bij het A-team had met speler Thomas Doumkos tussen de palen, de eerste helft gelijke tred gehouden met de toekomstige kampioen uit Meeuwen. Met de gelijkmaker van Niels Loenders gingen wij de rust in met 1-1. Met spijtig genoeg maar één wisselmogelijkheid meer na de rust, had de thuisspelende coach snel door, waar onze moegestreden jongens te pakken waren. Ondanks nog een doelpunt van Niels Loenders, liep de thuisploeg nog uit naar een toch wat overdreven 5-2 einduitslag. Al bij al een verdiende thuisoverwinning, maar de ontgoocheling heerste toch bij onze jongens na de wedstrijd in de kleedkamer want mits wat meer wisselmogelijkheden zat er echt wel meer in deze avond. Toch een proficiat en na twee weekjes rust, gaan we de laatste rechte lijn in met nog 5 wedstrijden, waarvan de volgende (thuis)wedstrijd tegen de buren uit Houthalen als eerste uitdaging.

Onze A-ploeg diende aan te treden zonder Sacchini (vader in spé) en de gekwetsten Putzeys en Martino Castellana. De verwachtte subtopper tussen de 2e en de 3e in de stand loste de verwachtingen totaal niet in. De thuisploeg speelde, volgens de thuisaanhang,één van hun minste wedstrijden van het seizoen maar daar konden de bezoekers toch geen gebruik van maken. Reeds na 20 seconden mocht een totaal ongedekte Knevels reeds de 1-0 voorbij een overigens goed debuterende Maarten, trappen. De eerste helft werd gekenmerkt door veelvuldig balverlies langs beide zijden. Toch kreeg thuisdoelman Bram Meyers, het meeste werk te verduren. Meermaals door individuele acties van Vanbeuren weliswaar, maar toch was het Christof die de 1-1 ruststand op het bord bracht.
Hopelijk werden de schaarse supporters van beide teams wat op hun wenken bediend de tweede helft. Na een 10-tal minuutjes werd een contact tussen doelman Maarten en één van de broertjes Abou bestraft met een strafschop en deze kans werd met een streep benut door Nelis. Een bedrijvige Vanbeuren forceerde persoonlijk enkele kansjes bijeen die oftewel onbegrijpelijk gemist werden oftewel was het de sterke thuisdoelman die zijn klasse toonde. De optie om met nog enkele minuutjes voor de boeg, met vliegende doelman te spelen, bracht echter geen soelaas. Al bij al toch een avond waarop de zaalvoetballiefhebber, op zijn honger bleef zitten en waar een gelijkspel een betere uitslag zou zijn. Ook hier wat ontgoocheling met het geleverde spel en het resultaat bij de bezoekers want ook zij beseften dat ZVK Meeuwen (en dat was toch al enkele jaartjes geleden voor de Heusdenaren), vrijdagavond te verslaan was in hun vestiging. Aan de andere kant, zeker alle credits aan de Meeuwenaren want in een mindere dag toch een overwinning af te dwingen is ook een sterkte.
De overwinning is zeker gegund aan de zeer faire en vriendelijke thuiscolonne. Bedankt overigens voor de respectvolle ontvangst van de thuisploeg met na de wedstrijd lekkere hapjes voor de bezoekende ploeg. Vermeldenswaardig nog dat deze overigens zeer faire partij goed geleid werd door het scheidsrechterduo en zo kan je ook meemaken dat ZONDER kaarten ook een zaalvoetbalwedstrijd tot een goed eindekan gebracht worden. Voor de Heusdenaren op naar de volgende thuiswedstrijd op vrijdag 27 maart tegen de buren uit Houthalen, die dan waarschijnlijk de mogelijkheid gaan hebben bij winst de verdiende promotie te mogen vieren in de sporthal van Heusden.

25 maart 2015: FS Gelko Hasselt – MFC SI  11 – 4 

SI heeft, mede door een ongeïnspireerd Gelko, de eerste helft afgesloten met een 4-2 achterstand door doelpunten van Fory en Vanbeuren. Enkele missers bij de bezoekers in verdediging bracht de 4-2 ruststand tot gevolg. Na een “woordje” van thuiscoach Gessner tijdens de rust, kwam de thuisploeg met een andere intentie op het terrein. In een mum van tijd liep de thuisploeg uit tot 10-2. Met hun hoge druk en snelheid van uitvoering werd het niveauverschil de 2e helft duidelijk merkbaar. Met doelpunten van een sterk spelende Fory en Wijgaerts, was het de aalvlugge Willems die de 11-4 eindscore op het bord bracht. Nog te vermelden dat zowel de eerste, als de tweede helft, de thuisploeg met 5 fouten achter hun naam stonden, waarvan de bezoekers geen gebruik van maakten. Conclusie naar vrijdag toe is, indien de tegenpartij veel kwaliteit en snelheid bezit, niemand van Si mag versagen op defensief vlak want je mannetje vergeten, en bijgevolg laten lopen is voor ieder team dodelijk en ZEKER tegen teams die hoger gerangschikt staan ! SAMEN kunnen we er vrijdag een aangenaam kijkstuk van maken en worden zowel de thuis- als de bezoekende supporters op hun wenken bediend in een sportieve wedstrijd !.

27 maart 2015: MFC SI – ZVK Celtic Houthalen 94  1 – 8 (Beloften  7 – 4)

De beloften speelden een sterke wedstrijd tegen het hogergeplaatste Houthalenen wonnen met 7-4 cijfers. Met 3 doelpunten van Doumkos, 2 van Niels Loenders, 1 van kapitein Lei Vanvelk en een laatste van Giel Jooken werd er terug aangeknoopt met een overwinning in een sportieve, doch harde wedstrijd met 1 rode kaart voor de bezoekers en1 geel karton voor thuisspeler Karel Verhuizen. Doelman Benjamin Remans werd bereid gevonden om het doelwachtersprobleem met de nog steeds gekwetste Sacchini op te lossen en deed dit in zijn gekende secure stijl.

Ons A-team, met Maarten Walbers ipv Carlo, en zonder de nog steeds gekwetste topschutter Bob Putzeys moest een zware 1-8 nederlaag ondergaan tegen een oppermachtig kampioen. De eerste helft liet zo een zware uitslag dit resultaat zeker niet vermoeden. Nadat de bezoekers reeds na 20 seconden op 0-1 kwamen, was het Vanbeuren die op counter een overigens zeer sterke Decoster te grazen nam. Celtic, met 70% balbezit, scoorde met een afstandsschot de 1-2. Met nog 10 seconden voor de rust, nam de bezoekende coach een time-out bij een uitbal en met een ingestudeerd nummertje werd er een 1-3 ruststand bereikt. Na de rust eenzelfde spelbeeld de eerste 10 minuten met een thuisploeg, waar er uitsluitend gerekend werd op een eenmansactie van een goedspelende Vanbeuren. Doch hield Decoster zijn netten schoon. Het sein van de bezoekers om hun gekend positiespel met uitsluitend looplijnen in gang te zetten. Vanaf dan was het al Celtic, met de kampioenstitel in zicht, dat de klok sloeg. Met vlot combinatiespel van de bezoekers, moest de thuisploeg de kelk tot op de bodem ledigen. Met 5 inleggers aan de 2e paal, werden de toch wel zware 1-8 cijfers op het bord gezet. Celtic is de meer als verdiende kampioen met een beloning terug naar eerste nationale. Een dikke proficiat voor de spelers, bestuur, supporters richting Houthalen vanuit Heusden en zeker “architect” Nico Papanicolau niet te vergeten, die met zijn jarenlange ervaring uit Hasselt, zijn stempel duidelijk heeft gedrukt in Houthalen ! Volgende week is er voor Si de verplaatsing naar Eisden, met hopelijk een wederoptredende Bob, wiens snelheid en scorend vermogen, duidelijk gemist worden sinds zijn afwezigheid

3 april 2015: Pibo Tongeren – MFC Si  5 – 1  (beloften  1 – 5)

De beloften zetten hun zegemars verder bij het piepjong Tongeren met 1-5 cijfers. Met 2 doelpunten van Karel Verhuizen, 2 doelpunten van Thomas Doumkos en één van Gert-Jan Roosen hadden wij het zeker niet onder de markt tegen een kranig en zeer moedig jong Pibo. Karel Verhuizen kreeg wel zijn derde gele kaart onder de neus geduwd van een goed leidende Hubert Mentens.

Het A-team, zonder topschutter Vanbeuren en Putzeys, kreeg een 5-1 pandoering aangesmeerd van een betere thuisploeg. Het waren de bezoekers die tegen de gang in via een doelpunt van Castellana op voorsprong kwamen. Iets voor de rust kwam Pibo verdiend op gelijke hoogte via een goedspelende Paulus, die al enkele keren met zijn gekend afstandsschot het de bezoekers moeilijk maakte.
Een zeer matig opgekomen publiek hoopten op een betere zaalvoetbalwedstrijd na de pauze. Deze werd echter ook gekenmerkt met veel goede wil van beide zijden, maar de zaalvoetballiefhebber bleef op zijn honger zitten. Veel balverlies met vele kansen aan weerskanten was het gevolg. De bezoekers, veeleer met de lange bal, stuitten op een sterkkeepende thuisdoelman Vandecaetsbeek. Het was wederom Paulus die met 2 doelpunten de thuisploeg op een 3-1 tussenstand bracht. De laatste minuten moest Si de kelk tot op de bodem ledigen met een 5-1 eindstand als gevolg. Ian Fory liep nog tegen een gele kaart op. Volgende week de verplaatsing naar Zvk Eisden en hopelijk kan er terug eens met een overwinning aangeknoopt werden na een magere 8 op 21.

10 april 2015: ZVK Eisden Dorp- MFC Si  4 – 3 (beloften  2 – 6)

 

De beloften wonnen, zonder Loenders, Vanvelk en Verhuizen met 2 – 6 cijfers tegen het hogergerangschikte Eisden met 5 doelpunten van topschutter Thomas Doumkos en ééntje van Verbeeck. Toch wel spijtig de mededeling van Heusdenaar Thomas, persoonlijk wat teleurgesteld door gebrek aan speelkansen bij de A-ploeg, dat hij de overgang maakt naar reeksgenoot Koersel. Ook te vermelden dat de wederoptredende Bob Putzeys, die Si ook zal verlaten, met een geel karton de wedstrijd van de Beloften eindigde, evenals Doumkos.

De A-ploeg stond in een mum van tijd tegen een overigens niet zo imponerend Eisden met 3-0 cijfers achter. Luttele seconden voor het fluitsignaal was het Giel Jooken die de ruststand met 3-1 op het bord bracht. Na de pauze was Si, met de nodige wilskracht en een goede Thoelen, de betere ploeg. Met nogmaals 2 doelpunten van Giel Jooken kreeg Si nog een karrenvracht van kansen maar deze werden onmondig de nek omgewrongen. Zonder de nog steeds gekwetste Vanbeuren, lijkt scoren toch een heikel punt gedurende dit seizoen. Met nog een 5-tal minuten te spelen, was het ex-speler Vanheeswijck, die de 4-3 eindstand op het bord poeierde vanop de stip. Vanpol en (wederom zoals in de Beloftenwedstrijd) Putzeys kregen geel in deze overigens harde, maar faire, wedstrijd !
Met de laatste thuiswedstrijd tegen het dit seizoen toch wat ondermaatse Zutendaal, verleden jaar toch sterk debuterend in 2e nationale, en de uitwedstrijd naar het laatsgerangschikt Grace Hollogne, hoopt Si het seizoen, en zeker een teleurstellende 2e seizoenshelft, met een positieve noot af te sluiten !

17 april 2015: MFC SI – Fortuna Lindenhof Zutendaal  10 – 2  (beloften  5 – 4) 

De beloften hebben hun minste wedstrijd sedert lang toch winnend afgesloten tegen het een plaats hogergerangschikt Zutendaal met 5-4 cijfers. Na een 0-2 achterstand, was het 2x Vanbeuren die de 2-2 ruststand op het bord bracht. Met doelpunten van Giel Jooken, Gert-Jan Roosen en Thomas Domkos werd een 5-4 eindstand op het bord gebracht.

De A-ploeg en de bezoekers uit Zutendaal maakten er een open wedstrijd van met talloze kansen voor beide ploegen met een (te) zware einduitslag, welke toch wat een vertekende 10-2 einduitslag op het bord bracht. De thuisploeg, met doelpunten van Wijgaerts 2x, Thoelen 2x, Vanbeuren 1x en Putzeys gingen rusten met een 6-2 voorsprong. De 2e helft hetzelfde beeld met bij de thuisploeg een ijzersterke Sacchini die zich ontpopte als een niet te kloppen sluitstuk. Met nog 2 doelpunten van een zeer sterkspelende Thoelen, die op een passende wijze afscheid nam van het thuispubliek, eentje van een eveneens herboren, en freewheelende Bob Putzeys, die tevens Si alsook verlaat en een laatste doelpunt van Vanpol, moesten de dappere en sportieve bezoekers de kelk tot op de bodem ledigen.
Volgende week, met nog de verplaatsing naar het laatst geklasseerde Grace Hollogne voor de boeg, zal het seizoen afgesloten worden. P.s: Door privé aangelegenheden zal ik de laatste wedstrijd niet kunnen meemaken in Grace Hollogne en zal het wedstrijdverslag gemaakt worden door andere mensen binnen de club . Ik wens de club verder vele successen toe in de toekomst en in het bijzonder een welgemeend bedankwoord aan webmaster van dienst, Roger, voor zijn correcte en up to date zijnde weergave op de clubsite. Bedankt Roger !!!

24 april 2015: USM Cile Grace-Hollogne – MFC Si  5 – 5 (Beloften  2 – 8)

 

Op een tiental seconden van het einde een overwinning uit je handen zien glippen doet eventjes pijn. Maar de geweldige ingesteldheid en de wedstrijdmentaliteit maakt veel goed. Een technische tegenstrever kwam al vrij vroeg op voorsprong. Si faalde in de afwerking tot Fory met 2 doelpunten Si op voorsprong bracht. Een dom balverlies leidde de 2-2 in tot een goedspelende Thoelen juist voor rust 2-3 aantekende Na een prachtig doelpunt van captain Vanpol en de 3-5 van Thoelen 8 minuten voor het einde dacht Si de schaapjes op het droge te hebben. Door een paar betwistbare beslissingen van de arbitrage kregen nog een 4 tal spelers geel Maar als club mogen we terugblikken op een mooi seizoen. Op zeker moment hebben we kunnen genieten van een 2 de plaats in de ranking om nu af te sluiten op de 4de plaats. Si Heusden-Zolder is op dit moment de hoogst spelende vereniging in de gemeente Heusden-Zolder. Verder danken we alle medewerkers, sponsors, spelers, verzorger, supporters en coaches voor het voorbije seizoen. Proficiat aan Marco om op korte tijd een hechte groep te kneden. Gisterennacht hebben spelers, coaches, bestuur en supporters het seizoen op een schitterende wijze met een kebapke afgesloten in het Gezellehuis. Degenen die de club verlaten “veel succes” en blijvend “WELKOM”.

2′ 1-0, 4′ 1-1 FORY, 6′ 1-2 FORY, 9′ 2-2, 19′ 2-3 THOELEN, 21′ 3-3, 31′ 3-4 VANPOL, 32′ 3-5 THOELEN, 36′ 4-5, 39′ 5-5

De Vito-boys hebben na een sterke prestatie de 3de plaats in beslag genomen. Prachtige prestatie en dan nog 9 punten moeten inleveren anders …..

9′ 0-1 THOELEN, 10′ 1-1, 12′ 1-2 THOELEN, 15′ 1-3 DOUMKOS, 23′ 1-4 VERHUIZEN, 35′ 1-5 DOUMKOS, 37′ 2-5, 40′ 2-6 VERBEECK, 44′ 2-7 ROOSEN (penalty), 49′ 2-8 DOUMKOS