SEIZOEN 2017-2018
Verslagen

31 augustus 2017: Vijverhof Erpe-Mere – MFC SI   3 – 6

Verslag; Andy Dams

Een nog niet op volle sterkte zijnde SIHZ moest voor de eerste ronde van de beker van België naar het verre Herzele, waar ze het moesten opnemen tegen de ambitieuze eersteprovincialer ZVC Vijverhof Erpe-Mere. Dit team werd vorig seizoen met negen punten voorsprong kampioen in tweede en hopen dit jaar weer mee te kunnen dingen naar de hoofdprijs.
Dat dit geen makkie zou worden was dus duidelijk, al was ook onze tegenstander ook nog niet compleet (twee afwezigen). Door de vele afwezigen in de voorbereiding (vakantie, werk, blessures, veldvoetbal) is ons team, dat dan nog eens voor tachtig procent uit nieuwe spelers bestaat, nog niet op mekaar ingespeeld. Dat was in de eerste periode van de wedstrijd dan ook duidelijk merkbaar.
Ook werden we een beetje uit concentratie gebracht door de scheidsrechter. Niet dat er echt foute beslissingen genomen werden, maar hij floot bij het minste lichaamscontact. Dit was even wennen voor onze jongens, die wel wat anders gewend zijn in de nationale reeksen.
Toch namen we de wedstrijd van in het begin in handen maar scoren lukte niet meteen. Het was daarentegen Erpe-Mere dat de score kon openen door één van hun scherpe counters. We scoorden snel tegen maar konden pas in de tweede helft bij een 3-3 stand de lakens naar ons toe trekken. Door enkele mooie acties en combinaties ging het plots snel van 3-3 naar 3-6.
Nog heel veel werkpunten maar de jongens hebben zeker ook al hele mooie dingen laten zien. Gezien de situatie en omstandigheden een hoopvol resultaat. En sinds lang eindelijk weer eens de eerste ronde overleefd!
En wie weet valt er zelfs nog wat versterking uit één of andere boom?

Opstelling: Maarten Silkens, Dieter Conard, Enes El Ghamarti, Jorg Schildermans, Mikagil Kislali, Rachid Kherouach, Imad Kaddouri en Simon Vanheeswijck.

15 september 2017: MFC SI – heracles alken 6 – 5 (U21 6 – 3)

Verslag Andy Dams

Eindstand: 6-5 (rust: 3-3)
Scoreverloop: 1-0 Vanheeswijck, 1-1 Schepmans ,1-2 Lowies, 2-2 El Ghamarti, 2-3 Franssens, 3-3 Vanheeswijck, 3-4 Franssens, 3-5 Franssens 4-5 El Ghamarti, 5-5 El Ghamarti, 6-5 Schildermans

Een wegens blessure hoogst onzekere Enes El Ghamarti kreeg net voor de wedstrijd het licht op groen van de kiné en bedankte met een hattrick.
Jorg Schildermans raakte net voor de wedstrijd zijn portefeuille kwijt met daarin zijn paspoort. Zijn ouders zorgden met een retourtje Lommel voor een oplossing zodat Jorg opgelucht en bevrijd de tweede helft kon aanvatten. Jorg bedankte zijn ouders door het scoren van de winning goal.
Een moeizame en felbevochten overwinning in een match die alle kanten op kon. Al moet gezegd dat we het ons onnodig moeilijk gemaakt hebben door enkele individuele foutjes. Aanvallend werden er vlotjes kansen gecreëerd doch scoren lukte moeilijk, mede door een sterk keepende Heracles doelman.
Met een 3-5 achterstand en vijf fouten tegen, slaagden we er toch nog in de achterstand om te buigen in een overwinning. Zowel aanvallend als verdedigend nog werkpunten maar dat er mogelijkheden in dit team zitten is duidelijk.

Opstelling: Maarten Silkens, Dieter Conard, Simon Vanheeswijck, Imad Kaddouri, , Enes El Ghamarti, Jorg Schildermans, Thommy Fuchs, Thomas Doumkos, Heutmen Kherouach en Rachid Kherouach.

Alessio De Freo, Niels Vanpol en Mo Bouazil ontbraken op het wedstrijdblad. De eerste twee zijn herstellende van een blessure terwijl Mo nog niet speelgerechtigd was. Mikagil Kislali verliet ziek de wedstrijd bij de U21 en liet verstek gaan voor de eerste ploeg. Michael Maggen werkt na een enkeloperatie verder aan zijn herstel.

22 september 2017: Lindenhof zutendaal – MFC SI    6 – 4 (U21 2 – 6)

Door twee ongelukkige tegengoals waren we al snel op achtervolgen aangewezen. Het defensieve blok werd wat bijgestuurd en vanaf dan kwamen we weer beter in de match. Dit resulteerde al vrij vlug in de aansluitingstreffer van Enes. Op tegenaanval kon Simon de gelijkmaker prikken. Kort voor de rust klommen we zelfs op voorsprong door een 10 meter van Simon.
De tweede helft kon niet beter beginnen dan met een verre worp van Maarten op Simon die de bal eerst controleerde en daarna de bal over de doelman in doel werkte. Een 2-4 voorsprong, dat zou met een goede organisatie moeten resulteren in een driepunter. Een afstandsschot en twee afgeweken ballen zorgden echter voor een 5-4 achterstand. Met nog enkele minuten op de klok werd er gekozen om te gaan spelen met vliegende keeper. Dit werd echter een maat voor niks zodat de 6-4 vanop afstand tegen de netten belandde.
Het geluk zat niet mee vandaag, al moet gezegd dat we in de tweede helft een beetje ondermaats presteerden. Op naar de volgende thuismatch tegen ex-eerstenationaler ZVK Meeuwen. Hopelijk blijven de individuele foutjes en unlucky tegengoals dit keer wel achterwege.

Opstelling: Maarten Silkens, Dieter Conard, Simon Vanheeswijck, Imad Kaddouri, Enes El Ghamarti, Jorg Schildermans, Mo Bouazil, Thomas Doumkos en Rachid Kherouach.

Alessio De Freo en Niels Vanpol waren nog niet wedstrijdfit terwijl Heutmen Kherouach verstek moest laten gaan wegens werkverplichtingen. De jonge talenten Mikagil Kislali en Thommy Fuchs speelden hun wedstrijd bij de U21. Michael Maggen werkt na een enkeloperatie verder aan zijn herstel.

De U21 wonnen voor de tweede keer op rij. Dit keer werd het 2-6. De coach van de eerste ploeg beloofde een tractie als er gewonnen werd met maximaal 2 tegendoelpunten en als er minimaal 2 keer gescoord werd uit een stilstaande fase. En zo geschiedde, het werden er zelfs drie. De andere doelpunten werden gescoord na mooie combinaties en samenspel.

29 september 2017: MFC SI – zvk meeuwen   2 – 7   (U21 6 – 5)

Scoreverloop: 0-1 Lahcen Aabbou, 0-2 Nelis, 0-3 Lahcen Aabbou , 1-3 R. Kherouach, 1-4 Karafiloski, 1-5 Bosmans, 1-6 Lehoussine Aabbou, 2-6 Vanheeswijck, 2-7 Knevels

Opstelling: Dieter Conard, Maarten Silkens, Rachid Kherouach, Heutmen Kherouach, Imad Kaddouri, Enes El Ghamarti, Jorg Schildermans, Mikagil Kislali en Simon Vanheeswijck.

Verdiende nederlaag tegen een ervaren en geroutineerde tegenstander. Enkele jongens presteerden ondermaats en konden dit helaas ook niet compenseren met strijdlust. Verdedigend gaat het elke week beter maar tegen enkele ingestudeerde nummertjes op stilstaande fases van onze geroutineerde tegenstander had men geen verhaal. Aanvallend had Sport-Inn zeer weinig in de pap te brokken. Welgeteld één doelrijpe kans werd er voor rust bijeengesprokkeld.
De tweede helft werd aangevat met heel wat meer inzet en mentaliteit toch bleek ook nu weer dat enkele jongens fysiek nog niet helemaal in orde zijn. Werk aan de winkel dus voor de coach in het vooruitzicht van de derby van volgende week in Koersel.

Alessio Del Freo is verlost van zijn blessure en speelde mee met de beloften. Niels Vanpol is fit maar de combinatie veld/zaal is momenteel nog te zwaar. De revalidatie van Michael Maggen verloopt vlot. De 15-jarige Matteo Lemmens debuteerde vorige week bij de beloften en scoorde meteen een hattrick. Ook deze week vond het pijlsnelle talent de weg weer naar de netten.

6 oktober 2017: RSC Koersel – MFC SI  4 – 1 (U21 4 – 5)

13 oktober 2017: zvk auto5 genk – MFC SI  6 – 1 (U21 4 – 3)

Eindstand 6-1 (rust: 2-0) Scoreverloop: 1-0 Martens, 2-0 Valee, 3-0 Mommens, 4-0 Lenaerts, 4-1 Fuchs, 5-1 Derin, 6-1 Lenaerts

Opstelling: Dieter Conard, Maarten Silkens, Alessio Del Freo, Thomas Doumkos, Imad Kaddouri, Thommy Fuchs, Jorg Schildermans, Mikagil Kislali, Matteo Lemmens en Simon Vanheeswijck.

Een wedstrijd met langs beide zijden evenveel doelkansen, waarbij de efficiëntie bepalend was voor het resultaat. Vier kansen, vier doelpunten voor auto 5 en bij SI was het telkens net niet. Drie ballen op de paal en een cruciale redding op de doellijn zorgden voor een 4-0 voorsprong voor Auto 5. Na een evaluatieperiode van vier wedstrijden werd de spelerskern ondertussen herleid naar tien A-kern spelers. Dit resulteerde in een aantal wijzigingen in de opstelling. De vijftienjarige Matteo Lemmens maakte zijn eerste minuten bij de eerste ploeg vol.

20 oktober 2017:

MFC SI – Los Leones  3 – 5 (U21 Forfait)

Eindstand 3-5 (rust: 1-0)

Scoreverloop: 1-0 Del Freo, 1-1 El Garrouji, 1-2 El Garrouji, 1-3 El Garrouji, 1-4 Tugla, 2-4 Doumkos, 2-5 Giuliano, 3-5 Del Freo

Opstelling: Dieter Conard, Alessio Del Freo, Thomas Doumkos, Imad Kaddouri, Thommy Fuchs, Jorg Schildermans, Matteo Lemmens en Rachid Kherouach

Sport-Inn liet Los Leones het spel maken. Een goede organisatie, een alweer sterk keepende Conard en enkele scherpe counters zorgden voor een 1-0 ruststand. Tien minuten voor tijd kon Los Leones toch een gaatje vinden om de gelijkmaker te scoren. Een strijdlustig SI ging daarna eventjes kopje onder waardoor het in geen tijd 1-4 stond. In de eindfase van de wedstrijd vielen er nog enkele mooie kansen te noteren voor de thuisploeg maar scoren lukte echter niet meer.
De beloften moesten forfait geven voor de topmatch (1e tegen de 2e) wegens een tekort aan spelers. Blessures, werkomstandigheden en veldvoetbal lagen hier aan de basis.
Ook kapitein Simon Vanheeswijck was er niet bij. Hij was geel geschorst. Mikagil Kislali blesseerde zich op school aan de onderarm en kon niet spelen. Enes El Ghamarti en Mo Bouazil hebben ondertussen de club verlaten.

27 oktober 2017: MFC SI – Los Leones  3 – 5 (U21 Forfait)

10 november 2017: Pibo Hoeselt – MFC SI   8 – 6 (U21 16 – 3)

Verslag Pibo Hoeselt

In de slotminuten pakte PIBO Hoeselt de volle buit tegen Heusden-Zolder. Een 5-6 achterstand werd omgebogen in een deugddoende 8-6 overwinning.
Coach Raf Verjans moet het al het hele seizoen doen zonder aanwinst Zohra Eloyan en ook andere nieuwkomer Eloy Otero Perez is al weken onbeschikbaar. Vrijdagavond werd Arne Lambeets toegevoegd aan het lijstje afwezigen, hij is door een enkelblessure drie à vier weken buiten strijd.
PIBO trad opnieuw aan met een piepjonge kern: Joris Jans, Nicolas Robeyns, Arne Libotte, Glenn Vaelen, Dimitri Wagemans, Stijn Lambrix, Brecht Cosemans, Yassin Halim en Thibo Hawinkel. Wagemans en Halim speelden de volle veertig minuten.
Na een doelpuntrijke eerste helft was de ruststand 4-4. Halim (1-0), Cosemans (2-1), Halim (3-2) en Libotte (4-4) waren de doelpuntenmakers.
Na een doelpunt van de bezoekers bracht Hawinkel PIBO in de tweede helft weer langszij: 5-5. Die gelijke stand bleef amper een minuut op het bord staan, Heusden-Zolder klom na vijf minuten in de tweede helft naar 5-6.
Er waren kansen aan beide zijden en de tijd begon stelselmatig te korten. Met nog vijf minuten op de klok zorgde Hawinkel opnieuw voor de gelijkmaker: 6-6. Een bezoeker kreeg een minuut later een rode kaart en Vaelen verzilverde de overtalsituatie: 7-6 en PIBO op voorsprong. Twee minuten voor het einde legde Hawinkel met zijn derde van de avond de 8-6 eindcijfers vast.

17 november 2017: MFC SI – ZVK terkoest 4 – 3 (U21 – ZVK terkoest 3 – 4)

Eindstand 4-3 (rust: 4-1)

Scoreverloop: 1-0 Vanheeswijck, 2-0 Fuchs, 3-0 Doumkos, 3-1 Vanholst, 4-1 Vanheeswijck, 4-2 Jeuris, 4-3 T. Punie.

Opstelling: Dieter Conard, Niels Gabriëls, Alessio Del Freo, Thomas Doumkos, Imad Kaddouri, Thommy Fuchs, Simon Vanheeswijck, Mikagil Kislali en Nicholas Panis.

SIHZ startte sterk waardoor het na 9 minuten al naar een 3-0 voorsprong kon klimmen. Een kleine onoplettendheid resulteerde in de 3-1. Vanheeswijck rondde een knappe combinatie af en zorgde zo voor een 4-1 ruststand. De tweede helft startte tumultueus. Na nog geen vijf minuten stond de thuisploeg al op vijf fouten. Terkoest drukte Sport-Inn even weg en kon naderen tot 4-3. SIHZ hield echter het hoofd koel zodat de zesde fout uitbleef. Er vielen nog enkele mooie kansen te noteren langs beide kanten maar scoren lukte niet meer. De drie punten blijven zo in Heusden-Zolder waardoor men terug naar boven kan kijken in de rangschikking. Jorg Schildermans was geschorst na zijn dubbele gele kaart van vorige week. Rachid Kherouach meldde in laatste instantie af vanwege werkverplichtingen. Matteo Lemmens moet het enkele dagen rustiger aan doen om overbelasting te vermijden. Heutmen Kherouach werkt niet meer in posten en is vanaf volgende wedstrijd weer selecteerbaar. Met Niels Gabriëls werd een nieuwe U21 doelman aangetrokken. Door de vele afwezigen zat de vijftienjarige Nicholas Panis voor het eerst op de bank bij de eerste ploeg. De schouder van Mikagil Kislali ging in de beloftenwedstrijd even uit de kom.

1 december 2017: MFC SI – united 76 schoten   6 – 7 (U21 – schoten 5 – 7)

Eindstand 6-7 (rust: 3-1)

Scoreverloop: 0-1 Akrich, 1-1 Doumkos, 2-1 Doumkos, 3-1 Vanheeswijck, Vanheeswijck, 4-2 Amin, 4-3 Akrich, 5-3 Vanheeswijck, 5-4 Boutahar, 5-5 El Hannafi, 6-5 Doumkos, 6-6 Akrich, 6-7 Akrich

Opstelling: Dieter Conard, Niels Gabriëls, Alessio Del Freo, Thomas Doumkos, Imad Kaddouri, Thommy Fuchs, Simon Vanheeswijck, Jorg Schildermans, Matteo Lemmens en Jonathan Claes.

wedstrijd waarin beide ploegen volop voor de winst gingen. Akrich zette de enige niet-Limburgse club uit de reeks met een magistraal schot op voorsprong. Daarna was het aan SIHZ dat op de counter de achterstand omboog in een 4-1 voorsprong.
Het technisch sterke Schoten met Akrich als exponent en doelman Tsabounti die met zijn verrassende infiltraties zeer gevaarlijk uit de hoek kwam, maakten het Sport-Inn bij momenten bijzonder moeilijk. Een penaltygoal en enkele individuele fouten of onoplettendheden zorgden ervoor dat de Antwerpse ploeg uiteindelijk toch nog aan het langste eind trok.
Zeer jammer voor de jongens van Heusden-Zolder die alweer niet beloond worden voor hun zeer goede teamprestatie.

Imad Kaddouri is de volgende wedstrijd tegen Wellen geelgeschorst.
Mikagil Kislali moet waarschijnlijk geopereerd worden aan zijn schouder.
Beloftenspelers Jonathan Claes en Valère Garcia-Vaca maakten na een afwezigheid van bijna drie maanden hun rentree.
Rachid Kherouach moest helaas weer afhaken vanwege werkverplichtingen.

SIHZ wacht nog een interessant jaareinde met volgende thuismatchen: Op 15 december de derby tegen de ongeslagen leider United Beverlo en op 22 december de 1/8e finale van de beker van België tegen topploeg FT Charleroi.

15 december 2017: MFC SI – UNITED BEVERLO  1 – 16 (U21 4 – 6)

Een fel gehavend Sport-Inn (slechts vier A-kern spelers) moest een ongelijke strijd aangaan met het ongenaakbare Beverlo dat voor het eerst dit seizoen kon rekenen op een voltallige kern. Al moet gezegd dat de eerste grote kansen voor de thuisclub waren. Het dynamische spel van Beverlo zorgde voor een wedstrijd met een hoge intensiteit. Met vier basisspelers, aangevuld met beloften die hun eerste minuten maakten in de eerste ploeg krijg je het dan natuurlijk heel moeilijk. De veer brak na minuut acht, waardoor de bezoekers snel uitliepen tot 0-5. Bij enkele doelpunten was wel wat geluk gemoeid maar dat hoort dan ook bij een ploeg die in de kampioenenflow zit. Na een time-out stond de verdedigende organisatie van Heusden-Zolder weer op punt zodat er in de tweede helft niet meer gescoord werd.
De thuisploeg startte gedreven aan de tweede helft maar als er na enkele minuten spelen een penalty gefloten wordt na handspel staat de 0-6 op het scorebord. Iets later valt dan nog eens de enige overgebleven verdediger weg bij Sport-Inn waardoor de leider de score vlot kan opdrijven. De vier debutanten bij Heusden-Zolder (die eerst een volledige wedstrijd speelden bij de U21) speelden voor wat ze waard waren maar het gebrek aan ervaring en frisheid was vanzelfsprekend duidelijk merkbaar.

Jorg Schildermans was geelgeschorst.

Mikagil Kislali wordt de 20e geopereerd aan zijn schouder en is twee maand uit.

Rachid Kherouach liet verstek gaan wegens familiale omstandigheden.

Thommy Fuchs werd opgenomen in de beloftenkern van KSK Heist (1e amateurliga). Deze spelen hun wedstrijden ook op vrijdagavond zodat de combinatie veld-zaal een moeilijk verhaal wordt.

Nicholas Panis, Niels Gabriëls en Valère Garcia-Vaca maakten hun eerste minuten bij de eerste ploeg rond.

De blessure van Michael Maggen sleept langer aan dan verwacht. De speler is nog zeker uit tot begin februari.

Door de langdurige onbeschikbaarheid van enkele basisspelers is men bij Heusden-Zolder dringend op zoek naar versterking.

22 december 2017: MFC SI – FT Charleroi  3 – 13 (U21 4 – 6)

Eindstand: 3-13 (rust: 1-5)

Opstelling: Dieter Conard, Niels Gabriëls, Alessio Del Freo, Jorg Schildermans, Imad Kaddouri, Thommy Fuchs, Valère Garcia-Vaca, Nicholas Panis en Jonathan Claes.

Na Thommy Fuchs en Jorg Schildermans vorige week, was het deze keer Simon Vanheeswijck (geelgeschorst) en Thomas Doumkos (vakantie) die verstek moesten laten gaan. Nota bene onze twee topscorers. Daardoor was de kern weer zeer beperkt en moesten drie beloften de kern aanvullen.

Het klassenverschil was meteen voelbaar. Niet dat Heusden-Zolder werd weggespeeld – wat ook niet echt verwacht werd want Charleroi is vooral defensief zeer sterk (het scoorde in de competitie in eerste nationale zelfs minder doelpunten dan Heusden-Zolder in tweede nationale, terwijl zij vierde staan en H-Z tiende) – maar vooral op stilstaande fases, met name de hoekschoppen, kon de ploeg uit Henegouwen het verschil maken. Toch kon Sport-Inn sporadisch gevaarlijk tegenprikken. Eén van die scherpe counters leidde zelfs tot een doelpunt waardoor het 1-3 werd. Charleroi startte de tweede helft weer met hun beste opstelling terwijl de jongens van Heusden-Zolder dan al door hun beste krachten heen zaten. Dit leidde op korte termijn tot een aantal tegendoelpunten. Toch bleef de thuisploeg strijden voor wat ze waard waren zodat het na enkele mooie acties en combinaties toch konden milderen. Met een zware 3-13 nederlaag maar met opgeheven hoofd eindigt zo het bekeravontuur voor Heusden-Zolder

20 januari 2018: MFC SI – FL Zutendaal   2 – 12 (U21   3 – 6)

Eindstand: 2-12 (rust: 1-3)

Opstelling: Dieter Conard, Niels Gabriëls, Thomas Doumkos, Imad Kaddouri, Simon Vanheeswijck, Jorg Schildermans, Ali Tilkici, Glenn Van Lishout en Jonathan Claes.

Doelpunten: 1-0 Vanheeswijck, 2-8 Vanheeswijck

Alessio Del Freo is nog enkele weken onbeschikbaar wegens een scheur in de hamstrings.
Imad Kaddouri viel tijdens de match uit met een verrokken meniscus en is een paar weken buiten strijd.
Nieuwe aanwinst Rachid Boussabat raakte niet tijdig ingeschreven.
Michael Maggen is op de terugweg en zal waarschijnlijk speelklaar geraken voor de derby tegen Koersel over twee weken.

Thomas Doumkos kreeg zijn derde gele kaart van het seizoen waardoor hij de wedstrijd van volgende week tegen Meeuwen aan zich voorbij moet laten gaan.

5 februari 2018: MFC SI – RSC Koersel   6 – 10 (U21   3 – 10)