MFC SI Zolder

SEIZOEN 2015-2016
Wedstrijdverslagen

11 september 2015: MFC SI – RSC Koersel  5 – 3     (Beloften  2 – 8)

Als je de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen moet spelen dan is het nooit gemakkelijk. Zeker niet als het AL de Derby tegen Koersel is! Onze spelers zijn heel gretig uit de kleedkamer gekomen en hebben hun opdrachten heel goed uitgevoerd tegen een toch wel sterk spelend Koersel! We stonden collectief goed opgesteld,zeer sterk in het verdedigen in organisatie, speelden zeer snel en creëerden veel kansen maar we hebben veel te veel kansen gemist(o.a. een strafschop). Waardoor we zo Koersel toch nog een wedstrijd gegeven hebben!
Koersel zette na de rust alles op alles en maakte er nog een spannende wedstrijd van tot in de laatste seconde! Maar gelukkig konden we nog aan het laatste eind trekken! Al bij al een verdiende overwinning en een dikke proficiat jongens met de goede wedstrijd en met de goede sfeer die elke week alleen maar beter en beter wordt! OP naar volgende week in Zutendaal!
ps: bestuur dank u voor de gezellige avond in de Mint en de lekkere hapjes!
Doelpunten: Achadoud Omar (3), Stevens Kevin (1) en Vanpol Niels (1)
Gele kaart: Achadoud Omar

De beloften namen een mindere start. Verzachtende omstandigheid was het ontbreken van maar liefst 4 spelers. Toch won Koersel ferdiend de wedstrijd. De 2 doelpunten werden gescoord door Vanvelk Lei. Op naar de volgende wedstrijd volgende vrijdag in en tegen Lindenhof Zutendaal!

18 september 2015: Fortuna Lindenhof Zutendaal – MFC Si  4 – 4  (Beloften  4 – 2)

Zonder de gekwetsten Convale en Vanpol en de wederoptredende Bilican heeft Si een mooi punt meegebracht uit Zutendaal. Heusden-Zolder kwam via een vrije trap van Castellana op voorsprong. Nog voor de rust werd het door een sterkspelend Zutendaal op een 2-1 achterstand geplaatst. Een sterk spelende doelman Sacchini hield SI in deze fase van de wedstrijd recht. Bilican maakte in de tweede helft zijn eerste doelpunt voor SI (2-2). Een op en neergaande match leek in het voordeel van Zutendaal beslecht te worden (4-2), maar op de valreep kon SI nog een punt meenemen door doelpunten van Ian Fory & Ruben Wijgaerts.
Met deze 4 op 6 maakt SI een mooie start!
Doelpunten: 0-1 Castellana, 1-1, 2-1, 2-2 Bilican, 3-2, 4-2, 4-3 Fory, 4-4 Wijgaerts

De beloften verloren hun wedstrijd met 4 – 2. Jonathan Claes en Ugur Tunçkurt maakten de doelpunten.

18 september 2015: Fortuna Lindenhof Zutendaal – MFC Si  4 – 4  (Beloften  4 – 2)

Zonder de gekwetsten Convale en Vanpol en de wederoptredende Bilican heeft Si een mooi punt meegebracht uit Zutendaal. Heusden-Zolder kwam via een vrije trap van Castellana op voorsprong. Nog voor de rust werd het door een sterkspelend Zutendaal op een 2-1 achterstand geplaatst. Een sterk spelende doelman Sacchini hield SI in deze fase van de wedstrijd recht. Bilican maakte in de tweede helft zijn eerste doelpunt voor SI (2-2). Een op en neergaande match leek in het voordeel van Zutendaal beslecht te worden (4-2), maar op de valreep kon SI nog een punt meenemen door doelpunten van Ian Fory & Ruben Wijgaerts.
Met deze 4 op 6 maakt SI een mooie start!
Doelpunten: 0-1 Castellana, 1-1, 2-1, 2-2 Bilican, 3-2, 4-2, 4-3 Fory, 4-4 Wijgaerts

De beloften verloren hun wedstrijd met 4 – 2. Jonathan Claes en Ugur Tunçkurt maakten de doelpunten.

9 oktober 2015: MFC SI – Pibo Hoeselt  3 – 3  (Beloften  5 – 1)

In een goede gevulde Olympia- sporthal werd het een spannende derby. In de eerste helft twee aan elkaar gewaagde ploegen met 2 sterke doelmannen. Iedereen verwachtte een 0-0 ruststand. Maar Pibo kreeg een 2 -tal minuten voor het einde een vrije trap en deze werd onhoudbaar binnengetrapt. Ruststand 0-1.
Tweede helft. Weerom hadden beide ploegen kansen maar de afwerking bleef ondermaats. Plots een vrije trap voor Si. Geheim wapen Bjordy Verbeeck werd van de bank gehaald en deze poeierde de bal in de touwen. Na een mooie actie van nieuwkomer Op de Locht werd het via Castallana plots 2-1. Een betwistbare strafschop zette de bordjes weer gelijk. Na een mooie actie werd het zelfs 2-3 een 5- tal minuten voor het einde. In een prangende slotfase devieerde Achadoud 2 seconden voor het einde een voorzet van Wijgaerts in het bezoekende doel. Eindstand 3-3 wat leidde tot dolle taferelen.
Een mooi en verdiend punt tegen de leiders was onze jongens hun beloning. Volgende week thuis tegen Grace Hollogne met voorstelling van onze jeugdploegen.

De Beloften behaalden een verdiende overwinning tegen een stevig Pibo hoeselt. Uiteidelijk moest Pibo zich toch gewonnen geven en haalde MFC SI de 3 punten binnen via mooie doelpunten van Vanvelk Lei 2x, Verbeeck Bjordy 2x en Bazouh Yasir. Een dikke proficiat aan de beloften voor de voortreffelijke inzet en sfeer .

16 oktober 2015: MFC SI – USM Cile Grace-Hollogne  5 – 3  (Beloften  5 – 1)

Gisterenavond een mooie jeugdvoorstelling gepresenteerd gekregen door een goedwerkend jeugdbestuur met voor iedereen een lekkere hotdog. Het was zeer lekker en smaakvol, waarvoor een bedankje vanuit de volledige club.
De wedstrijd zelf werd door onze jongens onder de luide en enthousiaste aanmoedigingen van onze jeugdspelers onmiddellijk in handen genomen. In de eerste helft werd slechts één kans weggegeven en een 7- tal kansen werden onbenut gelaten. Vandaar de 0-0 ruststand.
Onze jongens dachten dat het van leien dakje ging lopen, maar de tegenstrever dacht er anders over. Plots stond het 0-1, maar in dezelfde minuut schoof Achadoud de bal voorbij de bezoekende doelman 1-1. Dom balverlies zette de bezoekers op 1-2. Onze jongens vonden hun wilskracht van de eerste helft terug en knokten zich naar een mooie 4-2 met doelpunten van Achadoud, Op De Locht en ten slotte Wijgaerts en dit na een mooie assist van Castellana. In de slotseconden zetten de bezoekers met vliegende keeper alles op alles, kwamen via een strafschop nog terug tot 4-3, maar een 2-tal seconden voor het einde deed Op De Locht de boeken toe door de 5-3 in het lege doel te schuiven.
Zo zie je dat je met een hardwerkende groep, een gedreven technische en medische staf en de inzet van de vele medewerkers veel kunt bereiken. Volgende week wacht ons thuis de topper tegen Eisden Dorp. De nummer 2 tegen de nummer 3. Ook nog een proficiat aan onze beloften, die opgeklommen zijn naar een mooie derde plaats.

De wedstrijd van de beloften werd ingekort naar 2×20 minuten omdat de bezoekers pas om 20:10 arriveerden. De wedstrijd begon gretig met tal van fouten van de bezoekers die er hard tegen aan gingen. Zo hard dat wij ons lieten verrassen door een foutje en 0-1 op het scorebord stond. Bij de herneming volgde een mooie combinatie en kwamen wij onmiddellijk terug in de wedstrijd door een mooi doelpunt van ugur tunkurt 1-1. De wedstrijd kwam zo op dreef door inzet, wilskracht en progressie en werd het 2-1 door Gert-jan Roosen. Na hun 6e fout kregen enkele 10m. De eerste mistte Bjordy, maar bij de 2e 10m kende hij geen genade en blies hij de bal tegen de netten 3-1. MFC SI controleerde en de 4-1 door Convale Gabriele en de 5-1 door Mezzanotte Michiel maakte het feest kompleet!!!!
Meer dan verdiend, DIKKE Proficiat aan de beloften.

23 oktober 2015: MFC SI – ZVK Eisden Dorp  4 – 4  (Beloften  8 – 0)

Dankzij een goedkeepende doelman Sacchini heeft Heusden-Zolder een puntje kunnen thuishouden tegen een zeer sterk Eisden Dorp. Het werd een felbetwiste derby in een goedgevulde sporthal.
De eerste helft verliep gelijkopgaand. Het was Eisden dat 0-1 voorkwam maar Fory (sterke wedstrijd) tekende voor 1-1. In de tweede helft drukte Eisden door en plots was het 1-4. Sacchini stopte ook nog een 10 meter. Maar 6 minuten voor het einde zette Op De Locht de Olympia-hal in vuur: 2-4. Met vliegende doelman werd het op 2 minuten voor het einde 4-4. Fory en Wijgaerts onze twee youngsters scoorden. Beide ploegen hadden bang om te verliezen en het bleef 4-4.
Met een goed gevoel ging de ploeg met supporters naar de Mint, waar er een mooie verbroedering plaatsvond tussen de Limburgse clubs. De bijna volledige ploeg van Thor Hasselt was ook aanwezig op de wedstrijd en in de Mint. Bedankt jongens! Si Heusden-Zolder hoopt dat jullie deze avond de periodetitel kunnen binnenhalen.
Kortom, een zeer mooie avond met veel sensatie. Bedankt spelers, technische en medische staf wat jullie gepresteerd hebben. Veel supporters waren fier op jullie.

Met een beetje (gezonde) spanning voor de topper tegen Eisden, begonnen de beloften van SI de wedstrijd. Daardoor mistten zij in de beginfase de kleine kansjes. Het was niet toevallig Bjordy die de score opende. Wat later scoorde Convalle Gabriele met een mooie stiftlob de 2-0. De 3-0 van yasir Bazouh en de 4-0 van Aerts Dieter volgden elkaar in sneltempo op. Dieter had nu de smaak te pakken en maakte er 5-0 van. Met een verre solo van Bilal Sozer mooi afgerond met een trap in de winkel haak werd het 6-0. Dieter scoorde de 7-0, meteen zijn derde van de avond. Het doelpuntenfestival werd afgerond zoals het begon, namelijk met Bjordy, die de 8 – 0 eindstand op het bord zette. Buiten het aanvallend gedeelte mogen we zeker onze verdediging, met een sterke Ugur en doelman Maarten die met een aantal voortreffelijke reddingen de nul op het bord hield.
De groep wordt met de week collectief sterker en is dus klaar voor de volgende wedstrijd volgende vrijdag in Schoten. Supporters op post! Nogmaals een dikke pluim voor onze Beloften!

30 oktober 2015: ZVC United 76 Schoten – MFC SI  8 – 5  (3 – 7)

MFC SI Heusden-Zolder heeft gisteren kostbare punten verloren in United Schoten ’76. Na een goede start van SI met 3 gemiste kansen in de eerste minuten, liep SI op 4 scherpe counters van de thuisploeg, met een droge 4-0 tot gevolg. Langzaamaan knokte SI zich op karakter terug in de wedstrijd en kwam het na 14 minuten terug tot 4-2, via doelpunten van Stevens & Op De Locht, wat tevens de ruststand was.
In de tweede helft kwam de thuisploeg echter het scherpst uit de kleedkamer en liep opnieuw uit tot 6-2. Si trachtte voor de ommekeer te zorgen door met vliegende keeper te spelen, wat uiteindelijk resulteerde in een 8-5 eindstand, met een wisselend doelpuntenverloop.
Doelpuntenmakers voor SI waren Fory, Achadoud & Wijgaerts. Op De Locht en Vanpol kregen nog een gele kaart.
Ondanks de nederlaag werd het toch nog een aangename busrit terug. Binnen 2 weken ontvangen we leider Meeuwen in een mooie derby en proberen we wat van onze achterstand goed te maken.

De beloften van SI begonnen enthousiast aan de wedstrijd zoals de busrit naar Schoten, met in de hoofdrol Dj Martino van het A-team. Ambiance !! SI nam een denderende start en al snel opende Convale met een mooi doelpunt 0-1. Tactisch speelden we goed want elk kleine foutje van schoten werd afgestraft. Zo viel al snel de 0-2 door ugur (UGIE) voor de meesten. Bjordy trapte op zijn gekende wijze een vrije trap recht in de kruising (0 – 3). Kapitein Gert-Jan scoorde de 0-4. Gabriele Convale, weer sterk bezig tekende voor 0 – 5 en 0 – 6. Hij is stilaan klaar voor het grotere werk.
In de tweede helft was de concenratie net iets minder en gingen wij een paar keer in de fout zodat Schoten zelfs terug kwam tot 3 – 6. Een beetje jammer daar wij er eigenlijk op gebrand waren om de nul op bord te houden voor onze goede doelman Maarten. Maar ja dat is nu eenmaal Futsal waar alles kan. Verder lieten we de thuisploeg niet komen want de afsluiter was voor Bjordy die de einduitslag op 3 – 7 bracht.
Deze overwinning brengt ons voorlopig op een gedeelde EERSTE plaats in de rangschikking. Proficiat aan de beloften, en zo werd het toch een aangename terugrit. Binnen twee weken krijgen we Meeuwen op bezoek voor de volgende topper. SUPPORTERS op post !!!!!!!!!

13 november 2015: MFC SI – ZVK Meeuwen  0 – 9  (Beloften  4 – 2)

Tegen een knap spelend Meeuwen hebben onze jongens geen punt kunnen thuishouden. De eerste helft verliep nog gelijk opgaand, met een 0-1 ruststand.
In de eerste 2 minuten na de rust werd het plots 0-3. Match gespeeld. Wat Si ook probeerde, een tegendoelpunt kwam er niet. Op de tegenaanval werd doelman Sacchini rechtstreeks uitgesloten (handspel) en werd het 0-6. De gebroeders Abbou en Bosmans waren in een goede dag en wij hebben verdiend verloren van de meer dan waarschijnlijk nieuwe kampioen.

Een dikke pluim voor de inzet, fantastische ploeggeest en karakter en maar met ENE wissel dat tegen een sportief en goed spelend Meeuwen. Met een goed verdedigend inzicht (stevig) en uitbreken als het past kwamen we tot de 1-0 door ugur (Ugie) en de 2-0 van Dieter Aerts, goed aangespeeld door een sterk spelende kapitein Gertjan !. Dieter maakt elke week progressie maakt. Maarten hield ons recht met enkele uitstekende reddingen toen we even moesten recupereren. De 2-1 kon niet uitblijven maar er was geen paniek, in tegendeel, we kwamen terug in de wedstrijd. Michiel zorgde voor de 3-1 door mooi samenspel. En de 4-1 door Dieter bracht rust.
Deze topper was top voor de beloften en laten we zeker de jonge Bilal niet vergeten, die zich ook heeft laten zien en mee groeit. Meeuwen kwam nog terug tot 4-2 maar zege en de tweede plaats waren binnen. Dit smaakt naar meer, op naar Beverlo volgende week en supporters laat u zien !!!!!

20 november 2015: ZVC United Beverlo – MFC SI  5 – 4  (Beloften 1 – 11)

Al na 2 minuten stond er 0-1 op het bord via Castellana. Si verzuimde de kansen af te maken en Beverlo kwam via een zeer licht toegekende strafschop (?) terug langszij.
In de tweede liep Beverlo op een diefje en met een beetje geluk 2 doelpunten uit. Een sterkkeepende thuisdoelman hield alles tegen. Achadoud milderde tot 3-2. Dom balverlies leidde de 4-2 in. Fory bracht si terug in de wedstrijd met een prachtig afstandsschot(4-3) en op de counter lukte Beverlo 5-3. Tussendoor werden Opdelocht en Putzeys met een tweede gele kaart uitgesloten. Bij een 5-3 stand ging Si met een vliegende keeper spelen en dit resulteerde op een 3-tal minuten van het einde in een 5-4 stand door een doelpunt van Fory. 1 minuut voor het einde, bij een 5-4 stand, kreeg Si nog een 10 meter, maar Castellana poeierde de bal hoog over.
Een gelijkspel zou een betere weergave geweest zijn van deze niet onaardige derby.

De Beloften hadden een gemakkelijke wedstrijd tegen Beverlo. Proficiat aan de spelers van de thuisploeg die er toch een sportieve wedstrijd van maakten. T2 Vito bedankt hen hier voor en wenst ze nog veel succes!
MFC SI begon aan de wedstrijd met verloren zoon Giel Jooken die bedankte met maar liefst 4 doelpunten waarvan 1 na een (wereld)assist van Gert-Jan. Ugur nam 2 doelpunten voor zijn rekening waar van 1 pegel recht in de kruising. Ook Gert-Jan scoorde 2 keer. De overige 3 doelpunten werden gemaakt door Michiel. Bjordy die noodgedwongen op de bank moest toekijken was de enige wissel die niet tot spelen toe kwam. Ook niet vergeten dat Beverlo ondertussen ook 1 keer kon scoren. Als we dan het rekensommetje maken komen we tot een 1 – 11 einduitslag. Hopelijk kunnen we volgende vrijdag met een voltallig team tegen Genk spelen.
Supporters kom dat kijken, p.s. er zijn aan de ingang nog sjaaltjes te verkrijgen aan een sociaal prijsje!!!!!

27 november 2015: MFC SI – ZVK Auto5 Genk  6 – 5  (Beloften 7 – 2)

Een blitzstart van Si. Na 4 minuten, op aangeven van Stevens, had Vanpol er al 2 in het mandje gelegd. En er werden nog 2 dikke kansen gemist. Iedereen dacht een makkie. Maar nog voor rust kwam Genk 2-3 voor. Si was weer in hetzelfde bedje ziek: ” kansen niet afmaken”. We gingen rusten met 2-3.
Na de rust werd het zelfs 2-4. Maar de motor van Si sputterde niet. Via Castellana, Stevens (knap shot) en Achadoud werd het 5-4 op een tiental minuten van het einde. Na dom balverlies werd het op een 5-tal minuten van het einde 5-5. Maar Si wilde kost wat kost de 3 punten thuishouden en via een prachtig lobje van Vanpol werd het op een 4-tal minuten van het einde 6-5. Wat Genk ook nog probeerde de wilskrachtige thuisploeg gaf geen krimp en na een 0 op 9 waren deze 3 punten van onschatbare waarde.
We zagen bij momenten het echte Heusden-Zolder terug. Nu de lijn over de ganse wedstrijd doortrekken dan kunnen we de aansluiting met de top zeker verwezenlijken. Proficiat aan de spelersgroep en coaches Marco en Vito (momenteel een geweldig parcours aan het afleggen met zijn jongens van de beloften).

Ook de Beloften moesten het opnemen tegen de nieuwkomer in de reeks Auto5 Genk. Wij wisten weinig over hun speelwijze. Het duurde enkele minuten om hun systeem te bekijken en daarop tactisch in te grijpen. Het duurde dan ook niet lang om op voorsprong te komen via een verre pegel van Lei Vanvelk, terug van eventjes weg geweest. Even later werd Convale foutief gestopt met een strafschop tot gevolg. Gert-Jan zette zich achter de bal en trapte de 2 – 0 binnen. Daarna was het convale zelf die 3 keer scoorde. Vooral zijn 3e doelpunt, een prachtige stifter, was een pareltje. Zo gingen we met een 5 – 0 stand rusten.
De 2e helft namen we de wedstrijd terug in handen. Toch lieten we ons in de 6e minuut vangen en kon Genk tegen scoren. Jammer voor Maarten die absoluut de 0 op het bord wilde houden, maar ja dat is voetbal. Even later kregen we een mooie individuele actie van Gert-Jan die Michiel de 6 – 1 op een presenteerbladje gaf. Ook de 7 – 1 werd gescoord door Michiel. We namen wat gas terug en wilden de wedstrijd rustig uitspelen. Toch lieten we ons nog een keer verassen en zo konden de bezoekers alsnog een 2e keer scoren zodat de eindstand 7 – 2 werd.
Volgende week is er de verplaatsing naar Wellen voor al weer een parijtje zaalvoetbal. Supporters op post!

14 december 2015: ZVC United Wellen – MFC SI  6 – 3  (Beloften  3 – 5)

Deze Limburgse derby startte met weinig kansen. In de 10de minuut kwam Wellen via een vrije trap op voorsprong. Na een mooie actie werd het 2-0. Een sein voor Si om een tandje bij te steken. Op aangeven van Stevens scoorde Op de Locht en een mooie combinatie Vanpol – Stevens werd door deze laatste mooi binnengetrapt. Met nog 35 seconden op het bord een hoekschop voor Si, maar raar maar waar scoorde Wellen hierop de 3-2.
Na de koffie kwam Wellen al vlug op 4-2. In de 19e minuut scoorde ‘bomber’ Verbeeck op vrije trap de 4-3. Hiervoor had hij al een vrije trap op de lat getrapt. Op de counter werd het zelfs 5-3. Si, intussen met vliegende keeper, vergat te scoren en zo kon Wellen de eindstand vastleggen op 6-3.
Met 15 punten blijft Si Heusden-Zolder een beetje onder de verwachtingen. Misschien kan een tweede ronde hier verandering in brengen. Het woord is aan onze coaches en spelers.
Nog fijne eindejaarsfeesten en tot de volgende thuiswedstrijd op 8/1/2016 tegen Zutendaal. Verder wensen wij het gezin Gabrielle Convale veel succes met de gezinsuitbreiding. Proficiat vanwege de ganse club.
Vermelden we dat onze beloften op hun elan verdergaan (3-5 winst) en bedanken ook de spelers die de jongens gisteren gesteund hebben. De afsluiting van de heenronde zijn wij met gebrek aan een volledig elftal genoodzaakt geweest om enkele spelers van het eerste elftal een paar speelminuten te geven. Zo konden de vaste Beloften toch een beetje recuperen. Niels, Ian en Ruben bedankt!
Na de start van de wedstrijd was het even wachten op het juiste moment om toe te slaan. Het was Michiel die met zijn linker de bal mooi in de rechtse hoek binnen trapte. Zero a uno of 0-1. De trein was weer vertrokken en ook het 2e doelpunt kwam van de voet van Michiel, die na mooi samenspel simpel binnen tikte. Zo bleef het tot aan de rust.
Na de rust sloop er wat concentratieverlies in de rangen en daar profiteerde de thuisploeg van. Twee keer werd de zelfde fout genadeloos afgestraft en zo werd het plots 2-2. Gelukkig duurde het dipje maar even tot Ian de bal mooi mee kon nemen en de 2-3 scoorde. Wellen liet echter niet begaan en wat later was de gelijkmaker een feit! Dan werd het tijd om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Wat later volgde het momentje van onze jongste speler Bilal die de 3-4 beheerst binnentrapte. De 3-5 eindstand kwam op naam van Bjordy die na twee weken weer van de partij was.
Zo kunnen we toch zeker voorlopig voor een week genieten van de EERTSE PLAATS ! We gaan nu de winterstop in maar niet alvorens een DIKKE PROFICIAT te geven aan ALLE BELOFTEN en ook dank aan alle SUPPORTERS en PRETTIGE EINDEJAARSFEESTEN!!!!!!!!!!!!!!
Volgende wedstrijd tegen Zutendaal 8/01/2016 Supporters op post.

8 januari 2016: MFC SI  – Lindenhof Zutendaal  5 – 4  (7 – 5)

Een sterk spelend en goed georganiseerd Si heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen een sterk Zutendaal gewonnen. Eerste doelman Sacchini was geschorst. Deze werd op sublieme wijze vervangen door Maarten Walbers.
Zutendaal schoot fors uit de blokken, maar stootte op een sterk keepende Walbers. Si herstelde het evenwicht en kwam via Fory en Opdelocht op een 2-0 voorsprong bij de rust.
Na de rust liep Si tot 3-0 uit met een briljante knal van Stevens in de winkelhaak. Op de counter milderde Zutendaal tot 3-2. Een sterk spelend Si liep via Fory en Opdelocht uit tot een geruststellende 5-2. In de laatste 5 minuten scoorde Zutendaal nog 2 maal. Het bleef nog eventjes spannend, omdat Si vergat de trekker definitief over te halen door meermaals alleen voor de bezoekende doelman te missen.
Supporters spraken na de wedstrijd over de beste seizoenswedstrijd en over de gedreven spelersgroep.
Voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar hadden we eerst nog onderling overleg over de visie van de club over de aanpak van de terugronde. Daarna konden we met volle moed aan de terugronde beginnen.

De eerste tegenstander was Zutendaal dat ons in de heenronde punten afhandig maakte. We hadden dus nog iets recht te zetten. De westrijd begon goed voor SI. In de 2e minuut knalde Michiel de 1 – 0 in de bovenhoek, maar de gelijkmaker volgde al snel. Na mooi samenspel zette de genezen Jonathan de bal mooi voor doel zodat Gert-Jan maar moest binnen trappen. Ian nam de 3 – 1 voor zijn rekening en opnieuw Gert-Jan zorgde voor de 4 – 1. Zutendaal gaf zich nog niet gewonnen en kwam met 2 doelpunten terug tot 4 – 3. Het was toch eventjes bibberen dan, maar Gert-jan gaf terug wat ademruimte met de 5 – 3. Zutendaal kroop toch weer terug tot 5 – 4 maar Ian zorgde terug voor een 6 – 4 kloof maar weer kwam Zutendaal terug tot 6 – 5. Gelukkig was er bjordy om de 7 – 5 eindstand op het bord te brengen.
Een fel bevochten zege dus maar met een sportief karakter. Er waren natuurlijk enkele afwezigen. Ugur en Dieter (gekwetst), Bilal (veldtraining) ontbraken maar dat hield ons niet van de overwinning. Volgende week is er de derby en topper in en tegen RSC Koersel, maar we zijn er klaar voor!
Supporters op Post!

15 januari 2016: RSC Koersel – MFC SI  4 – 7  (3 – 4)

Als een geoliede machine heeft si Heusden-Zolder verdiend de 3 punten meegebracht uit Koersel. Na 6 minuten kopte Achadoud de 0-1 op het bord. Via een 10-meter en een mistasten van doelman Sachini kwam Koersel na 15 min. 2-1 voor. Dezelfde Saccini maakte zijn foutje meer als goed in de loop van de wedstrijd. Si beschikt met Walbers en Saccini over 2 topkeepers.
Met nog 4 minuten te spelen zette Opdelocht (prachtige uitgesponnen aanval op pas van Castellana) , Stevens en Fory de thuisploeg op een 2-4. I
n de 2de helft ontbond Stevens zijn duivels en plaatste met een hattrick de oververdiende 3-7 op het bord. Via een 10 meter pruttelde Koersel nog wat tegen. De eindstand 4-7 was zelfs niet overdreven. Een sterk si met 2 balvaste, werkende spitsen Opdelocht en Achadoud, snelle flanken Fory en Stevens en een niet-aflatende Castellana en Wijgaerts zetten met hun zesjes de wedstrijd naar hun hand en dit samen met een sublieme doelman Saccini.

Zenuwachtig begin in deze topper,maar dat is normaal als ge voor de tweede plaats speelt . Koersel startte zeer sterk in de beginfase terwijl Si nog opzoek was naar de juiste posities aanvallend en verdedigend. Toch was het SI dat op voorsprong kwam toen Bjordy de bal mooi meenam en binnentrapte (0 – 1). de thuisploeg nam de wedstrijd stevig in handen en toen kregen we het moeilijk. We maakten een paar verdedigende foutjes en zo werd het 1-1. De eerlijkheid gebied ons toe te geven dat we tegen een van de betere ploegen aan spelen waren. Nog voor de rust liep Koersel uit tot 3 – 1.
Na de rust kregen we een ander SI te zien. We startten onder het motto wie niet sterk is moet slim zijn. Het duurde maar even aleer onze jongens het systeem door hadden en al vlug scoorde Michiel de 3 – 2. SI zag de mogelijkheden en Bjordy trapte de stand al vlug gelijk (3 – 3). In een bloedstollende eindfase was de spanning te snijden en natuurlijk was het boem-boem-Bjordy die de 3 – 4 eindstand op het bord trapte.
Prachtige collectieve prestatie. We konden weer eens rekenen op een secuur sluitstuk Maarten, op kapitein Gertjan die voor de nodige structuur zorgt, Ugur met een sterk einde, Michiel die week na week groeit en zeker de youngsters Bilal en Jonathan die altijd hun best doen.
Nogmaals een dikke pluim aan coach Vito en zijn team! De euforie was nog groter toen het nieuws binnen sijpelde dat leider Eisden niet verder dan een 1 – 1 gelijkspel was geraakt in Hoeselt. Daardoor komen onze beloften alleen op de 1e plaats in de rangschikking!

 

5 februari 2016: MFC SI – Sp. Borgerhout 8 – 3  (5 – 2)

Een gemotiveerde en hardwerkende thuisploeg heeft de 3 punten verdiend thuis gehouden. De goed spelende en sportieve bezoekers hadden wel geen 8-3 nederlaag verdiend.
Een gedreven thuisploeg kwam 2-0 voor via doelpunten van Achadoud. Op de counter werd het echter 2-1. Nog voor de rust werd het 5-2 via Fory, Achadoud en Stevens.
SI speelde de bal goed rond en loerde op de counter. Borgerhout kwam nog terug tot 5-3, maar in de laatste 5 minuten telde een ontketende thuisploeg de bezoekers volledig uit. Castellana, Fory en Sacchini waren de killers van dienst.
Na een 9 op 9 na de winterstop staat SI mooi in de top van de rangschikking.
Onze 2 ‘eigenproduct-spelers’ en tevens clubiconen Ruben Wijgaerts (6 jaar eerste ploeg) en Niels Vanpol (10 jaar eerste ploeg) hebben als eerste hun verbintenis voor volgend seizoen ondertekend. Dit is voor de club een prachtig bewijs dat het goed vertoeven is bij SI Heusden-Zolder.
Verder heeft onze clubverzorger Daamen Rob (6 jaren bij de club) ook toegezegd de club volgend jaar trouw te blijven.

De beloften van Borgerhout namen een flitsende start waardoor we ons in de 2e min lieten verrassen met de 0-1 als gevolg. Lang hebben ze niet kunnen profiteren want amper 2 minuten later bracht Gert-Jan de stand weer in evenwicht. De 2-1 kwam van een alweer sterk spelende UGGY. Het werd nog 3-1 voor de rust via een strak schot van Bjordy.
In de tweede helft hielden de beloften van SI de wedstrijd strak onder controle met een echt sterk collectief! De 4-1 trapte, zoals bijna iedere wedstrijd, Michiel erin. Bjordy maakte er nog 5-1 van. De 5-2 van Borgerhout kon de pret niet meer bederven.
Maar, het moet gezegd, het was een heel sportieve wedstrijd van de jonge bezoekende ploeg. We wensen hen en het bestuur van Borgerhout verder nog veel succes.
Wij staan volgende week weer voor een topper in Eisden, met de 1e plaats als inzet!

SUPPORTERS,STEUN IS ALTIJD WELKOM !!!!!!!!!!!!!

 

12 februari 2016: ZVK Eisden Dorp -MFC SI  4 – 5  (3 – 7 )

Propagandawedstrijd voor het Limburgs zaalvoetbal: spanning, veel volk, sportief en een verdiende overwinnaar.
Beide ploegen gingen voor de erwinning. Si Heusden-Zolder liep via Stevens 0-1 uit. Kansen voor beide partijen. Met nog 14 seconden voor de rust verzilverde Eisden een 10 meter. Rusten met 1-1.
Onmiddellijk na rust zette Si met een mooie pass van Wijgaerts via Vanpol de bordjes op 1-2. Via Fory werd het zelfs 1-3. Eisden vocht terug en het werd 3-3. Si Heusden-Zolder kreeg 2 tienmeters maar telkens werden ze gemist.
Ondanks deze 2 uppercuts bleef Si in zijn kansen geloven met nog 2 minuten op het bord was de spanning te snijden. Nog 1′.58” bracht Wijgaerts Heusden-Zolder 3-4 voor. Nog 1’04” werd het 4-4. Iedereen tevreden met een punt behalve Si. Nog 38” Stevens via een knappe combinatie 4-5. Si bleef kalm en speelde de wedstrijd op een zeer professionele wijze uit.
Supporters waren de grote overwinnaars. Verzorger Rob Daamen citeerde “Beste wedstrijd van de laatste 3 jaren”. Het werd voor Si een onvergetelijke avond. De eerste ploeg zette 12 op 12 neer en de beloften verstevigden hun leidersplaats door te winnen tegen de 2de in de stand Eisden.

De topper in Eisden was er eentje om te zien met alweer een sterke collectieve prestatie! Zowel Eiden als SIZ gingen ervoor en dat maakt zaalvoetbal zo mooi.
SI kwam 0-1 voor via Michiel na een mooi samenspel. De 1-1 volgde echter al snel. De 1-2 werd snoeihard binnengetrapt door Ian maar de 2-2 volgde weer snel. De 2-3 scoorde Bjordy en weer maakte Eisden gelijk. Maar onze sterkte kwam weer naar boven en de 3-4 en 3-5 kwamen van Bjordy en de drie punten waren in de maak. Michiel zorgde voor de 3-6 en de afsluiter was voor bjordy met als eindstand 3-7.
VERDIEND !! Dat waren de complimenten van trainer en spelers van een zeer sterk Eisden, succes van onze kant! Ook nog een dikke pluim voor de 1é ploeg SI was echt top vanavond!

 

19 februari 2016: USM Cile Grace-Hollogne – MFC SI   3 – 4   (7 – 2)


Een gehandicapt Si Heusden-Zolder (zonder Vanpol en Op de Locht) heeft verdiend de punten meegebracht uit Grace-Hollogne. Na 2’30” stond het al 0-2 via Achadoud en een zeer sterk spelende Wijgaerts. We gingen rusten met 1-2.
In de 37′ werd het zelfs 3-2 omdat Si vergat de kansen af te maken. Maar door de niet aflatende teamspirit zette Achadoud de 3-3 op het bord. Si kwam nog tweemaal alleen voor de doelman maar miste. Met nog 12 seconden te spelen verscheen Verbeeck alleen voor doel en gaf de thuisploeg de genadeslag. Si in de zevende hemel en de 15 op 15 was een feit.

De beloften hebben ondanks hun spijtig verlies nog 3 punten voorsprong. Het is nu aan Vito en zijn jongens om de draad zo snel mogelijk terug op te pakken en te strijden voor het hoogsthaalbare. De beloften speelden een draak van een wedstrijd en verloren de wedstrijd met 7 – 2. De doelpunten van SI kwamen van Jonathan en Lei.

26 februari 2016: MFC SI – ZVC United Wellen  5 – 0  (3 – 7)

Met een sterke doelman Sachini en een gedreven ploeg heeft SI verdiend de strijd om de derde plaats naar zich toegetrokken. We gingen verdiend rusten met 3-0. Doelpunten van Fory, Achadoud en Op de Locht.
Kost wat kost Heusden-Zolder wou en zou de 0 houden. Wat Wellen ook probeerde niets lukte. Via Achadoud en Verbeeck werd het zelfs 5-0.
Mooie cijfers in 2016: 18 op 18. Feest na de wedstrijd in de kleedkamer en op de afterparty tot ….
Verder bedanken we al onze supporters en aanwezigen (spelers en supporteressen van Thor Hasselt) op de gezellige afterparty.
We bedanken ook de medewerkers voor hun gedreven inzet tijdens de wedstrijd en de party.
Anekdote: Er waren een 10-tal medespelers (Thor Hasselt) van Vanpol en Verbeeck aanwezig. Verbeeck zat al 30 minuten op de bank. Een medespeler tuurt een sms naar de coach van SI Heusden-Zolder om Verbeeck te laten spelen. De coach gaat op dit verzoek in en Verbeeck poeiert de 5-0 in de winkelhaak. De spelers van Thor en de ganse zaal uit de bol. Wat kan voetbal mooi zijn.

De wedstrijd tegen Wellen hebben de beloften tegen de eerste ploeg gespeeld, dan is het gemakkelijk om 0-5 voor te komen. De tweede helft draaide heel anders uit want SI vocht zic terug in de wedstrijd met de 1-5 van Lei, en de 2-5 ook van lei en dan de 3-5 van Omar. Vervolgens moet er een penalty gefloten worden op Lei wat niet gebeurd. In plaats van de 4 – 5 valt dan de 3-6, op een moment dat we het helemaal in handen hadden.
Ook de scheidsrechter is maar een mens maar ja ge ziet hoe het soms toch kan draaien, 3-7 en de wedstrijd was gespeeld. Aan de beloften van si heeft het niet gelegen!
Op naar de volgende wedstrijd tegen Pibo Hoeselt.

11 maart 2016: Pibo Hoeselt – MFC SI 8 – 6 (2 – 10)

Zonder Stevens en een 3-tal jongens die met de beloften (gekwetsten en geschorsten) hadden meegespeeld, begon Heusden-Zolder een beetje gehandicapt aan de wedstrijd. Gelijk opgaand stond het na 15 minuten 2-2. Op 3 minuten van de rust stond het verdiend 5-2 voor Pibo. Si speelde niet zoals de voorbije matchen.
Tijdens de rust werd er afgesproken om de drive van de laatste wedstrijden terug te herwinnen. Resultaat: 5-6 op 3 minuten van het einde. Maar Tongeren ging erop en erover. We denken dat iedereen met een gelijkspel had kunnen leven.
Proficiat aan onze jongens met hun geweldige remonte. Spijtig dat de voetbalgoden een andere mening hadden. De supporters waren de grote overwinnaar van deze sportieve, spannende en weergaloze vertoning. Een dikke proficiat aan beide teams. Verder melden we ook een zeer goede prestatie van de Limburgse scheidsrechter Ertanir.

Doelpunten: 0-1 Achadoud, 1-1, 1-2 Fory, 2-2, 3-2, 4-2, 5-2, 5-3 Wijgaerts, 5-4 Achadoud, 5-5 Fory, 5-6 Achadoud, 6-6, 7-6, 8-6

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. We werden dus meteen wakker geschud. Het duurde dan ook niet lang of Ugur scoorde de gelijkmaker. Toen we even later 1 – 2 (Martino) en 1 – 3 (Gertjan) uitliepen dacht iedereen dat de trein vertrokken was. Maar zaalvoetbal is toch een appart spelletje want plots werd het 2 – 3. Geen paniek echter en we namen de wedstrijd in handen. Het werd 2 – 4 via Martino en 2 – 5 door een pareltje van Ian. Wat later scoorde Martino zijn 3e van de avond (2 – 6) en maakte Ugur er met een kanonschot 2 – 7 van. Dan was er natuurlijk ook nog Bjordy die er 2 – 8 en 2 – 9 van maakte. De afsluiter kwam van de man in vorm Ugur die met zijn 3e treffer van de avond de 2 – 10 eindstand op het scorebord mocht brengen.
Deze wedstrijd kunnen we afsluiten met een positief antwoord van ALLE beloften en een dankje aan Martino en Ian.

18 maart 2016: ZVK Auto5 Genk – MFC SI  7 – 6  (3 – 7)

Zoals vorige week (vandaag zonder de gekwetste Wijgaerts) zijn we weer op een slechte eerste helft gebotst. 4-0 Tijdens de rust. Genk scoort aan bijna 100 % en Si geraakt een zevental keren niet voorbij hun doelman.
Si wakker en na 3 minuten in de tweede helft staat het 4-2 , tweemaal Vanpol. Op de Locht met een mooi shot maakt er 4-3 van. Si drukte Genk volledig weg en op de counter werd het plots 6-3. Si komt nog terug tot 7-6 via Vanpol en Achadoud maar te weinig tijd en geen punten.
Conclusie: een wedstrijd heeft 2 helften.

Doelpunten: 4-1 Vanpol, 4-2 Vanpol, 4-3 Op de Locht, 6-4 Vanpol, 7-5 Achadoud, 7-6 Vanpol

Volgende week is Stevens er niet bij (3x geel)

25 maart 2016: MFC SI – United 76 Schoten  6 – 7  (4 – 4)

Een gehavend Heusden-Zolder (Stevens geschorst-Wijgaerts en Verbeeck gekwetst en Achadoud tijdens de wedstrijd gekwetst) heeft ondanks een aangename en spannende wedstrijd nipt en onverdiend het onderspit moeten delven.
We gingen rusten met 4-4 en een gelijkspel op het einde van de wedstrijd was meer dan terecht geweest. We onthouden het mooie debuut van Lei Vanvelk en Aerts Dieter en de gedreven inzet van de ganse ploeg.

Doelpunten: 1-0 Achadoud, 2-0 Castellana, 3-1 Fory, 4-4 Fory, 5-5 Vanpol, 6-5 Fory

Verleden week in Genk hadden we toch vlotjes gewonnen. Tegen Schoten was een ander paar mouwen. We moesten aan de wedstrijd beginnen zonder Jonathan en Bilal. Bovendien speelde Bjordy op halve kracht (kwetsuur). We hadden het dan ook knap lastig tegen de antwerpenaars. We geraakten nooit in ons spel. We kwamen telkens op achterstand maar vochten telkens terug tot 3 – 3. Toen we daarna toch 4 – 3 voor kwamen leken de 3 punten toch binnen tot in de slotseconden Schoten toch nog de gelijkmaker lukte.
Dat is nu eenmaal Zaalvoetbal, alles kan tot de laatste seconde!

Doelpunten: 1 – 1 Gertjan, 2 – 2 Ugur, 3 – 3 Dieter, 4 – 3 Ian

Volgende week spelen we in Meeuwen, supporters op afspraak om Si aan te moedigen! Aan alle spelers bestuur en supporters een fijn Paasweekend !!!!

1 april 2016: ZVK Meeuwen – MFC SI  3 – 5  (1 – 2)

Met 3 eigen jeugdproducten (Wijgaerts, Vanvelk en Vanpol) de nog ongeslagen kampioen in eigen vesting gaan verslaan, heeft voor onze club en de voor de spelersgroep voor een heerlijk gevoel gezorgd. Het bleef lange tijd 0-0. Kansjes aan beide zijden. Voor de rust zette Heusden-Zolder een 1-0 achterstand om in een 1-3. Telkens als iedereen dacht dat Meeuwen ging dichterbij komen, sloeg Si genadeloos toe. Het harde werk van Fory, Castellana, Wijgaerts en Stevens, het verdedigende werk van Sachinni en Vanpol, de weeral voortreffelijke prestatie van yougster Vanvelk en de killers van dienst Achadoud en Op de Locht zorgden voor deze stunt.
Ook onze verzorger Daamen Rob heeft zeker zijn verdienste in de mooiste zege van een meer dan geslaagd seizoen. Had veel oplapwerk voor de wedstrijd door kleine blessures. Verbeeck speelde niet door een enkelletsel.
Onze beloften kunnen nu aanstaande vrijdag kampioen spelen al ze hun laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Beverlo winnen. Supporters op post.

Doelpunten : 1-1 Op de Locht, 1-2 Achadoud, 1-3 Achadoud, 2-4 Op de Locht, 3-5 Op de Locht

De wedstrijd in Meeuwen werd gespeeld zonder kapitein Gertjan en de gekwetste bjordy, die wel de opwarming mee maakte maar uiteindelijk toch niet kon spelen. In het begin was het even zoeken naar het juiste ritme. Het duurde niet te lang vooraleer we in ons normale spel kwamen. Zo controleerden we de ganse wedstrijd en was het wachten op doelpunten. De 0-1 kwam van Ruben door een mooi samenspel met (onze 100sté doelpuntenmaker) Uggi. Ook de 0-2 kwam van Ruben met een ingestudeerd nummertje op hoekschop. Eventjes raakten we uit balans en daar profiteerde de thuisploeg van om de 1 – 2 te scoren. We hadden echter in de vorige confrontaties ons lesjes geleerd en zo hielden onze jongens de wedstrijd tot op het laatste fluitsignaal onder controle.
Al bij al een verdiende overwinning met een dankwoord aan Ruben, Omar en Niels!
Volgende week spelen we de laatste wedstrijd thuis tegen Beverlo. Nog 1 keer vlammen en we zijn kampioen!
Supporters kom de beloften aanmoedigen !!!!!!

8 april 2016: MFC SI – ZVC United Beverlo  1 – 6  (16 – 3)

De ganse club was met de mogelijke titel van de beloften bezig. En ze hebben dit voortreffelijk afgemaakt met een monsterscore. Een dikke proficiat aan Vito en zijn jongens.
De eerste ploeg werd gewoon weg met 1-6 weggeblazen. Iedereen(9 spelers) kreeg speelgelegenheid en Vanpol was gekwetst. Achadoud scoorde nog de 1-1.
Maar het kampioenenfeestje na de wedstrijd in de Mint duurde tot in de vroege ochtend.
Voor het laatste verslag zijn er niet veel woorden nodig. In Beverlo hadden we al een dendere prestatie neergezet en thuis tegen Beverlo hebben we er een echte Gala wedstrijd van gemaakt.
Coach Vito wil alle spelers die hebben deelgenomen met de beloften een DIKKE, echt een DIKKE proficiat wensen! Jullie zijn de VERDIENDE KAMPIOENEN ! De doelpunten, het ene mooier als de andere, de supporters waren er getuigen van !!!!!

1-0 Gertjan, 2-0 Michiel, 3-0 Michiel, 4-0 Bjordy, 5-0 Dieter, 6-0 Bjordy, 6-1, 7-1Uggy, 8-1 Lei, 9-1Uggy, 10-1 Bjordy, 11-1 Uggy, 12-1 Dieter, 12-2, 12-3, 13-3 Michiel, 14-3 Gertjan, 15-3 Michiel, 16-3 Ugg……….

Aan alle SUPORTERS ook een dikke merci en tot volgend seizoen !!!!!!