MFC SI Zolder

SEIZOEN 2016-2017
Verslagen

16 september 2016: pibo hoeselt – MFC SI 6 – 2 (Beloften 5 – 3)

Een zeer gehavend si Heusden-Zolder heeft verdiend verloren van een gedreven Pibo. Zonder D’Ignazio (werk), Vanpol (gekwetst) en Achadoud (uitgevallen in de 1ste minuut) had si nog 5 veldspelers over aangevuld met 2 beloften welke voor de eerste maal hun opwachting maakten bij de grote jongens. Bij de rust stond het al 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Ondanks een sterke doelman Sacchini werd het 5-0. Uiteindelijk werd het nog 6-2 met 2 doelpunten gescoord door Bikkembergs en Nejjar. Si is nu dringend op zoek naar versterking aangezien de kern nu plots heel smal is geworden.
Gele kaart: Martino Castellana
Ppluspunt: het optreden voor de eerste keer van 17-jarige Sozer Bilal bij de grote jongens

23 september 2016: MFC SI – zvk auto5 genk 5 – 4 (Beloften 5 – 2)

In een gelijkopgaande eerste helft stond het bij de rust 1-3. Na de rust liep een efficiënt Genk uit tot een 3-4. De laatste 6 minuten heeft Si eindelijk laten zien waarvoor het gekend is. Inzet, kameraadschap en de drive om te willen winnen. Uiteindelijk won Si nog met 5-4.

De eerste overwinning was een feit.

Castelana : geel

1-2 Vanpol, 2-3 Achadoud, 3-4 Bikkembergs, 4-4 Wijgaerts, 4-5 Wijgaerts

Marco D’Ignazio gaat met onmiddellijk ingang stoppen met zaalvoetballen wegens teveel  problemen met de enkels. Als club betreuren we  deze beslissing maar begrijpen we zijn beslissing wel. We wensen hem nog veel succes op het veld.

Volgende week ontbreken er weer 2 spelers van de A-kern en Marco door omstandigheden zodat we weer met een spelerstekort te kampen hebben. Dus we zijn nu dringend op zoek naar versterking.

Na het verlies vorige week 5-2 (niet voltallig) met doelpunten van Jonathan en Mikagil, speelden we nu thuis en voor de eerste maal met een voltallige nieuwe ploeg ( buiten Jonathan en Bilal).
De eerste helft liep het nog wat stroef en kwamen we 0-2 achter. We misten enkele grote kansen. Het is duidelijk dat deze nieuwe en jonge ploeg nog moet leren samenspelen.
Iin de tweede helft kregen we al een ander team op veld met inzet en spirit. Dat resulteerde in mooie doelpunten via 1-2 Jonathan, 2-2 Mikagil, 3-2 Bilal, 4-2 mikagil,en 5-2 Bilal. Zo was de eerste van ons nieuwe team binnen.
Nu vooruit kijken en als ploeg blijven werken,
Volgende week naar Wellen, supporters op post!!!!!

30 september 2016: ZVC united wellen – MFC SI 6 – 1 (Beloften 5 – 3)

Tegen een routinerijk Wellen hebben wij met een noodploeg met 6-1 verloren. Een zeer goedkepende Sacchini heeft meermaals de meubelen gered. Maar toch is de groep met een goed gevoel huiswaarts gekeerd. In onze wedstrijdkern zaten 4, 16 -jarigen en 1, 17- jarige die allen voor de eerste maal speelminuten hebben gekregen op het hoogste niveau. Het was zelfs de 16-jarige Thomas Fuchs die de eerredder tegen de touwen deed belanden. Ook een welverdiende pluim voor onze overgebleven A-kernspelers die in moeilijke omstandigheden tot het uiterste zijn gegaan. We hopen zo snel mogelijk dat onze ziekenboeg leeg loopt.

6-1 Thomas Fuch.

Onze piepjonge beloften verloren onverdiend met 5-3.

7 oktober 2016:

MFC SI – ZVK Eisden dorp 5 – 10 (Beloften 5 – 2)

Na een gelijkopgaande eerste helft heeft si Heusden-Zolder in 3 minuten na de rust de wedstrijd verloren van een ervaringrijke ploeg. De ruststand was 2-2. Maar in de eerste helft vergat Si enkele malen tot 3-1 uit te lopen. Enkele dekkingsfouten in de tweede helft hielpen Eisden aan de winst.
De nieuwe speler Calgan liet onmiddellijk zien dat hij wat in zijn marge heeft. Ook het debuut van de 17 jarige, Mikagil Kislali, mocht gezien worden.
Als onze jongens op elkaar in gespeeld zijn en onze gekwetsten terugkeren, kunnen we weer kennis maken met het oude Si.

0-1  3′, 1-1 14′ STEVENS, 2-1 15′ STEVENS, 2-2 17′, 2-3 21′, 2/4’22’, 2-5 23′, 2-6 23′, 3-7 27′ CALGAN, 3-7 29′, 3-8 31′, 4-8 36′ WIJGAERTS, 5-8 37′ STEVENS, 5-9 38′, 5-10 39′

.

14 oktober 2016:

4 november 2016: MFC SI – Lindenhof Zutendaal 3 – 3(Beloften 4 – 5)

Zonder sterkhouders Calgan (veldverplichting), Stevens (gekwetst) en Vanpol (gekwetst) heeft si Heusden-Zolder een verdiend punt uit de brand gesleept.
Het balbezit was voor de thuisploeg maar doelpunten bleven uit. Zutendaal loerde op de counter en bij de rust was het 0-1. Tweede helft Si bleven drukken zonder te scoren. Zutendaal verdedigde slim en liep plots uit tot 0-3 en waande de schaapjes op het droge. Si schiep kansen maar niets lukte paal en doelman stonden meermaals in de weg.
Met nog 6 minuten op het bord scoorde de niet aflatende captain Wijgaerts met een mooi afstandsshot.  5 Minuten voor het einde werd de 18 jarige KISLALI MIKAGIL van de bank gehaald. In 2 minuten tijd scoorde hij 2-maal en hield zo een verdiend punt thuis. Omar kwam in de laatste minuut nog alleen voor doel maar spijtig genoeg miste hij.
Wat een mooi debuut van deze 18-jarige bekroont met een prachtig doelpunt. Hij won zo onmiddellijk de harten van de supporters. Zo ziet men dat investeren in jeugd ook kan renderen.
Chapeau aan gans de groep om te blijven gaan tot het laatste minuut.

0-1  8′, 0-2 24′, 0-3 27, 1-3 Wijgaerts  34′, 2-3 Kislali  37′, 3-3 Kislali 38′

geel: Castellana, hij is volgende wedstrijd thuis tegen Koersel geschorst.

18 november 2016:

MFC SI – RSC Koersel 11 – 8 (Beloften 3 – 11)

Zonder 4 basisspelers Calgan, Castellana , Stevens en Vanpol heeft Si Heusden-Zolder zonder ooit in de problemen te komen de derby met Koersel gewonnen dankzij de Ruben Wijgaertsavond. Ruststand 7-3. Als Ruben naar de goal keek, was het doelpunt. Dit uiteraard niet zonder de verdiensten van zijn medemaats. Een allert en goedkepende Sachinni deed ook zijn duit in het zakje. Een zeer goede mentaliteit van onze 5 overgebleven basisspelers en de inbreng van de 16 jarige Kasilli en de 18 jarige Bilal deden het plaatje kompleet kloppen.

Veel doelpunten en tevreden thuissupporters waren het resultaat van een mooie zaalvoetbalavond.

1-0 Wijgaerts, 2-0 Wijgaerts, 2-1, 3-1 Bougma, 3-2, 4-2 Wijgaerts, 5-2 Achadoud, 6-2 Wijgaerts, 7-2 Wijgaerts, 7-3, 7-4 Bikkembergs, 8-4, 8 -5, 8-6, 9-6 Kislalie, 9-7, 1 0-7 Wijgaerts, 11-7 Bikkembergs, 11-8

Stevens Kevin heeft op doktersadvies besloten om definitief te stoppen met zaalvoetbal wegens een kraakbeenletsel. Als club danken wij Kevin voor de mooie jaren als zeer goede speler en zeker als mens. Wij hopen Kevin nog dikwijls te mogen begroeten in onze club. Bedankt Kevin.

2 december 2016: MFC SI – Los Leones Lummen 2 – 4 (Beloften 4 – 4) MFC SI speelde een goede wedstrijd tegen het sterke Los Leones dat enkele ex-1e nationalers met veel ervaring in de rangen heeft. MFC SI begon sterk aan de wedstrijd en kwam zelfs 2 – 0 voor via Verbeeck (8′) en Calgan (15′). Net voor het rustsignaal kon Coppola nog tegenscoren. Na de rust waren het de bezoekers die hun ervaring benutten en kwamen in de 24′ langszij via Lagouireh. MFC hield nog goed stand maar in de slotminuten zorgden Lagouireh (met zijn 2e doelpunt) en Di Giambattista voor de 2 – 4 eindstand. De piepjonge beloften zonder wisselmogelijkheden sleepten in de allerlaatste minuut nog een gelijkspel uit de brand. De doelpunten werden gescoord door Kislali (1 – 1 en 2 – 2), Aras (3 – 2) en Fuchs (4 – 4) Voor de wedstrijd werd Yves “Wally” Walczak van Los Leones nog in de bloemetjes gezet. Yves speelde zijn laatste wedstrijd en stopt dus met zaalvoetbal na een lange loopbaan waarin hij ook verschillende jaren voor MFC SI speelde. Wij wensen hem dan ook het allerbeste toe voor wat nog komen moet!

9 december 2016:

MFC SI – USM Cile grace-hollogne 5 – 8 (Beloften 6 – 8)

De kansen niet afgemaakt en op de counter gepakt. En teveel kaarten, is de korte samenvatting van deze thuisnederlaag.

1-1 Calgan, 2-1 Wijgaerts, 3-5 Verbeeck ruststand, 4-5 Verbeeck, 5-8 Achadoud

De Beloften verloren hun wedstrijd met 6 – 8. Opvallend is het feit dat Mikagil Kislali er weer 4 stuks gescoord heeft. Zijn teller staat momenteel 17 stuks (hij scoorde ook al 3 keer bij het A-Team). De 2 andere doelpunten werden gescoord door Mehmetcan Aras en de debuterende Jordy Mendez-Fernandez.

13 januari 2017:

MFC SI – Pibo Hoeselt 8 – 3 (Beloften 2 – 9)

Na 1 minuut stond het al 1-0. Eerste helft een gelijkopgaande eerste helft. 3 Minuten voor de rust stond het nog steeds 1-1. Maar in plaats van 3-1 stond Si Heusden-Zolder achter met 1-3. Een kantelmoment in deze wedstrijd.
In de tweede helft scoort Pibo  aan 100 % en Si Heusden-Zolder kan geen enkele van de vele kansen benutten. Dan krijg je natuurlijk zo’n eindstand.
Ondanks deze zware en overdreven cijfers hebben onze jongens een verdienstelijke partij gespeeld.

Nog een reden om verder te gaan met de club is het vertrouwen dat wij mogen genieten van onze trouwe sponsors door de jaren heen. Ondertussen hebben zich al enkele mensen aangemeld om de club te ondersteunen.

20 januari 2017:

ZVK Auto5 Genk – MFC SI 4 – 3 (Beloften 5 – 0ff)

Een wedstrijd waar er geen verliezer of winnaar mocht zijn. Twee fel aan elkaar gewaagde ploegen. Laatste minuut bij een 3-3 tussenstand schiet Si Heusden-Zolder op de paal en enkele seconden later scoort Genk de winnende treffer.

0-1 Castellana
1-2 Calgan
3-3 Achadoud

Onze verzorger Rob Daamen die al verschillende jaren prachtig werk levert, blijf ook volgend seizoen bij de club. De club dankt Rob voor zijn professionele begeleiding waarvan onze spelers de grote winnaars zijn. Niet elke club beschikt over zo’n wapen.

27 januari 2017:

MFC SI – ZVC United Beverlo  4 – 7 (Beloften  2 – 5)

In een goed gevulde Olympia-sporthal liep Beverlo 0-3 uit. Beverlo scoorde aan 100% en Heusden-Zolder vergat te scoren. Rusttand 0-3.
Na de rust hetzelfde spelbeeld Heusden vergat de kansen af te maken wat Beverlo wel deed.

Ondanks het verlies een dikke proficiat voor de ganse groep voor deze prestatie.

3 februari 2017: RSC Koersel – MFC SI   4 – 2 (Beloften  4 – 1)

Een gelijkopgaande eerste helft met iets meer kansen voor de thuisploeg eindigde op een 1-1.
Na de rust liep Koersel verrassend uit tot 4-1. Een aanklampende bezoekende ploeg kwam ondanks de vele kansen niet verder dan een 4-2 eindstand.

1-1 Verbeeck, 4 – 2 Wijgaerts

Nog een inkomende transfer Bilican Serkan.

10 februari 2017:

MFC SI – ZVC United Wellen  4 – 5 (Beloften  1 – 7)

We hebben het Wellen aartsmoeilijk gemaakt met een noodploeg. Zonder Wijgaerts, Mendez, Bikkenberghs, Vanpol, Calgan, Stevens, Verbeeck en D’ Ignazzio heeft Wellen de billen moeten dicht knijpen. Bij een 4-5 stand in de laatste seconden liet de 16-jarige Fuchs een grote kans liggen op een verdiend gelijk spel
Een dikke proficiat voor de trainers, verzorger en de spelers. Het team heeft ondanks de nederlaag de ganse Si Heusden-Zolder familie nog eens gelukkig gemaakt.  Bedankt Carlo, Enes, Omar, Martino,Mika en de 3 jonge beloften.

1-1 Achadoud, 2-1 Castellana, 3-4 Kislali, 4-4 Kislali

16 februari 2017:

MFC SI – zvk meeuwen  4 – 6

Gisteren stond de 1/8e finale van de Beker van Limburg op het programma. Daarin moest MFC SI 1e nationaler ZVK Meeuwen partij geven. Een erg verjongd team  kwam nipt te kort, verloor uiteindelijk met 4 – 6 en is dus uitgeschakeld.

1-1 KISLALI, 2-1 FUCHS, 3-5 FUCHS, 4-5 HOEBRECHTS

24 februari 2017:

MFC SI – SP. Borgerhout  4 – 3 (beloften   2 – 5)

Eindelijk nog eens een overwinning met een 10 meter in de laatste seconde. Met 16 jarige Fuchs en 17 jarige Kasili in de basis. Ruststand  2 – 0. De 16 jarige Fuchs Tommy blijft volgend seizoen.
Bougma is volgend weekend geel geschorst.

1-0 Calgan, 2-0 Achadoud, 3-1 Bougma, 4-3 Galgan

4 maart 2017: ZVK Eisden dorp – MFC SI   6 – 3 (beloften  5 – 0 ff)

Omdat we over beiden ploegen een 10 tal gekwetsten hebben, heeft de beloftenploeg forfait moeten geven.

Met nog 4 basisspelers en 1- 16 jarige en twee 17-jarigen hebben we de toekomstige kampioen het niet gemakkelijk gemaakt. Bij een 1-0 zijn onze jongens viermaal alleen voor hun doelman opgedoken doch zonder resultaat.

1-0, 1-1 Kasali (17 jaar), 4-2 Achadoud ruststand, 5-2, 5-3 Fuchs (16 jaar), 6-3

Proficiat aan de ganse groep.

31 maart 2017: Los Leones Lummen – MFC SI  4 – 2 (beloften  5 – 0 ff)

Een technisch sterker Los Leones heeft verdiend gewonnen. Had Si zijn kansen afgemaakt dan was het een andere wedstrijd geworden.

3-0 ruststand, 3-1 Wijgaerts, 4-2 Calgan

17 maart 2017: lindenhof zutendaal – MFC SI  6 – 3 (beloften  3 – 4)

Goede collectieve prestatie van onze beloften met een verdiende 3-4 winst waarvan drie doelpunten door onze nieuwe 16 jarige aanwinst Jordy Peeters.

De eerste ploeg kwam snel op een 0-1 voorsprong maar werd dan tweemaal verrast op hoekschoppen 2-1. In de laatste seconden van de eerste helft lopen na dom balverlies nog op een derde tegengoal, 3-1 ruststand.
Na de rust een heviger Sport-Inn maar de panache van de laatste wedstrijden ontbrak duidelijk vandaag.
Na nogmaals een stilstaande fase en enkele vermijdbare tegendoelpunten wordt er uiteindelijk verloren met 6-3.
Na de uitstekende prestaties van de afgelopen weken is dit een teleurstellend resultaat omdat we vandaag ook nooit aanspraak maakten op puntengewin.

0-1 El Ghamarti 1-1, 2-1, 3-1, R ust, 4-1, 4-2 Calgan, 5-2, 5-3 Kislali, 6-3