MFC SI Zolder

SEIZOEN 2012-2013
WEDSTRIJDVERSLAGEN

31 augustus 2012: MFCSI – ZVK Eisden Dorp  6 – 2

Voor de eerste maal in 3 jaar tijd weet SI nogmaals de 1ste ronde in BvB te overleven. De toeschouwers zagen een mooie en spannende wedstrijd (pas diep in de tweede helft in een beslissende plooi gelegd) met 2 evenwaardige ploegen, ook laat de uitslag dit niet uitschijnen. Een puik keepende Bervoets, die de geschorste Biesmans verving, en een betere afwerking van de kansen van de thuisploeg gaven de uiteindelijk de doorslag. Bij SI ontbraken verder nog Rossi(veldverplichtingen), Luyten en Bellinckx(beide geschorst).

Opstelling
Bervoets Jonas, Kenens Stijn, Punie Tom, Pieters Michiel, Amajoud Nordin, Vanbeuren Kristof, Vaes Diego, Vanpol Niels, Meykens Kristof, Martens Migel
Doelpunten : Martens Migel (2), Meykens Kristof (2), Vanpol Niels (1), Vanbeuren Kristof (1)

14 september 2012:  ZVC Leopoldsburg – MFC SI   5 – 5   (Beloften  3 – 1)

Leuke openingswedstrijd tussen de nrs 2 en 3 van het afgelopen seizoen. De bezoekers liepen aanvankelijk makkelijk uit maar konden een terugkeer van de thuisploeg niet vermijden. Toch kon SI gaan rusten met een 2-3 voorsprong. Na rusten leek de thuisploeg al snel de schaapjes op het droge te krijgen maar een sterk slot van de bezoekers bracht de eindstand op 5-5. Geen onaardig resultaat bij één van de titelkandidaten.
Volgende wedstrijd volgt opnieuw een klepper van formaat. Dan mag SI thuis die andere titelkandidaat ontvangen in de Olympiahal. In het verleden bleek dit meer dan eens een wedstrijd op het scherp van de snee.

De beloften verloren hun wedstrijd met 3 – 1.. Ze speelden overigens geen onaardige partij, maar moesten uiteindelijk toch het onderspit delven wegens een gebrek aan wisselspelers.

Opstellingen 1e ploeg Bervoets Jonas, Rossi Vincenzo, Amajoud Nordin, Vanbeuren Kristof, Vaes Diego, Vanpol Niels, Meykens Kristof, Martens Migel, Roosen Gert-Jan
Doelpunten : Amajoud Nordin (2), Rossi Vincenzo (1), Vanpol Niels (1), Vanbeuren Kristof (1)

Beloften Libin Kevin, Del Freo Alessio, Vanvelk Lei, Vanwinge Jonathen, Wijgaerts Ruben, Roosen Gert-Jan
Doelpunt : Vanwinge Jonathan (1)

21 september 2012:   MFC SI – Celtic Houthalen   6 – 5   (Beloften  5 – 4)

In een spannende en beklijvende pot zaalvoetbal, wist SI zich gisterenavond te verzekeren van de 1ste winst tegen titelkandidaat nr 1, Celtic Houthalen. Thuisspeler Amajoud mocht zich terecht tot matchwinnaar uitroepen na zijn puike prestatie bekroond met 4 doelpunten. SI liep, net als vorige week, snel uit naar 2-0. maar liet de bezoekers diep in de 1ste helft toch nog langszij komen. De tweede helft liep gelijkopgaand. 4’ voor tijd viel uiteindelijk de winnende treffer. Celtic probeerde nog wel, maar het was telkens net niet.
Biesmans, Luyten en Bellinckx hadden elk hun schorsingsdag er op zitten en waren dus opnieuw van de partij. Volgende week staat de derby tegende buren uit Koersel op het programma.

Ook de beloften wisten gisteren hun 1ste overwinning binnen te halen. Toch hadden onze youngstars het niet onder de markt tegen hun leeftijdsgenoten. Pas diep in de tweede helft kon de opgelopen achterstand weg gewerkt en omgezet worden in een 5-4 voorsprong.

Opstellingen 1e ploeg Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Rossi Vincenzo, Amajoud Nordin, Vanbeuren Kristof, Vaes Diego, Vanpol Niels, Meykens Kristof, Bellinx Martijn, Luyten Jelle,
Doelpunten : Amajoud Nordin (4), Vanpol Niels (1), Vanbeuren Kristof (1)

Beloften Bervoets Jonas, Del Freo Alessio, Vanvelk Lei, Vanwinge Jonathen, Punie Tom, Luyten Jelle, Bellinx Martijn, Martens Migel, Pieters Michiel, Roosen Gert-Jan, Mechelmans Brian
Doelpunten : Vanwinge Jonathan (2), Martens Migel (1), Punie Tom (1), Mechelmans Brian (1)

28 september 2012:   RSC Koersel – MFC SI    2 – 3   (Beloften  8 – 1)

De wedstrijd op zich kan kort samengevat worden. Thuisploeg Koersel had het tactisch goed uitgedokterd. Het speelde zeer defensief en loerde dikwijls op de fouten van de bezoekers om er gevaarlijk uit te komen. SI had het hier moeilijk mee. Toch nam het de 3 punten mee naar huis dankzij man van de match, Amajoud, die de 3 treffers voor zijn rekening nam. Het winnende doelpunt viel 20 seconden voor tijd. SI prijkt nu na 3 speeldagen met 7 op 9 op een mooie 2de plaats, op 2 punten van leider Bocholt
Bij de Beloften was er de afwezigheid te noteren van Pieters Michiel (veldvoetbalverplichtingen met zijn team Stal Sport), Claes Tom (enkelkwetsuur) en Delfreo Alessio (schooltrip naar Parijs) en doelman Jonas Bervoets. Toch wonnen ze vlot met 1-8. SI speelde een sterke 1ste helft met knap futsal. De 2de heft was van een iets mindere makelij, wat maakte dat de eindstand bij 1-8 werd afgeklokt.

Opstellingen 1e ploeg Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Rossi Vincenzo, Amajoud Nordin, Vanbeuren Kristof, Vaes Diego, Vanpol Niels, Meykens Kristof, Martens Migel, Luyten Jelle
Doelpunten : Amajoud Nordin (3)

Beloften Kenens Stein, Punie Tom, Vanvelk Lei, Vanwinge Jonathan, Wijgaerts Ruben, Roosen Gert-Jan, Schuyten Roy, Mechelmans Brian, Wijgaerts Frederik, Bellinx Martijn, Martens Migel
Doelpunten : Martens Migel (3), Wijgaerts Frederik (1), Mechelmans Brian (1), Vanvelk Lei (1), Punie Tom (1), Vanwinge Jonathan (1)

Opstellingen 1e ploeg Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Rossi Vincenzo, Amajoud Nordin, Vanbeuren Kristof, Vaes Diego, Vanpol Niels, Meykens Kristof, Bellinx Martijn, Luyten Jelle,

Beloften Bervoets Jonas, Del Freo Alessio, Vanvelk Lei, Vanwinge Jonathen, Punie Tom, Luyten Jelle, Bellinx Martijn, Martens Migel, Pieters Michiel, Roosen Gert-Jan, Mechelmans Brian

5 oktober 2012:   MFC SI – Black Eagles Anderlecht   8 – 3

Een matig SI, dat het moest stellen zonder Martens(spierblessure), Bervoets(ziek) en Pieters(veldvoetbalverplichtingen), had weinig moeite met de leider van 3de nationale. De veer bij bezoekers, die allen technisch zeer begaafd waren, brak 7 minuten voor tijd toen Meykens en Luyten er kort achtereen 6-3 van maakten. De kwalificatie had echter veel eerder op zak kunnen zitten maar de thuisploeg morstte te zeer met de kansen die het aangeboden kreeg.
SI plaats zich dus al bij al gemakkelijk voor de volgende ronde waarin het wederom thuis 1ste nationaler Fenerbahce Beringen treft.
Op 19/10 mag SI het sterke Real Noorderwijk ontvangen. Alweer een wedstrijd om naar uit te kijken.

Opstelling: Biesmans Bart, Punie Tom, Amajoud Nordin, Vanbeuren Kristof, Vaes Diego, Vanpol Niels, Meykens Kristof, Luyten Jelle, Bellinx Martijn, Rossi Vincenzo
Doelpunten : Amajoud Nordin (2), Luyten Jelle (2), Meykens Kristof (1), Vanpol Niels (1), Bellinx Martijn(1), Punie Tom (1)

19 oktober 2012:   MFC SI – Real Noorderwijk   4 – 1  (Beloften  1 – 3)

Eerste verlies van het seizoen voor SI. De thuisploeg liep constant achter de feiten aan en werd telkens op achtervolgen aangewezen. Toch was het zeker in de 1ste helft minstens de evenknie van Noorderwijk, maar de gecreëerde kansen werden niet afgemaakt. De koelbloedige bezoekers deden dit wel. De veer bij de bezoekers brak bij een 4-7 tussen stand. Met nog 8’ op de klok werd er geopteerd om met vliegende keeper te spelen. Dit werd onmiddellijk afgestraft zodat een verdiende, weliswaar overdeven, nederlaag een feit was.
Bij SI ontbraken Vanbeuren(babyborrel), Martens(spierblessure) en Biesmans , die in extremis afhaakte wegens ziek. Nieuwbakken coach Vanhamel aanschouwde zijn nieuwe troepen vanuit de tribune.en zag dat er nog veel werk aan de winkel was. Volgende week wacht met Eisden Dorp thuis opnieuw een zware noot om te kraken.

Ook de beloften konden de punten niet thuis houden en verloren tegen de ongeslagen leider met 1-3. Het doelpunt bij de SI kwam van de voet van Tom Punie.

Opstellingen 1e ploeg Bervoets Jonas, Rossi Vincenzo, Amajoud Nordin, Punie Tom, Vaes Diego, Vanpol Niels, Meykens Kristof, Bellinx Martijn, Luyten Jelle
Doelpunten : Meykens Kristof (2), Rossi Vincenzo (1), Vanpol Niels (1)
Beloften Kenens Stein, Punie Tom, Vanvelk Lei, Vanwinge Jonathan, Wijgaerts Ruben, Pieters Michiel, Schuyten Roy, Mechelmans Brian, Del Freo Alessio
Doelpunt : Punie Tom (1)

26 oktober 2012:  ZVK Eisden Dorp – MFC SI  4 – 5  (Beloften  6 – 3)

Voor de 2de maal dit seizoen stonden SI en Eisden Dorp tegen over elkaar. Begin september trok SI aan het langste eind. Nu waren het de bezoekers die net iets scherper oogden in de 2de helft en uiteindelijk verdiend het laken naar zich toe trokken. Amajoud(2x), Meykens en Vanpol scoorden voor de thuisploeg.
Bij SI ontbrak Martens nog steeds met een spierblessure. Vanbeuren en Biesmans keerden terug in de kern. Volgende week wacht met Meeuwen opnieuw een zware dobber.

De beloften wisten na het verlies van vorige week wel opnieuw aan te knopen met een overwinning. De bezoekers uit Eisden werden verslagen met 6-3.

Opstellingen 1e ploeg Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Rossi Vincenzo, Amajoud Nordin, Punie Tom, Vaes Diego, Vanpol Niels, Meykens Kristof, Bellinx Martijn, Luyten Jelle, Vanbeuren Kristof
Doelpunten: Amajoud Nordin (2), Meykens Kristof (1), Vanpol Niels (1)

Beloften Bervoets Jonas, Punie Tom, Vanvelk Lei, Wijgaerts Frederik, Pieters Michiel, Schuyten Roy, Mechelmans Brian, Del Freo Alessio, Vanbeuren Kristof
Doelpunten: Vanbeuren Kristof (2), Vanvelk Lei (2), Del Freo Alessio (1), Mechelmans Brian (1)

2 november 2012:  MFC SI – ZVK Meeuwen  10 – 2  (Beloften  6 – 2)

Opstellingen
1e ploeg Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Punie Tom, Amajoud Nordin, Vaes Diego, Vanpol Niels, Meykens Kristof, Bellinx Martijn, Luyten Jelle, Vanbeuren Kristof
Doelpunten Vanbueren Kristof (1), Vanpol Niels (1)

Beloften Bervoets Jonas, Roosen Gert-Jan, Vanvelk Lei, Wijgaerts Frederik, Pieters Michiel, Schuyten Roy, Mechelmans Brian, Del Freo Alessio, Vanwinge Jonathan, Wijgaerts Ruben
Doelpunten Wijgaerts Ruben (2)

9 november 2012:  MFC SI – United 76 Schoten  9 – 0  (Beloften  7 – 4)

Het jonge Schoten speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar moest toch ruim zijn meerdere erkennen in een snedige en meer ervaren thuisploeg. SI(met Coach Jonas Bervoets voor het eerst aan het roer) stond, na drie opeen volgende verlieswedstrijden, uiteindelijk nog eens in het winnende kamp, dat opnieuw op diensten van Rossi kon rekenen, die terug kwam uit schorsing.
Een hoofdrol was weggelegd voor Nordin Amajoud, die 5 keer wist te scoren tegen zijn ex-club.

Opstelling
Doelpunten : Amajoud Nordin (5), Luyten Jelle (2), Vanbueren Kristof (1), Vaes Diego (1)

Ook de beloften wisten de puntjes verdiend thuis te houden en versloegen hun tegenstander met 7-4.
De doelpunten bij de thuisploeg kwamen op naam van Roosen(2x), Mechelmans(2x), Wijgaerts Ruben(2x) en Wijgaerts Frederik.

Opstelling
Doelpunten : Roosen Gert-Jan (2), Mechelmans Brian (2), Wijgaerts Ruben (2), Wijgaerts Frederik (1)

23 november 2012:  MFC SI – USM CILE Grace-Hollogne   6 – 3  (Beloften  7 – 3)

Nieuwe overwinning voor coach Jonas Bervoets en de zijnen, al had de thuisploeg het knap lastig met de snelle omschakeling van de bezoekers. Ook scoren leek gisterenavond een heuse opdracht. Zo werd het doelkader in totaal 11 maal getest.
Uiteinelijk kon SI toch verdiend het laken naar zich toe trekken. Vanpol(2x) en Amajoud wisten in de laatste 2 minuten alsnog het pleit in het voordeel van de thuisploeg beslechten en het dreigende puntenverlies vermijden.
Door deze overwinning stijgt SI een plaatsje in de rangschikking en bestrijkt het momenteel de vijfde plaats. Volgende week mag SI de loodzware verplaatsing naar competitieleider Eurosport Bochtolt maken.

Ruststand: 2-2

Eindstand: 6-3

Scoreverloop: 1-1 Vanbeuren, 2-2 Meykens, 3-2 Vanpol, 4-3 en 5-3 Vanpol, 6-3 Amajoud

Ook de beloften konden winnend afsluiten, na een wedstrijd die eigenlijk aan de rust had moeten gespeeld zijn. De kansen werden echter vakkundig de nek om gewrongen. De overwinning op zich kwam evenwel nooit in gevaar.

Doelpunten werden gemaakt om Punie(2x), Gert-Jan roosen, Michiel Pieters, Roy Schuyten, Disancarlo Jordi(testspeler) en Vanvelk Lei.

30 november 2012:  EUROSPORT BOCHOLT – MFC SI   4 – 2  (Beloften  4 – 4)

SI is er vrijdagavond niet ingeslaagd om competitieleider Eurosport Bocholt een eerste thuisnederlaag toe te dienen.

De thuisploeg had het meeste balbezit, maar wist hier maar bitter weinig mee aan te vangen. De bezoekers speelden goed als blok en hadden de voor de rust de betere kansen. Toch wist Bocholt 2-0 uit te lopen. SI gaf niet op en knokte zich voor de rust nog terug in de wedstrijd dankzij Meykens(strafschop) en Luyten.

De 2de helft eenzelfde spelbeeld met het meeste balbezit voor de leiders en een stug verdedigend SI dat contstant op vinkenslag lag om gevat tegen te prikken. Beide doelmannen geven het beste van zich en houden hun netten zuiver.

Door de hoge foutenlast vindt de thuisploeg echter een nieuwe bondgenoot en een zesde fout op 1,30 min van het einde met de daarbij behorende 10m-trap konden niet uitblijven. Makrani wist wel raad met de hem aangeboden kans en knalde Bocholt terug op voorsprong. SI probeert het nog met een extra veldspeler maar veel leverde dit niet op. Op luttele seconden van het einde weet de thuisploeg dan ook een foutje bij de bezoekers af te straffen en de wedstrijd definitief te beslissen.

Eindstand 4-2.

SI had zeker en vast zijn kansen om met de 3 punten aan de haal te gaan, maar werd genekt door een te hoge foutenlast.

Ook de beloften gaven een zekere winst in de slotfase nog uit handen. De bezoekers leidden immers met 2-4 op enkele minuten van het einde, maar moesten in de laatste seconden de gelijkmaker nog toestaan. Doelpunten werden gemaakt door een sterk spelende Punie, Mechelmans, Pieters en Vanvelk.

11 januari 2013 – MFC SI – ZVC LEOPOLDSBURG  5 – 7  (BELOFTEN  8 – 1)

Een koelbloedig en vooral slimmer Leopoldsburg wist gisterenavond met de volle buit aan de haal te gaan. De thuisploeg , waar Kim Claes debuteerde, speelde zeker niet onaardig en kon taltijke kansen niet benutten. Daar waar de wedstrijd eigenlijk aan de rust moest gespeeld zijn, liet SI kort na rusten de wedstrijd uit handen glippen. De 2 helft was amper 1,5 min op gang gefloten en de thuisploeg keek al tegen 4 fouten aan. Hierdoor moest er gedurende een grote periode met de rem opgespeeld worden. Uiteindelijk werd het SI ook fataal. Twee 10-meters (beide feilloos omgezet door ex SI-speler Thoelen) en een rode kaart voor Rossi in het slot van de wedstrijd maakten dus dat deze spannende partij in het voordeel van de bezoekers beslecht werd.

Score:
Amajoud, 2-0 Amajoud, 2-1 Putzeys, 3-1 Vanbeuren, 3-2 Thoelen, 3-3 Vermeiren, 3-4 Festjens, 4-4 en 5-4 Amajoud, 5-5 Putzeys, 5-6 en 5-7 Thoelen

De beloften anderzijds speelden een dijk van een partij en wisten dankzij een sterke teamprestatie de punten tegen nr 4 in de stand thuis te houden. Doelpunten kwamen van de voet van Kim Claes (3x), Lei Vanvelk (2x), Roy Schuyten, Doumkos Thomas (testspeler), en Gert-Jan Roosen

1 februari 2013 – ZVC MANNSCHAFT KORTESSEM – MFCSI   6 – 5  (BELOFTEN  2 – 6)

Winnen zat er vrijdagavond weer niet in. Daarvoor was de rode lantaarn te gretig. Ookal stonden de bezoekers gedurende ruime tijd van de wedstrijd op voorsprong en kon het uitlopen naar 2-5, dan nog zag het er niet naar uit dat de wedstrijd winnend werd afgesloten. Enkel doelman Biesmans acteerde op niveau en hield SI lang recht. Het einde van de wedstrijd was er te veel aan. Kortessem bleef komen langs alle kanten en SI bleef de fouten maar opstapelen. Zo ging het uiteindelijk in de laatste 30 seconden over de bezoekers.
Tot overmaat van ramp moet SI voor de derby van volgende week tegen Koersel, Rossi(3 geel) en Vanbeuren(rood wegens mekkeren) missen wegens schorsingen. Ook Vanpol zal er volgende week nog niet bijlopen wegens een spierscheurtje in de pees van zijn teen.

Scoreverloop: 0-1 Martens, 1-2 Luyten, 1-3 Pieters, 2-4 Amajoud, 2-5 Martens

De beloften van hun zijde toonden wel de juiste spirit en wonnen verdiend hun wedstrijd.
Doelpunten kwamen van de voet van Wijgaerts Ruben (2x), Vanvelk, Mechelmans, Claes en Roosen.

8 februari 2013- MFC SI – RSC KOERSEL  5 – 6  (BELOFTEN  2 – 4)

Een fel verzwakt SI blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Zonder Vanpol, Rossi en Vanbeuren trok het in de derby tegen Koersel opnieuw aan het kortste eind. De thuisploeg speelde zeker niet onaardig tegen de technisch vaardige bezoekers maar stond op cruciale momenten onnodige tegendoelpunten toe.
Bij een 3-6 tussenstand leek de wedstrijd gespeeld maar in de laatste 2 minuten zette SI alsnog een eindspurt in en binnen de minuut kon het milderen tot 5-6. De verdiende gelijkmaker kwam er echter niet ook al hadden ze hier meermaals de kans toe. Ook de ultieme kans, een 10m van Martens op 1,5 sec van het einde kon niet verzilverd worden.

Scoreverloop: 0-1 Rafia, 1-1 Martens, 1-2 Ahmidouche Redwan, 2-2 Claes, 2-3 Rafia, 3-3 Wijgaerts, 3-4 Mignolet, 3-5 en 3-6 Darrag, 4-6 en 5-6 Luyten

De beloften konden deze week al het goede van voorgaande weken niet bevestigen en verloren hun wedstrijd met 2-4. Vanvelk Lei en Frederick Wijgaerts konden hun doelpuntensaldo aandikken.
Ondanks dit verlies blijft de ploeg toch nog op een mooie derde plaats weliswaar op ruime achterstand op de leider.

13 februari 2013 – MFC SI – ZVK EISDEN DORP  4 – 5  (BEKER)

Een fel gehandicapt SI heeft zich meer dan kranig weten te weren tegen een nagenoeg voltallig Eisden Dorp. Rossi en Vaes vielen in laatste instantie uit en ook Vanpol is nog steeds onbeschikbaar. De broertjes Wijgaerts namen hun plaats in en deden het meer dan voortreffelijk.
SI was gedurende het overgrote deel van de 1 helft de betere ploeg en liep gemakkelijk uit tot 3-0. Het genadeschot werd echter niet gegeven waardoor Eisden zijn kans rook en nog voor rusten de bordjes terug gelijk kon hangen.
Na rusten krijgt de thuisploeg het moeilijk en Eisden komt al snel op een 3-4 voorsprong. Toch kan SI nog een vuist maken en langs Amajoud wordt de 4-4 op het bord geknald.
In een spannende slotfase kan Eisden alsnog de 4-5 scoren en bekert alzo een ronde verder in de beker.

Scoreverloop:
1-0 Amajoud, 2-0 Ruben Wijgaerts, 3-0 Frederic Wijgaerts, 4-4 Amajoud

15 februari 2013 – REAL NOORDERWIJK – MFC SI  7 – 5 (BELOFTEN  4 – 1)

Opnieuw een nederlaag voor SI en opnieuw moest het niet onderdoen voor de 3 uit de stand. Efficiëntie is echter het één van de problemen waar op dit moment het schoentje wringt. Ook defensief werd niet altijd even accuraat gehandeld. Winst had er wederom ingezeten, maar het mocht niet zijn. 2013 blijft zo voor SI een zwart jaar met enkel maar verlieswedstrijden.
Amajoud raapte een domme 3 gele kaart en mist zo de volgende competiewedstrijd thuis tegen Pibo Tongeren.

Vanbeuren, 1-2 Amajoud, 2-3 Vanbeuren, 4-4 Luyten, 7-5 Vanbeuren

22 februari 2013 – MFC SI – PIBO TONGEREN  6 – 6  (BELOFTEN  6 – 10)

SI leek aardig op weg om de eerste zege binnen te halen van 2013. De thuisploeg speelde een sterke 1 helft en de bezoekers mochten zich gelukkig prijzen dat het tijdens de koffiepauze slechts 2-1 achter stond.
Ook na rusten leek niets nog een overwinning in de weg te staan, zeker toen goaltjesdief Vanvolcksom rood kreeg nadat hij een doorgebroken speler neer haalde. Helaas kon ook nu de mooie uitgangspositie niet vastgehouden worden. SI bleef zo toch nog achter met een kleine kater, ook al speelde het zeker geen slechte partij.

De beloften verloren voor de derde maal op rij, 6-10. De thuisploeg kwam echter fel verzwakt aan de aftrap doordat enkele basisspelers met kwetsuren en veldverplichtingen zaten. Doelpunten werden gescoord door Roosen, Wijgaerts F., Ivens. Alledrie namen ze 2 doelpunten voor hun rekening.

Scoreverloop: 1-1 Luyten, 2-1 Luyten, 3-2 Vanbeuren, 4-2 Claes, 5-4 Vanbeuren, 6-4 Claes

8 maart 2013 – ZVK EISDEN DORP – MFC SI  2 – 4  (BELOFTEN  6 – 1)

Eindelijk! Een zucht van opluchting gisterenavond in de Schietskuil te Eisden. SI had immers zijn 1 overwinning van het nieuwe jaar beet. De bezoekers, die net als de thuisploeg enkele spelers moesten missen, stonden gedurende het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong, zij het met de allerkleinste marge. Even leek het weer te zullen mislopen nadat slecht ontzetten in de SI-defensie een late gelijkmaker tot stand bracht. In tegenstelling tot de voorgaande weken, had SI toch nog een reactie in huis. Man van de match Vanbeuren, kon vrijwel onmiddellijk antwoorden en SI de zege schenken. Amajoud nam tientallen seconden voor tijd alle onzekerheid weg.

Ook de beloften moesten het doen zonder een karrevracht aan afwezigen. In tegenstelling tot de A-ploeg, konden zij dit gemis niet opvangen en werd de wedstrijd verloren met 6-1. Het doelpunt werd gescoord door Gert-Jan Roosen.

15 maart 2013 – MFC SI – ZVK MEEUWEN  2 – 8 (BELOFTEN  2 – 7)

Na de 1 overwinning van 2013 vorige week ging SI vol vertrouwen op zoek om hier een verlengstuk aan te breien. Helaas heeft winst er gisterenavond op geen enkel moment ingezeten. Daarvoor was de tegenstander van gisterenavond op meerdere vlakken te sterk. SI streed wel met een groot hart maar tegen deze uitgekookte tegenstander bleek dat “iets” te weing. Volgende week wacht met Schoten een nieuwe kans.

Ook de beloften kregen geen voet aan de grond tegen een meer geslepenere tegenstander. Na 50’ tikte de klok af op een 2-7 eindstand. Doelpunten kamen van de voet van Mechelmans Brian en Wijgaerts Frederik

22 maart 2013 – UNITED 76 SCHOTEN – MFC SI  5 – 10  (BELOFTEN  0 – 4)

SI heeft gisteravond de verre verplaatsing naar Schoten tot een goed einde weten te brengen. De hekkesluiter uit 2 Nat. B had schoon schip gehouden binnen zijn kern en trad aan met een piepjonge ploeg. Het weerde zich kranig maar SI bleek aan het einde van de wedstrijd toch ruim te sterk te zijn.
Enige smet op deze zege zijn de onnodige kaarten die aan het einde van de wedstrijd vielen. Zo mist SI volgende week voor de trip naar Tongeren Amajoud (rood) en Luyten (3 geel) en zal het dus andermaal gehandicapt aan de aftrap verschijnen.

Scoreverloop: 0-1 Vanbeuren, 0-2 en 0-3 Amajoud, 1-4 Roosen, 2-5 Amajoud, 3-6 Vanbeuren, 4-7 Amajoud, 5-8 Vanbeuren, 5-9 Amajoud, 5-10 Claes

Ook de beloften konden nog eens aan het langste zeel trekken. Met een droge 0-4 na het laatste fluitsignaal werd Schoten simpel opzijgezet. Doelpunten kwamen van de voet van Vanvelk, Wijgaerts, Mechelmans en Vandenhoogen.

5 april 2013 – USM CILE GRACE HOLLOGNE – MFC SI  3 – 9  (BELOFTEN  4 – 5)

SI kon, na het verlies van vorige week, opnieuw aanknopen met een overwinning. De bezoekers speelden economisch gezien het gebrek aan manschappen(Wijgaerts en Vaes moesten immers forfait geven) en strafte simpel de thuisploeg af. SI tankt zo vertrouwen voor de galawedstrijd van volgende week thuis tegen Bocholt. De bezoekers hebben immers genoeg aan een puntje om titel in 2 Nat. B binnen te halen. Benieuwd of SI hier een stokje voor kan steken.

De terugreis richting Heusden verliep met allemaal lachende gezichten, want ook de beloften gingen met de 3 punten aan de haal, zij het met iets meer moeite dan de A-ploeg. In een spannende slotfase wisten de youngstars van trainer Guy Hermans een 4-5 over de streep te trekken. Doelpunten kwamen van de voet van Mechelmans (2x), Vanvelk en testspeler Schuyten Leroy.