MFC SI Zolder

VERSLAGEN 2011-2012

25 AUGUSTUS 2011:  ONBETONG TONGEREN – MFC SI  6 – 4

SIZ moest het gisterenavond doen zonder een resem gekwetsten. Vanpol, Djemmali, Luyten, Zeroual en Meykens waren allen afwezig omwille van blessures. Desondanks speelden SI voor de pauze aardig wat kansen bijeen en was 0-1 voorsprong via Thoelen verdiend te noemen. Vlak na de pauze kan diezelfde Thoelen de voorsprong verdubbelen. Tongeren leek nu wakker geschoten en in een mum van tijd hingen de bordjes weer gelijk via Tilkin en Vanhees. Wat later maakt maakt opnieuw Vanhees er 3-2 van. De wedstrijd is nu volledig in evenwicht en kansen volgen over en weer. Toch brachten Martens en Rossi SI terug op voorsprong. In de 34′ volgt dan het kantelpunt van de wedstrijd. Rossi blokt een Tongerse speler af en krijgt hiervoor zijn 1ste gele kaart. Blijkbaar moet hij daarna nog iets gezegd hebben, want al even snel volgde zijn 2de gele met als gevolg de uitsluiting. Daarbovenop krijgt Tongeren een 10m die simpel omgezet werd door Putzeys (4-4). Het genadeschot volgt een minuut later wanneer Vincent zich aan de zijlaan simpel kan ontdoen van 2 spelers en de bal langs Biesmans schuiven (5-4). SI probeert het alsnog en krijgt daarbij ook nog hulp van een Tongerse speler (Marcos-Fernandez) die, na een slaande beweging, vroegtijdig de douches kon gaan opzoeken. Ondanks een aantal schuchtere pogingen kon SI keeper Heyninck niet meer bedreigen en in de allerlaatste minuut neemt Tilkin dan ook alle twijfels weg en schiet Tongeren naar een 6-4 overwinning.

Opstelling
Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Bellinkx Martijn, Elsen Wim, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Nicolosi Joyce, Walczak Yves, Martens Migel
Doelpunten : Martens Migel (1), Thoelen Lennert (2), Rossi Vecenzo (1) Geel : Rossi Vicenzo (2x), Walczak Yves
Rood : Rossi Vicenzo (2x Geel)

23 september 2011: MFC SI Heusden-Zolder – Real Noorderwijk 9 – 9  (Beloften) 2 – 2

Thriller van formaat waarin SI er niet in slaagde om bij een 7-4 stand de wedstrijd lam te leggen. In de laatste minuut werd nog 4 keer gescoord. Eerst leken de bezoekers het laken naar zich toe te trekken maar met twee 10 meters zette Martens(totaal 4 doelpunten waarvan drie 10m, geen enkele gemist) SI met nog 20’’ op de klok SI op voorsprong. Toch kwam Noorderwijk op 12’’ van het einde nog terug langs Ait Salah die zijn 4de van de avond de eindstand op 9-9 zette.
Billijk gelijk spel dus waar alleen de talrijke toeschouwers de echte winnaars waren. Bij SI ontbraken Walczak, die forfait moest geven wegens werkomstandigheden en Zeroual.
Ook de beloften behaalden een gelijkspel (2 – 2) dank zij 2 doelpunten van Vanwinge Jonathan.

Opstelling
1e ploeg
Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Djemalli Philippe, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Nicolosi Joyce, Luyten Jelle, Martens Migel, Meykens Kristof
Doelpunten : Martens Migel (4), Meykens Kristof (2), Thoelen Lennert (1), Luyten Jelle (1), Vanpol Niels (1)
Geel : Geen
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Djemalli Philippe, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Nicolosi Joyce, Roosen Gert-Jan, Wijgaerts Frederik, Vanwinge Jonathan
Doelpunten : Vanwinge Jonathan (2)
Geel : Geen

Rood : Geen 

14 oktober 2011:  Eurosport Bocholt – MFC SI  2 – 7  (Beloften 1 – 7)

Voor de 1ste verplaatsing van het seizoen kreeg SI al meteen de vice-kampioen van vorig jaar voorgeschoteld. De wedstrijd werd verdiend met 2-7 cijfers gewonnen, al dient gezegd te worden dat dit niet echt de weergave van de wedstrijd was. Vooral in de 1ste helft was Bocholt minstens de evenknie, maar stuitte meer dan eens op een sterke Biesmans. Aan de overzijde werden de kansen wel verzilverd. Vanpol, Djemmali en Luyten zetten een 0-3 ruststand op het bord.
Na de koffie was een sterk spelende Thoelen er als de pinken bij om een razendsnelle tegenaanval van dichtbij binnen te duwen (0-4). Het signaal voor Bocholt om al vroeg in de 2 helft met vliegende keeper te gaan spelen. SI had het aanvankelijk moeilijk en liep tegen de onvermijdelijke 1-4 aan. Maar al snel werd orde op zaken gesteld en kon SI binnen de 3 minuten de wedstrijd in een beslissende plooi leggen. Thoelen(2x) en Walczak brachten de bezoekers op een veilige 1-7. Leone kon wel nog langs een vrije trap milderen tot 2-7, maar het beste was er van af bij de thuisploeg en bezoekers konden rustig, zonder evenwel goed te spelen, de wedstrijd uitspelen.

Ook de beloften wonnen met ruil verschil. De wedstrijd eindigde na 50′ zaalvoetbal op een mooie 1-7.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Djemalli Philippe, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Walczak Yves, Luyten Jelle, Martens Migel, Meykens Kristof
Doelpunten : Thoelen Lennert (3), Djemmali Philippe (1), Walczak Yves(1), Luyten Jelle (1), Vanpol Niels (1)
Geel : Geen
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Houdmeyers Geoffry, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Nicolosi Joyce, walczak Yves, Wijgaerts Frederik, Vanwinge Jonathan, Bellinx Martijn
Doelpunten : Nicolosi Joyce (3), Vanwinge Jonathan (1), Bellinx Martijn (1), Walczak Yves (1), Houdmeyers Geoffry (1)
Geel : Houdmeyers Laurens
Rood : Geen

28 oktober 2011:  MFC SI – Turqoise Antwerpen  12 – 3 (Beloften  12 – 7)

Ruim verdiende overwinning voor SI. Het zette van bij het beginsignaal meteen hoog druk op Antwerpen. Iets waar ze het bijzonder moeilijk mee hadden. Al snel bracht Thoelen de stand op 1-0. Op een diefje kwamen de bezoekers langs zij. Het duurde dan toch nog tot de 11′ vooraleer SI opnieuw op voorsprong kwam Martens. De trein was dan definitief vertrokken en de laatste 5 minuten scoorde de thuisploeg nog 4x langs Walczak, Thoelen en 2x Vanpol. De bezoekers raakten stilaan gefrustreerd en vlak voor de rust bereikt bezoeker Ozturk zijn hoogtepunt. In een onbezonnen actie schoffelde hij Vanpol langs achter tegen de vloer. Het gevolg was volledig terecht, donkerrood.
De 2de helft was nog maar 2′ op gang gefloten of Vanpol bracht met zijn 3de van de avond SI op 7-1. En het blijft een spelletje van kat en muis. Zo kunnen Martens (2x), de wederoptredende Zeroual, Walczak en Djemmali de thuisploeg op een 12-3 eindstand brengen, want tussendoor kan ook Antwerpen nog 2 keer scoren.
Enig minpuntje in de wedstrijd was het opstootje tussen Rossi en een gefrustreerde Antwerpenaar. Beide heren werden hiervoor met een rode kaart bedacht.

Ook de beloften wonnen verdiend hun wedstrijd. Einduitslag was 12-7. Glen Vanspauwen was de man van de match met 5 doelpunten. het kanon. Voor het 12de doelpunt tekende Antwerpen zelf aan.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Djemalli Philippe, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Bellinx Martijn, Martens Migel, Walczak Yves, Zeroual Redwan
Doelpunten :Martens Migel (3), Vanpol Niels (3), Walczak Yves (2), Thoelen Lennert (2), Djemmali Philippe (1), Zeroual Redwan (1)
Geel : Geen
Rood : Rossi

Beloften
Bervoets Jonas, Djemalli Philippe, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Nicolosi Joyce, Houdmeyers Geoffry, Elsen Wim, Vanwinge Jonathan, Zeroual Redwan
Doelpunten : Vanspauwen Glenn (5) Vanwinge Jonathan (3), Houdmeyers Geoffry (2), Zeroual Redwan (1), Eigen Doelpunt (1)
Geel : Geen
Rood : Geen

4 november 2011:  ZVC Leopoldsburg ) MFC SI  5 – 3 (Beloften  5 – 5)

Voor deze topper kon SI rekenen op nagenoeg zijn volledige kern. Enkel Walczak moest in extremis afhaken (werk). De thuisploeg daarentegen moest het doen zonder 3 basisspelers en was dus ernstig gehandicapt. Het juiste moment om tegen de promovendus te spelen, dachten we!
In het spelbeeld zelf was dit ook te zien. Leopoldsburg liet SI het spel maken. Enkel in de aanvangsfase leek de thuisploeg een hapklare brok te worden en was er meer dan eens een uitstekende Conard nodig om SI het scoren te beletten. Gaande weg de 1ste helft kregen de bezoekers het moeilijker om de lokale defensie te ontwrichten. Ook Biesmans werd enkele malen op de proef gesteld, doch te weinig om in moeilijkheden te komen. De 0-0 ruststand was dan ook logisch te noemen.
SI kwam met goede moed uit de kleedkamer en zette Leopoldsburg meteen onder druk. Het duurde echter niet lang of de thuisploeg sloeg 2 maal dodelijk efficiënt toe. Eerst trapte Cosemans het leer staalhard voorbij een kansloze Biesmans. Nog geen 30 tellen later kon Putzeys de bal ontfutselen van Rossi en de bal onder de doelman door schuiven. SI was duidelijk aangeslagen. Leopoldsburg speelde in een zetel en liet SI, net als in de 1ste helft, het spel maken. De bezoekers bakte er echter maar bitter weinig van en moesten lijdzaam toezien hoe Pauwels er na 27’ zelfs 3-0 van maakte. Het sein voor SI om met vliegende keeper te gaan spelen. Dit wierp onmiddellijk zijn vruchten af, want Vanpol kon binnen de 2 minuten en met nog 8 ‘ op de klok, de stand terug brengen tot 3-2. De thuisploeg leek te kraken maar begaf net niet toen Vanpol van dichtbij niet in doel kon besluiten. In de daarop volgende tegenaanval kan Cosemans dit wel en zette Leopoldsburg terug op een bonus van 2 doelpunten. SI probeerde nog wel maar wanneer Goessens de bal van ver in doel kan lobben is de wedstrijd volledig beslist. De 5-3 van Martens luttele seconden voor tijd was dan ook enkel en alleen maar om de statistieken aan te vullen.

De beloften, van hun zijde, leken halverwege(2-4) op een zege af te stomen, maar moesten zich uiteindelijk toch nog tevreden stellen met een 5-5 gelijk spel na een desastreuze 2de helft. Doelpunten kwamen van Vanwinge(2x), Vanspauwen(2x) en Zeroual, die aantrad wegens te weinig matchritme. Verder waren ook Del Freo en Ruben Wijgaerts, beide U17, van de partij. Djemmali en Nicolosi ontbraken.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanspauwen Glenn, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Bellinx Martijn, Luyten Jelle, Martens Migel, Zeroual Redwan, Bervoets Jonas
Doelpunten : Vanpol Niels (2), Marens Migel (1)
Geel : Luyten, Martens, Rossi
Rood : Geen

Beloften Bervoets Jonas, Houdmeyers Geoffry, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Del Freo Alessio, Wijgaerts Ruben, Wijgaerts Frederik, Vanwinge Jonathan, Zeroual Redwan, Elsen Wim
Doelpunten : Vanspauwen Glenn (2), Vanwinge Jonathan (2), Zeroual Redwan (1)
Geel : Geen
Rood : Geen

11 november 2011:  MFC SI – ZVK Eisden Dorp  5 – 5  (Beloften  1 – 1)

Met nog 3 minuten op de klok leek SI met een 5-2 voorsprong op weg naar een zege. Maar de rode kaart van Yves Walczak gooide roet in het eten SI stuikte als een pudding in elkaar. Het moest nog alle zeilen bij zetten om dat ene puntje over streep te trekken. Reeds in de 1ste helft had de thuisploeg voldoende mogelijkheden om beter te doen dan de krappe 2-1 ruststand. Doelpunten kwamen van Walczak en van Vanpol, nadat eerst Op de Locht al vroeg de score geopend had.
Ook de 2de helft was SI heer en meester en had zijn score verder moeten uitbreiden dan de “veilige” 5-2 die Thoelen(3x) op het scorebord kon zetten.

De beloften hadden het niet onder de markt tegen de kampioen van vorig jaar, maar waren toch minstens de evenknie. Maar ook zij kenden pech in de afwerking en moesten zich tevreden stellen met een 1-1 gelijk spel. Het doelpunt kwam van testspeler Desautez Maxim, die mooi raak knalde van op 10 meter.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Bellinx Martijn, Martens Migel, Walczak Yves, Del Freo Alessio
Doelpunten : Thoelen Lennert (3), Vanpol Niels (1), Walczak Yves (1)
Geel : Rossi, Vanpol
Rood : Walczak

Beloften
Bervoets Jonas, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Del Freo Alessio, Wijgaerts Frederik, Wijgaerts Ruben, Vanwinge Jonathan, Desautez Maxim
Doelpunt : Desautez Maxim
Geel : Bervoets Jonas
Rood : Geen

18 november 2011:  ZVK Meeuwen – MFC SI  2 – 3  (Beloften  2 – 2)

Na de mindere resultaten van de voorgaande weken, kregen we met Meeuwen opnieuw een zeer lastige klant voorgeschoteld. De thuisploeg had tot nog toe geen punt verloren en stond dan ook met het maximum te pronken bovenaan het klassement. In een gesloten 1ste helft, waarin niet zo heel veel te beleven valt, is het beste van het spelen voor de thuisploeg. SI speelt vaak te overhaast en is slordig in de passing. Meeuwen krijgt dan ook de beste kansen, maar het duurt tot de 16’ vooraleer Hontis met een gekraakt schot de score opent. De bezoekers zetten hier niet zoveel tegenover. Enkel een pegel van Martens op de kruising is het vermelden waard. 1-0 ruststand.
In de 2 helft krijgen we een heel ander SI. Het komt gedreven uit de kleedkamer en dringt Meeuwen op het eigen doel. Lang duurt het dan ook niet vooraleer een sterk spelend Walczak de stand terug in evenwicht brengt. De bezoekers blijven gevaarlijk en hoog druk zetten, iets waarmee de thuisploeg het moeilijk heeft. Met als gevolg dat Bosmans aan de noodrem moet gaan hangen nadat Bellinckx hem de bal ontfutselde en alleen op doel kon afstormen. Uit de man meer situatie kan SI echter wel geen voordeel halen. De 1-2 komt er toch. Na een prachtige combinatie door het centrum van de verdediging kan Vanpol zijn doelpuntje meepikken. Meeuwen geeft zich echter niet gewonnen en kan toch nog gelijk maken via een subtiel hieltje van Arslan. Toch is het SI dat met de drie punten kan gaan lopen. Walczak met de actie naar het centrum. Vanpol met het blok, waardoor Yves een vrije schietkans krijgt. Doelman Witters krijgt de bal niet onder controle en ziet het leer onder hem door in doel verdwijnen.
De laatste minuten zijn ontzetten spannend, maar SI weet stand te houden mede door enkele puike reddingen van Biesmans. Ook de beloften, met 3 spelers van U17 in hun rangen, speelde een mooie partij en behaalde verdiend een gelijk spel (2-2).

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanspauwen Glenn, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Bellinx Martijn, Luyten Jelle, Martens Migel, Walczak Yves, Bervoets Jonas
Doelpunten : Vanpol Niels (1), Walczak Yvesl (2)
Geel : Luyten, Walczak, Vanpol
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Houdmeyers Geoffry, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Del Freo Alessio, Schuyten Roy, Vanwinge Jonathan, Vanvelk Lei
Doelpunten : Vanwinge Jonathan (1), Houdmeyers Geoffry (1)
Geel : Bervoets, Vanvelk
Rood : Geen

25 november 2011:  MFC SI – RSC Koersel  9 – 6  (Beloften 3 – 3)

In een meer dan behoorlijk gevulde sporthal wist SI zich vrijdagavond al bij al makkelijk te ontdoen van buur Koersel. SI startte sterk met veel balbezit maar zonder doelgevaar. De eerste echte kans is zelfs voor de bezoekers, maar de paal brengt redding. Niet veel later kan Walczak diagonaal Thoelen bedienen aan de 2de paal en de 1-0 is een feit. SI blijft de betere ploeg maar maakt onnodige fouten waardoor het reeds na 7′ op 5 fouten staat. Toch kan de thuisploeg zijn score verdubbelen langs Martens die de bezoekende doelman van op afstand te grazen neemt. Ook Koersel komt in foutenlast en een 1ste 10m blijft dan ook niet uit. Martens aan het kanon maar de doelman pareert zijn poging. Ook nr 2 en 3 worden niet omgzet. Aan de overzijde kan Vanheeswijck dit wel 2 keer kort na mekaar waardoor de bordjes, enigzins verrassend, gelijk hangen. Lang kan Koersel niet genieten van de gelijke stand want alvorens de rust bereikt wordt, kan de thuisploeg na 3 keer scoren. Walczak(2x) en de debuterende Claes zorgen voor een comfortabele 5-2 ruststand.
Vlak na de rust kan Thoelen de score verder uitdiepen en wanneer Rossi en Vanpol dit ook doen, lijkt de wedstrijd gespeeld(8-2). SI denkt de schaapjes op het droge te hebben maar laat de bezoekers toch op korte tijd 3x tegen scoren. De bezoekers krijgen terug moed, maar Luyten kan gelukkig de 9-5 tegen de netten duwen. Toch blijven de bezoekers alles geven en kunnen nog 1x scoren. Verder komt het echter niet en zo eindigt deze matige partij op een 9-6 winst voor de thuisploeg.

De beloften konden wederom hun wedstrijd niet winnend afsluiten (3-3). Koersel speelde het spel slim en liet SI het spel maken. De thuisploeg was onmondig en werd voor de rust 3 keer koud gepakt. Coach Meykens joeg zijn ploeg in de 2de helft voorruit. Met resultaat, want de achterstand werd verdiend omgebogen. De winnende treffer bleef echter achterwege. Door dit 5de gelijkspel worden de beloften stilaan de kampioen van de gelijke spelen. Verloren werd er evenwel nog niet.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Bellinx Martijn, Martens Migel, Walczak Yves, Luyten Jelle, Claes Jeroen
Doelpunten : Thoelen Lennert (2), Walczak Yves (2), Luyten Jelle (1), Martens Migel (1), Rossi Vicenzo (1), Vanpol Niels (1), Claes Jeroen (1)
Geel : Bellinx
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Claes Jeroen, Wijgaerts Frederik, Roosen Gert-Jan, Vanwinge Jonathan, Desautez Maxim, Houdmeyers Geoffry
Doelpunten : Vanspauwen Glenn (1), Roosen Gert-Jan (1), Vanwinge Jonathan (1)
Geel : Vanwinge Jonathan, Wijgaerts Frederik
Rood : Geen

2 december 2011:  United 76 Schoten – MFC SI  4 – 9  (Beloften 0 – 5)

Voor deze op papier haalbare verplaatsing kon SI niet rekenen op de diensten Rossi. Deze zat immers een dagje schorsing uit na zijn rode kaart opgelopen in de wedstrijd tegen Antwerpen. SI kwam als beste uit de startblokken en had zijn lesje wel geleerd na de laatste ontmoeting tussen beide ploegen. Het zette meteen druk op de ketel en de thuisploeg wist even niet van welk hout pijlen maken. Een vroege voorsprong kon dan ook niet uitblijven. Thoelen kan van dichtbij de bal in doel leggen. Deze stand blijft lange tijd op het bord staan, alhoewel er langs beide zijden mogelijkheden waren om hier verandering te brengen. Vlak voor rusten kan een sterk spelende Claes dan toch de scoren verdubbelen en wanneer Bellinkx luttele seconden later er 0-3 van maakt, lijkt de wedstrijd definitief gespeeld. Dom balverlies in de Zolderse rangen luidt echter de 1-3 in wat ook meteen de ruststand is.
Ook in de 2de helft weten de bezoekers al vrij snel te scoren langs Vanpol en wanneer Claes en Martens er zelfs 1-6 van kunnen maken zitten de bezoekers ruim op rozen. Eventjes kan Schoten terug komen tot 3-6, maar bij een volgende tussensprint van SI is de wedstrijd gespeeld. Thoelen, Vanpol en Martens maken er 3-9 van. Het laatste doelpunt is voor de thuisploeg, dat de eindstand op 4-9 brengt.

Ook de beloften konden nog eens winnend afsluiten na een reeks van gelijke spelen. De wedstrijd werd, wegens laattijdig aankomst van busvervoer, ingekort tot 2 x 20′. Dat belette onze jongens niet om een 0-5 eindstand op het bord te zetten. Doelpunten kwamen van Frederik Wijgaerts(3x), Vanwinge en Vanvelk.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Bellinx Martijn, Luyten Jelle, Claes Jeroen, Martens Migel, Walczak Yves, Bervoets Jonas
Doelpunten : Vanpol Niels (2), Claes Jeroen (2), Thoelen Lennert (2), Martens Migel (2), Bellinx Martijn
Geel : Walczak
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Wijgaerts Frederik, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Wijgaerts Ruben, Vanwinge Jonathan, Vanvelk Lei
Doelpunten : Wijgaerts Frederik (3), Vanwinge Jonathan (1), Vanvelk Lei(1)
Geel : Bervoets
Rood : Geen

9 december 2011:  MFC SI – Liurno Ougree  Stopgezet  (Beloften  4 – 0)

SI heeft gisterenavond in de topper tegen Ougrée een niet al te beste beurt gemaakt. Halfweg de 1ste helft stond er reeds een droge 0-6 op het bord, voornamelijk tot stand gekomen door verkeerde keuzes te maken, zowel technisch als tactisch. SI werd steeds koud gepakt in de rug door hoge pressing te zetten. In de 2de helft vocht de thuisploeg zich terug in de wedstrijd en kon het terugkomen tot 5-7. Verder geraakte het evenwel niet. Twee minuten voor tijd betraden supporters van Ougrée het veld en begonnen het bont te maken.
Hierop besliste de scheidsrechter om de match stil te leggen en naar de kleedkamers te verhuizen. De spelers van SI voelde zich evenwel niet meer veilig en besliste hierop om de wedstrijd niet meer te hervatten, waardoor de scheidsrechter verplicht werd om af te fluiten. Wordt vervolgd voor de groene tafel.

De beloften Wonnen de topper tegen Ougrée met 4 – 0. De doelpunten werden gescoord door Vanwinge Jonathan (2) en Wijgaerts Frederik (2).

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Bellinx Martijn, Martens Migel, Houdmeyers Laurens, Luyten Jelle, Claes Jeroen
Doelpunten : Thoelen Lennert (1), Luyten Jelle (1), Martens Migel (2), Vanpol Niels (1)
Geel : Claes, Luyten, Thoelen
Rood : Geen

Beloften
Pauwels Olivier, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Vanvelk Lei, Wijgaerts Frederik, Roosen Gert-Jan, Vanwinge Jonathan, Wijgaerts Ruben, Houdmeyers Geoffry
Doelpunten : Vanwinge Jonathan (2), Wijgaerts Frederik (2)
Geel : Houdmeyers Geoffry, Roosen Gert-Jan
Rood : Geen

6 januari 2012:  Pibo Tongeren – MFC SI  4 – 5  (Beloften  6 – 1)

Voor de 1ste wedstrijd van het het nieuwe jaar kon SI geen beroep doen op Jelle Luyten(geschorst) en Jeroen Claes(vakantie). Komt daarbij nog eens de langdurige blessure van Kristof Meykens, dan mag je gerust spreken van een gehavend SI. Des al niet te min komen de bezoekers al snel op voorsprong wanneer Jacobs een inzenden van op links in eigen doel devieert. SI is, zeker in de beginfase, de ploeg met het meeste balbezit en de meeste kansen, maar een sterk spelende Heilmann weet de thuisploeg te behoeden voor een grotere achterstand. Brepoels kon, goed halfweg, de bordjes terug gelijkstellen. Al snel kwamen de bezoekers met een antwoord wanneer, opnieuw van op links, de bal hard wordt voorgetrokken. Ditmaal is het echter Derwae die zijn eigen doelman weet te verschalken en zo zijn ploeg op een nieuwe achterstand zet (1-2). De foutenlast begint echter door te wegen bij SI en wanneer Thoelen een (vermeende) fout maakt op zijn tegenstander, mag Brepoels zich achter de bal zetten en de stand van op 10m terug gelijk hangen(2-2). Meteen ook de ruststand.
In de 2de helft krijgen we een heel andere thuisploeg te zien. SI moet wijken en kan niet beletten dat Brepoels en Derwae er al vrij snel 4-2 van maken. Een uitstekende Biesmans en paal en lat behoedden echter dat Pibo verder kan uitlopen en daar waar de thuisploeg in de 1ste helft op een diefje scoorde, konden nu de bezoekers dit ook langs de debuterende Ubachs, die het overigens verre van slecht deed(4-3). De hoofdrol in die tweede helft is echter weggelegd voor het scheidsrechterlijk duo, die langs beide kanten enkele zeer discutabele beslissingen neemt. Pibo is hier het 1ste slachtoffer van en komt snel in foutenlast en 10meters tot gevolg. Een 1ste wordt nog knap geweerd door Heilmann, maar tegen de 10m van Ubachs had hij geen verhaal. 4-4 met nog een goed 4 minuten op de klok. Ook SI komt op zijn 5de fout te staan en al snel mag Brepoels zich achter de bal zetten. Deze mist echter zijn doel, waardoor de stand in evenwicht wordt gehouden. De laatste minuten zijn bloedstollend. Het tempo van de wedstrijd schiet omhoog en kansen volgen zich op langs beide kanten. De 4-4 lijkt op het bord te blijven staan. In de de laatste seconden kan Tongeren in een 3 tegen 1-situatie niet uit te spelen. Uit de daaropvolgende counter kan Martens een ultieme poging doen. Zijn schot wijkt af op een Tongers been, waardoor de bal langs een verbouwereerde Heilmann in doel verdwijnt. Tongeren en zak en as, SI in de zevende hemel. Hoe geluk en verdriet soms akelig dicht bij elkaar kunnen liggen.

De beloften speelden hun slechtste wedstrijd van het seizoen en verloren kansloos van hun sterke tegenstander. Het enige doelpunt kwam op naam van Glenn Vanspauwen. Einduitslag 6-1.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Bellinx Martijn, Ubachs Andreas, Rossi Vicenzo, Martens Migel, Vanspauwen Glenn, Bervoets Jonas
Doelpunten : Ubachs Andreas (2), Rossi Vicenzo, Martens Migel, Bellinx Martijn
Geel : Rossi, Thoelen, Martens
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Wijgaerts Frederik, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Wijgaerts Ruben, Vanwinge Jonathan, Vanvelk Lei, Ubachs Andreas
Doelpunten : Vanspauwen Glenn (1)
Geel : Geen
Rood : Geen

13 januari 2012:  Turqoise Atrwerpen – MFC SI  5 – 2  (Beloften  3 – 6

Jammerlijk verlies voor SI, dat het overgrote deel van de (zeer sportieve) wedstrijd wel het meeste balbezit had, maar hier te weinig mee deed. De thuisploeg verdedigde zich met hand en tand, kreeg ook de beste kansen, waardoor ze meer dan verdiend wonnen. SI begon goed aan de wedstrijd met veel beweging rond de bal en een verdiende voorsprong, 0-1 langs Thoelen. Een razendsnelle tegenstoot wordt 5′ later genadeloos afgestraft. Toch kan SI terug op voorsprong komen langs een 10m van Ubachs(1-2). Nog voor de rust kwam Antwerpen terug langszij(2-2) nadat Ubachs luttele seconden voordien de bezoekers op een 1-3 had kunnen brengen.
Na de rust ging het van kwaad naar erger. SI kreeg amper een voldragen aanval in elkaar geknutseld en al snel klom de thuisploeg op voorsprong, die het niet meer uit handen gaf. In de slotfase probeerde SI het nog met een extra veldspeler maar liep al snel op de definitieve doodsteek(2-4). De 2-5 in de allerlaatste minuut maakte het verlies alleen nog wat pijnlijker.

De beloften knoopten opnieuw aan met winst na het zware verlies van vorige week. Het begin verliep stroef en tweemaal moest er een achterstand opgehaald worden. Toch werd het al bij al nog een gemakkelijke overwinning, die wat meer glans kreeg in de 2de helft. Doelpunten kwamen van Houdmeyers Laurens, Vanspauwen, Vanvelk, Roosen(2x), testspeler Geoffrey Ceunen.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Bellinx Martijn, Ubachs Andreas, Houdmeyers Laurens, Martens Migel, Luyten Jelle, Claes Jeroen, Bervoets Jonas
Doelpunten : Ubachs Andreas, Thoelen Lennert
Geel : Geen
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Wijgaerts Frederik, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Houdmeyers Geoffry, Vanwinge Jonathan, Vanvelk Lei, Schuyten Roy, Roosen Gert-Jan, Ceunen Geoffry
Doelpunten : Roosen Gert-Jan (2)Vanspauwen Glenn (1), Vanvelk Lei (1), Houdmayers Laurens (1), Ceunen Geoffry (1)
Geel : Wijgaerts Frederik
Rood : Geen

20 januari 2012:  MFC SI – ZVC Leopoldsburg    5 – 5  (Beloften  3 – 4)

Voor deze leuke affiche tegen buur en leider Leopoldsburg kon SI terug beroep doen op de diensten van Rossi. Claes moest in extremis toch afhaken met een spierblessure. De start van de thuisploeg is alleszins veel belovend. SI is de betere ploeg en krijgt ook kansen om te scoren. Een uitstekende Leopoldsburgse doelman weet voorlopige raad met de aanvalsgolven van de thuisploeg. Toch moet hij zich gewonnen geven op een loeier van Martens. Ook na de voorsprong blijft de thuisploeg de betere en krijgt meermaals de kans om de score te verdubbelen, maar slaagt hier niet in. Aan het einde van de eerste helft komen de bezoekers opzetten. Biesmans kan zich enkele malen onderscheiden maar toch kan Leopoldsburg langs zij komen en met een gevleide gelijke stand op het scorebord de rust in gaan.
De tweede helft brengt een heel ander Leopoldsburg op de vloer. SI moet wijken en al snel komen de bezoekers via een owngoal van Vanpol op voorsprong. Verheyen en een sterk spelende Putzeys(ex SI) maken er 1-4 van. Ubachs kan tegen scoren (2-4). Maar kwelduivel Putzeys maakt er snel 2-5 van. De 3-5 van Vanpol geeft niet meteen de indruk dat de thuisploeg de bakens toch nog kan verzetten. Toch kantelt de wedstrijd nog. Putzeys gaat 5′ voor tijd onbesuisd door op doelman Biesmans en mag met een 2de gele kaarten Rossi gezelschap gaan houden, die eerder eenzelfde lot had ondergaan. De thuisploeg voelt dat er meer in zit en trekt ten aanval. Leopoldsburg komt in foutenlast en met twee 10-meters van Ubachs kan de thuisploeg kort voor het einde gelijk maken. Het siert beide ploegen dat ze toch nog proberen te gaan voor de volle winst, waardoor de toeschouwers een spannend slot krijgen te zien. Gescoord werd er evenwel niet meer, al had Ubachs in de allerlaatste seconden de winninggoal wel aan de voet. Billijk gelijk spel voor beide ploegen, die achteraf verbroederden op de nieuwjaarsreceptie in Welnesscentrum HEZO.

De beloften speelden een wedstrijd met 2 gezichten. Lange tijd leek verlies onafwendbaar, maar in een sterk slot wisten ze toch nog een uitzichtloze situatie recht te trekken. De wederoptredende Meykens nam 3 doelpunten voor zijn rekening. De 4de treffer kwam op naam van Andreas Ubachs.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Bellinx Martijn, Ubachs Andreas, Rossi Vicenzo, Martens Migel, Luyten Jelle, Claes Jeroen, Bervoets Jonas
Doelpunten : Ubachs Andreas (3), Martens Migel, Vanpol Niels
Geel : Rossi (2x)
Rood : Rossi (2X geel)

Beloften
Bervoets Jonas, Meykens Kristof, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Houdmeyers Geoffry, Vanwinge Jonathan, Vanvelk Lei, Ubachs Andreas, Roosen Gert-Jan
Doelpunten : Meykens Kristof (3), Ubachs Andreas
Geel : Geen
Rood : Geen

27 januari 2012:  ZVK Eisden Dorp – MFC SI  6 – 8  (Beloften  3 – 4)

SI moest gisteren de verplaatsing maken naar het Maasland om aldaar Eisden Dorp (ploeg die eerder leider Ougrée knap in bedwang hield, en kopploeg Meeuwen puntenloos naar huis stuurde) partij te geven. Het moest dit doen zonder de geschorste Rossi, en de gekwetsten Luyten en Claes (beide spierblessure). Het werd uiteindelijk een zwaar bevochten overwinning voor SI, die wel voortdurend op voorsprong stonden, maar naar einde van de wedstrijd alsnog in het zand leken te bijten met een sterk opkomende thuisploeg. Gelukkig voor de bezoekers kon de wederoptredende Meykens, die uiteindelijk zorgde voor 3 doelpunten en een paar assists, SI in de laatste minuut over de streep trekken. Niels Vanpol deed de boeken helemaal dicht met de beslissende 6-8 in de allerlaatste seconden. Een sterk spelende Bellinkx(2x), Martens en nog eens Vanpol namen de andere doelpunten voor hun rekening.
De beloften zetten een knappe en verdiende overwinning neer tegen de leiders. Ook hier kwam de thuisploeg in de slotfase van de wedstrijd nog sterk opzetten en kon een 0-3 achterstand goedmaken, maar uiteindelijk konden de bezoekers toch nog met de volle buit gaan lopen nadat een thuisspeler in de allerlaatste minuut zijn eigen doelman wist te verschalken. De overige doelpunten kwamen op naam van Vanspauwen en Vanwinge(2x).

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Thoelen Lennert, Bellinx Martijn, Ubachs Andreas, Houdmeyers Laurens, Martens Migel, Meykens Kristof, Bervoets Jonas
Doelpunten : Meykens Kristof (3), Bellinx Martijn (2), Vanpol Niels (2), Martens Migel (1)
Geel : Meykens, Thoelen
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Wijgaerts Frederik, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Houdmeyers Geoffry, Vanwinge Jonathan, Mechelmans Brian, Schuyten Roy, Manavlar Kazim
Doelpunten : Vanwinge Jonathan (2), Vanspauwen Glenn (1), Eigen Doelpunt (1)
Geel : Geen
Rood : Geen

10 februari 2012:  United Tongeren  1 – 7

Verdiende overwinning voor SI, dat op geen enkel moment in de problemen kwam. Tongeren wist vrijwel geen raad met de hoge pressing die SI gedurende de hele wedstrijd zette en daardoor geregeld in de fout ging. Deze werden dan ook genadeloos afgestraft. Doelpunten werden gemaakt door Martens(2x), Thoelen(2x), Ubachs, Vanpol en Bellinkx. Bij SI ontbrak Claes nog steeds met een spierblessure. In de volgende ronde mag SI het thuis opnemen tegen Futsal Hasselt (1ste Nat)

Opstelling
Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Bellinkx Martijn, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Ubachs Andreas, Meykens Kristof, Martens Migel, Vanpol Niels
Doelpunten : Martens Migel (2), Thoelen Lennert (2), Bellinx Martijn 51), Ubachs Andreas (1), Vanpol Niels (1)
Geel : Rossi Vicenzo
Rood : Geen

17 februari 2012:  MFC SI – UNITED 76 SCHOTEN  7 – 5   (Beloften  10 – 1)

Eerder matige wedstrijd van de thuisploeg, waar Thoelen(geschorst) en Martens(griep)de afwezigen waren. Luyten en Claes sloten terug aan bij de groep. De thuisploeg begint vrij afwachtend aan de wedstrijd, weliswaar met veel balbezit, maar zonder doelgevaar. Schuchtere pogingen worden makkelijk geparreerd door de Schotense doelman. Toch kan Rossi, iets of wat verrassend, de score openen wanneer hij van ver aanlegt. Lambrechts ziet, tot zijn verbazing, de bal tussen de benen tegen de netten vliegen. 1-0 voor de thuisploeg. Het tempo blijft aan de lage kant, iets wat in de kaart van de bezoekers speelt want door enkele afwezigheden langs Schotense zijde zijn de wisselmogelijkheden beperkt. Amajoud kan dan ook gelijk maken wanneer hij op de cirkel wat te veel ruimte krijgt en Biesmans weet te verschalken (1-1). Gelukkig voor de thuisploeg weet Meykens vrijwel onmiddellijk de stand op 2-1 te brengen. Dom balverlies(eigenlijk typerend voor de hele wedstrijd), net voor rusten, ligt aan de basis van de 2-2.
De 2de helft vat aan met een heel andere thuisploeg en binnen de 4 minuten weten Ubachs(2x) en Bellinckx de score makkelijk uit te diepen naar 5-2. De trein vertrokken denk je dan, maar door de 5-3 sluipt er weer onzekerheid in Zolderse rangen. Wanneer Bellinckx dan ook nog eens kort na mekaar 2 keer geel en dus rood raapt geloven de bezoekers terug volop in hun kansen. Scoren lukt evenwel niet met een mannetje meer. Toch komt het, met nog 4′ op de klok op 5-4. De twijfel bij de thuisploeg groeit. Gelukkig kan Meykens met zijn tweede van de avond, de druk wat van de ketel halen (6-4). De laatste minuut is, zoals zo vaak al dit seizoen, doorslaggevend, met in de hoofdrol bezoeker Jacobs. Eerst brengt hij de score op 6-5. Seconden later laat hij zich echter van zijn negatieve kant zien door Jeroen Claes tot 3x toe een vuistslag toe te dienen. Claes dient zijn tegenstander van antwoord door hem een schop te geven. Rood voor beide heren, in een overigens zeer sportieve match. De tijd is op dat moment de bondgenoot van SI en seconden tikken weg in het voordeel van de thuisploeg. 4” van het einde weet Ubachs (3de van de avond!) de 7-5 eindstand vast te leggen.

De beloften hadden reeds aan de rust hun schaapjes op het droge. Uiteindlijk werd het een vlotte 10-1 overwinning met doelpunten van Luyten(3x), Claes, Diallo (testspeler), Roosen, Wijgaerts, Vanspauwen, Houdmeyers en Vanvelk.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Luyten Jelle, Bellinx Martijn, Ubachs Rossi Vincenzo, Meykens Kristof, Roosen Gert-Jan, Claes JeroenBervoets Jonas
Doelpunten : Ubachs Andreas (3), Meykens Kristof (2), Bellinx Martijn (1), Rossi Vincenzo (1)
Geel : Bellinx (2x)
Rood : Claes, Bellinx (2x geel)

Beloften
Bervoets Jonas, Wijgaerts Frederik, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Houdmeyers Geoffry, Luyten Jelle, Roosen Gert-Jan, Vanvelk Lei, Claes Jeroen, Diallo Ousmane
Doelpunten : Luyten Jelle (3), Claes, Diallo, Roosen, Wijgaerts, Vanspauwen, Houdmeyers geoffry, Vanvelk Lei
Geel : Geen
Rood : Geen

24 februari 2012: Liurno Ougree – MFC SI  5 – 5  (Beloften  5 – 3)

SI wist gisterenavond een dik verdiend punt mee te graaien bij de toekomstige kampioen van 2de Nat B. Mits een beetje meer koelbloedigheid in de laatste minuut had zelfs winst er in gezeten, maar de enige winnaars waren de talrijke opgekomen toeschouwers, die een zeer spannend kijkstuk kregen voorgeschoteld. SI moest voor deze topper enkel de geschorste Bellinckx missen. De bezoekers hadden hun lesje wel geleerd uit de heenmatch. Toen stond het na goed 10′ spelen 6 doelpunten in het krijt. Nu was het respect voor elkaar zeer groot en was er een zeer lange studieronde met amper doelgevaar. De ban werd echter gebroken toen Martens een snelle tegenaanval mooi wist af te ronden. Het antwoord van Ougrée liet niet op zich wachten en al snel hingen de bordjes terug gelijk via Boumediene. Ougrée duwde door en voor de bezoekers het goed en wel beseften stond het 3-1 met doelpunten van Cossalter en Paula Da Silva. Thoelen kan snel milderen, maar toch kan de thuisploeg met een bonus van 2 doelpunten gaan rusten(4-2).
Deze bonus wordt na de rust teniet gedaan. Telkens kan SI een man meer situatie uitbuiten nadat eerst Guilai en nadien Cossalter hun 2de geel hadden gekregen en dus vroegtijdig konden gaan douchen. Zolderse doelpunten kwamen van de voet van Martens en Vanpol. Toch kan Boumediene zijn ploeg 2′ voor tijd terug voor brengen. SI is allerminst aangeslagen en in dezelfde minuut kan Thoelen terug gelijk stellen. Beide ploegen krijgen nog kansen om met de volle buit te gaan lopen. Gescoord werd er evenwel niet meer.

De beloften speelden een sterk openingskwartier, waarin het ook verdiend 0-2 uitliep. Toch moest het aan het einde van de rit zijn meerdere erkennen. Einduitslag 5-3. 2 own-doelpunten en Martens waren de doelpuntenmakers.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Luyten Jelle, Martens Migel, Ubachs Andreas, Rossi Vincenzo, Meykens Kristof, Thoelen Lennert, Claes Jeroen, Bervoets Jonas
Doelpunten : Martens Migel (2), Thoelen Lennert (2), Vanpol Niels (1)
Geel : Rossi
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Wijgaerts Frederik, Houdmeyers Laurens, Elsen Wim, Del Freo Alessio, Wijgaerts Ruben, Vanvelk Lei, Martens Migel
Doelpunten : Martens Migel (1), Eigen doelpunt (2)
Geel : Wijgaerts Ruben
Rood : Geen

2 maart 2012:  MFC SI – Pibo Tongeren   4 – 2  (Beloften   4 – 5)

SI heeft vrijdagavond een verdiende maar zwaarbevochten zege behaald. 220 kijklustigen zagen hoe dat Pibo de thuisploeg al vrij snel op achtervolgen zette, nadat Brepoels een verre inworp van de Tongerse doelman enig mooi uit de lucht plukte en doelman Biesmans het nakijken gaf. SI had het moeilijk en het duurde tot diep in de eerste helft vooraleer Ubachs zijn ploeg terug langszij bracht.
In de 2de helft kon SI nog 3x scoren, telkens na een stilstaande fase. 2x Meykens en Martens zorgden, samen met Vanvolksem, voor de 4-2 eindstand.

De beloften speelden opnieuw een verdienstelijke partij maar moesten net als vorige week de duimen leggen voor hun leeftijdsgenoten. Het werd een nipte 4-5. Doelpunten werden gemaakt door Bellinckx, L. Houdmeyers, Vanvelk en Vanspauwen.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Luyten Jelle, Bellinx Martijn, Ubachs Andreas, Rossi Vincenzo, Meykens Kristof, Thoelen Lennert, Martens Migel, Bervoets Jonas
Doelpunten : Ubachs Andreas (1), Meykens Kristof (2), ,Martens Migel (1)
Geel : Bellinx, Martens
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Wijgaerts Frederik, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Houdmeyers Geoffry, Roosen Gert-Jan, Vanvelk Lei, Claes Jeroen, Bellinx Martijn
Doelpunten : Vanspauwen, Houdmeyers Laurens, Vanvelk Lei, Bellinx Martijn
Geel : Bervoets
Rood : Geen

9 maart 2012: MFC SI – Eurosport Bocholt  5 – 3  (Beloften  2 – 3)
SI moest in deze wedstrijd, in de strijd om de 3de plaats, Migel Martens(geschorst) en Kristof Meykens(knieblessure) missen. Jeroen Claes was terug van de partij. Het werd uiteindelijk weer een zwaar bevochten wedstrijd waar alweer details bepalend waren over het resultaat. Uiteindelijk was het Andreas Ubachs(4 doelpunten) die SI over de streep trok en zijn ploeg de 3 punten schonk. Door deze overwinning op naaste concurrent Bocholt en het gelijke spel van Meeuwen lijkt de 3de plaats binnen handbereik. Voor de volgende wedstrijd, aanstaande woensdag(14/03) om21:00, in het kader van Beker van Limburg wacht het Nr 3 uit 1ste Nat. Futsal Hasselt.

 

De beloften verloren eerder verassend van Bocholt, maar wie de wedstrijd gezien had moest erkennen dat de bezoekers de punten zeker niet gestolen hadden. Doelpuntenmakers bij SI waren Marco Schepers en Gert-Jan Roosen.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Luyten Jelle, Bellinx Martijn, Ubachs Andreas, Rossi Vincenzo, Thoelen Lennert, Claes Jeroen, Bervoets Jonas
Doelpunten : Ubachs Andreas (4), Own-goal (1)
Geel : Bellinx, Luyten
Rood : Geen

Beloften
Bervoets Jonas, Wijgaerts Frederik, Wijgaerts Ruben, Houdmeyers Laurens, Vanspauwen Glenn, Houdmeyers Geoffry, Roosen Gert-Jan, Schepers Marco, Vanwinge Jonathan
Doelpunten : Roosen Gert-Jan, Schepers Marco
Geel : Geen
Rood : Geen

 
14 maart 2012:  MFC SI – Futsal Hasselt  2 – 10
 
SI is er niet in geslaagd om voor een stunt van formaat te zorgen. Het kreeg een lesje in alle facetten van het Futsal en kwam meer dan 1 stap te kort. Vanaf het 1ste fluitsignaal was duidelijk de Hasselt een geöliede machine was en greep de thuisploeg meteen bij de keel met hoge pressing en een vlotte balcirculatie. Doelpunten bleven niet uit en nog voor SI ook maar 1 bal tussen de palen had getrapt stond het al 6 doelpunten in het krijt.

Ook na de rust was het klassenverschil veel te groot en de bezoekers moesten het gaspedaal niet eens diep induwen om naar 0-10 uit te lopen. Pas naar het einde van de match kon SI wat voor dreiging zorgen wat dan ook leidde tot 2 verdiende tegendoelpunten langs Vanpol en Rossi.
Het grootste kippenvelmoment vond echter plaats nog voor scheidsrechter Bylois de wedstrijd op gang had gefloten. Ter nagedachtenis van de slachtoffers van de busramp in Zwitserland werd tussen beide ploegen afgesproken om een minuut stilte te houden. Deze werd met een ijzingwekkend stilte opgevolgd. De club wil dan ook langs deze weg aan familie, vrienden en alle anderen die de slachtoffers kenden, hun diepste medeleven betuigen en hen veel sterkte toewensen in de periode die volgt.

Opstelling
Biesmans Bart, Bervoets Jonas, Bellinkx Martijn, Thoelen Lennert, Rossi Vicenzo, Del Freo Alessio, Luyten Jelle, Martens Migel, Vanpol Niels
Doelpunten : Rossi Vincenzo (1), Vanpol Niels (1)
Geel : Thoelen, Luyten, Martens
Rood : Geen 

23 maart 2013: RSC Koersel – MFC SI  2 – 11  (Beloften  4 – 1)
SI kon, voor de korte trip naar de buren uit Koersel, geen beroep doen op het trio Claes, Bellinckx(beide geschorst) en Meykens(einde seizoen wegens blessure). De wedstrijd zelf had weinig om het lijf. De thuisploeg was niet bij machtte om SI ook maar iets in de weg te leggen, waardoor deze reeds aan de rust leidden met een comfortabele 1-5 voorsprong. De doelpunten kwamen van de voet van Vanpol, Thoelen, Ubachs en Luyten(2x in de laatste minuut). Het tegen doelpunt werd gescoord door ex-SI’er Mendez-Fernandez.
Na de rust liepen de bezoekers makkelijk verder uit en werd er uiteindelijk afgeklokt bij een 2-11 eindstand. Opmerkelijk hierbij te vermelden was het debuut van 2 scholieren, Del Freo Alessio en Wijgaerts Ruben. Beiden zagen hun puike prestatie bekroond met (een) doelpunt(en). Ook Bart Biesmans mocht delen in de vreugde, met zijn allereerste doelpunt ooit voor SI. De overige goals kwamen op naam van Martens Migel(2x).

 

De beloften konden opnieuw niet winnend afsluiten. Na een goede 1de helft, waarin het de wedstrijd eigenlijk had moeten beslissen, stuikte het na rusten als een pudding in elkaar en moest het nog 4 doelpunten slikken. Einduitslag 4-1. Het doelpunt kwam van de voet van Frederik Wijgaerts

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Luyten Jelle, Del Freo Alessio, Ubachs Andreas, Rossi Vincenzo, Thoelen Lennert, Martens Migel, Wijgaerts Ruben
Doelpunten : Martens Migel (2), Luyten Jelle (2), Ubachs Andreas (1), Thoelen Lennert (1), Del Freo Alessio (2), Vanpol Niels (1), Wijgaerts Ruben (1), Biesmans Bart (1)
Geel : Geen
Rood : Geen

Beloften
Kenens Stein, Wijgaerts Frederik, Wijgaerts Ruben, Houdmeyers Laurens, Schuyten Roy, Vanvelk Lei, Del Fro Alessio, Elsen Wim
Doelpunten : Wijgaerts Frederik (1)
Geel : Houdmeyers Laurens (2)
Rood : Houdmeyers Laurens (2X geel)

30 Maart 2012:  Real Noorderwijk – MFC SI  7 – 6  (Beloften  5 – 1)
Ben je op zoek naar een cursus “Hoe fluit ik een wedstrijd naar de haaien”, 1 adres Hoofdscheidsrechter Garcia Miguel. In een heel sportieve wedstrijd, waarin SI minstens de evenknie was van de thuisploeg en ook constant op voorsprong stond, werd het een halt toe geroepen door 1 persoon. Daar we dachten vorig seizoen alles gezien te hebben van deze scheids (in de kampioenenmatch tegen Celtic Houthalen) ging hij afgelopen vrijdag zelfs nog een stapje verder. Hij slaagde erin om de bezoekers te trakteren op 3 zeer omstreden rode kaarten, nml. Rossi(2x geel), Bellinckx en Biesmans(beide rechtstreeks rood) en een houding die een scheidsrechter niet waard is(enorm arrogant). En hij had er nog meer willen geven, want zo ontsnapte Ubachs(een anders heel rustige kerel) toen hij volledig door het lint ging en de bal keihard wegkeilde. Het leek wel dat hij er heel veel plezier aan beleefde. Zulk een scheidsrechters demotiveert u als bestuur van een club om nog verder te doen. Het is frustrerend dat zo’n kerel je vrijdagavond(ontspanningsavond) volledig verpest en nog frustrerender dat hier waarschijnlijk niks tegen te beginnen valt. Volgende week kan hij gewoon weer zijn gangetje gaan en ergens anders de boel verzieken. Triestig, een echte schande en eigenlijk niet waard om daar nog veel woorden aan vuil te maken.

 

De beloften verloren hun wedstrijd met 5 – 1.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Del Freo Alessio, Ubachs Andreas, Rossi Vincenzo, Thoelen Lennert, Martens Migel, Wijgaerts Ruben, Bellinx Martijn
Doelpunten : Martens Migel (1), Ubachs Andreas (2), Vanpol Niels (2), Own-goal (1)
Geel : Rossi (2X), Martens, Thoelen, Ubachs
Rood : Rossi (2x geel), Bellinx, Biesmans

Beloften
Kenens Stein, Wijgaerts Frederik, Wijgaerts Ruben, Kemps Michael, Schuyten Roy, Vanwinge Jonathan, Del Fro Alessio, Elsen Wim
Doelpunt : Kemps Michael (1)
Geel : Kemps
Rood : Geen

4 april 2012:  MFC SI – ZVK Meeuwen  5 – 4  (Beloften  4 – 6)

Voor deze laatste wedstrijd van het lopende seizoen kon SI geen beroep doen op de geschorste Rossi voor de ons alom gekende redenen. Ook Meeuwen moest enkele basispionnen missen, waaronder Bosmans. Van een eindeseizoen wedstrijd was er zeker geen sprake. De 2 ploegen gingen voluit voor de winst. Dat resulteerde zich in kansen voor beide ploegen. Voor SI konden Vanpol en Martens de weg naar het doel vinden. Desmedt, Klerkx en Poelmans deden dat voor de rust voor Meeuwen waardoor er gerust werd bij een 2-3 tussenstand.
Na de rust had Meeuwen lang uitzicht op winst. Het immers zijn voorsprong uitgebouwd naar 2-4 langs Desmedt en SI had het moeilijk om openingen te vinden in het stugge verdedigende werk van de bezoekers. Toch kantelt de wedstrijd nog volledig. Eerst kent de scheids een doelpunt van Martens(onterecht?) goed. Wat later kan Meykens door een bos van benen gelijk stellen. Enkele tellen nadien opnieuw hoog oplopende frustraties bij de bezoekers, wanneer een aanvallende fout van de thuisploeg niet wordt bestraft en uit de daaruit volgende aanval Luyten de bal maar in het doel hoeft te leggen. Meeuwen moet nu alles op alles zetten, maar is te gefrustreerd om een degelijke aanval in elkaar te knutselen. Toch krijgt SI het nog heel warm wanneer Luyten een 6de fout begaat. Zondaar Luyten is het hier echter niet mee eens reageert met verbale agressie naar de scheidsrechter, waardoor deze niet anders kan dan meteen rood te trekken. SI, met een man minder, verder tot het einde van de wedstrijd. Nelis kan het geschenk niet verzilveren zodat de 5-4 tot het einde op het bord blijft staan.

De beloften speelden opnieuw een zeer sterke 1ste helft( zoals vaker de 2de seizoenshelft) en ging rusten met een verdiende 3-1 ruststand. Toch moest de thuisploeg na het laatste fluitsignaal opnieuw aan het kortste eind trekken en kon men de voorsprong wederom niet vast houden. Einduitslag 4-6 met doelpunten van Vanbeuren (testspeler), Houdmeyers, Roosen en Vanwinge.

Opstelling
1e ploeg

Biesmans Bart, Vanpol Niels, Luyten Jelle, Bellinx Martijn, Ubachs Andreas, Meykens Kristof, Thoelen Lennert, Martens Migel, Del Freo Alessio, Bervoets Jonas
Doelpunten : Martens Migel (2), Vanpol Niels (1), Meykens Kristof (1), Luyten Jelle (1)
Geel : Martens, Ubachs, Thoelen
Rood : Luyten

Beloften
Bervoets Jonas, Wijgaerts Frederik, Vanbueren Christof, Houdmeyers Laurens, Del Freo Alessio, Roosen Gert-Jan, Schuyten Roy, Vanwinge Jonathan
Doelpunten : Roosen Gert-Jan, Vanbueren Christof, Houdmeyers Laurens, Vanwinge Jonathan
Geel : Geen
Rood : Geen