MFC SI Zolder

MFC SI een zaalvoetbalploeg die werd opgericht in 1976 door enkele vrienden uit Zolder, die meer dan regelmatig in het Beringse café Heidebloem vertoefden. De meeste onder hun waren toen ook aangesloten bij de nu ter ziele gegane veldvoetbalploeg FC Helzold.

Onder impuls van de toenmalige uitbater Jef werd er besloten om in de zaal te gaan voetballen. De clubnaam was dan ook snel gekozen, nl. Heidebloem. Er werd in eerste instantie op kleine doeltjes gespeeld. Later startten we in competitie bij de BZVV. Vanaf dat moment werd er met handbal doelen gespeeld. Tevens werd onze clubnaam gewijzigd in Zolder 2. Dit was nodig om terecht te kunnen in de sporthal van Zolder centrum. Zo kwam de club voor een nieuwe uitdaging te staan. Het 1e jaar behaalden we tot de laatste speeldag geen enkele overwinning. De laatste speeldag was op verplaatsing in Beverlo en bij de rust was het weer van hetzelfde, een haast onoverbrugbare achterstand. Maar na de rust sloeg de wedstrijd om en was de eerste winst in competitie een feit. De uitbater van het cafétaria was ook in de wolken. Hij moest op een bepaald moment tegen de spelers en supporters gaan zeggen om wat kalmer te drinken. Hij zat door zijn voorraad Carlsberg heen.

Op een bepaald moment heeft Mevrouw Pauwels, de toenmalige uitbaatster van het cafétaria in de sporthal van Zolder, voorgesteld om onder naam van Sport-Inn Zolder te voetballen. Het volgende seizoen werd er dan ook gestart onder onze nieuwe naam. Opmerkelijk is dat na meer dan 25 jaar een deel van de kern van destijds, nog steeds in het bestuur van de club zetelde. De laatste 10 jaar zijn er wel enkele grotere wijzigingen geweest in het bestuur maar toch zaten er nog steeds enkele vertrouwelingen van het 1e uur in de besturen zoals Rudi en Eddy Vlaminck en natuurlijk MISTER SI Ludo Louis Cyril Diliën , 3 namen voor dezelfde persoon!

Natuurlijk is er in de loop van de jaren ook een komen en gaan geweest van spelers die bij deze hechte vriendengroep wilden meespelen. Meerdere spelers die hier de kans kregen om het zaalvoetbal te ontdekken schopten het tot de nationale competitie en zelfs 1 tot internationaal. Wij als ploeg hadden tot toen nog nooit tot de nationale reeksen kunnen doorstoten en daar waren verschillende redenen voor. Daar kom ik later wel uitgebreider op terug.

De bedoeling van deze historiek is hoe vriendschap, respect, inzet, verdraagzaamheid , voor elkaar door het vuur gaan, de hoeksteen kan zijn van een mooi verhaal. Een verhaal dat dus begon in 1976 in een klein cafeetje in Beringen en dat uiteindelijk 43 jaar zou duren.