MFC SI Zolder

Periode 1982-1996

Met de reserven werden er ook enkele titels behaald. In die periode kwam dan de KBVB op de proppen met hun zaalvoetbalkompetitie. Samen met het overgrote deel van de BZVB ploegen werd er besloten over te stappen naar de grote broer. Tot op heden waren we daar nog steeds actief en gaan er ook prat op tot één van de oudste clubs van het land te behoren.

Buiten de hoofdactiviteit zaalvoetbal werd er ook regelmatig veldvoetbal gespeeld maar aanvankelijk niet in kompetitie.

De jaarlijkse tornooien waren alom gekend en waren zeer populair bij de Limburgse clubs. Er was plaats voor 52 ploegen en toch moesten er kandidaturen geweigerd worden wegens volzet!

Foto’s van de Tornooien, die bij de clubs erg populair waren door een uitstekende organisatie en mooie prijzen. Het was geen sinecure om meer als 50 deelnemende ploegen te ontvangen. Denk maar aan de feiten zoals, kleedruimtes, wasgelegenheid, enz…

De tribunes altijd goed bezet

De altijd plezante nabesprekingen

De tafels goed gevuld met glazen bier.Tel de cola's en de waterkes maar (als ge er vind)

Ge ziet gewoon aan de uitleg dat het allemaal zeer goede kenners zijn.

Het jaarlijkse veldvoetbal tornooi van FC Berk & Brem was een jaarlijks terug komend evenement. Vele spelers van MFC SI Zolder waren ook in het veldvoetbal actief bij FC Berk & Brem dat later  van naam veranderde naar Sport-Inn.

Op het einde van seizoen 1986-1987 werden we nog eens KAMPIOEN in 3e Provinciale Reeks A. Ook met onze reserveploegen werden we enkele keren kampioen.

De veldvoetbalploeg 1986-1987
De veldvoetbalploeg 1988-1989
Plezier in het café van de sponsor
Afvaart vande Lesse

Van deze periode heb ik voorlopig niet zo veel gegeven kunnen bijeen verzamelen. Ondertussen waren Paula Daniëls en Poliet Frederix al even de nieuwe uitbaters van de sporthal en sponsors van de club.